Főoldal / LÉLEK / Spanyol blogok nyelvtanuláshoz és utazáshoz
  2011-06-11

Spanyol blogok nyelvtanuláshoz és utazáshoz

Naplók olyanoktól, akik megszerezték diplomát, különböző pozíciókat vívtak ki maguknak és különböző jövedelemmel rendelkező karriert építettek fel az üzleti életben, a művészetben, az utazás és a vendéglátás terén, az oktatás, a politika, az újságírás és a média világában.

- hirdetések -

Ha megtaláltad, hogy mit is akarsz pontosan csinálni és, hogy hol, keresd fel ezeket a blogokat, amely segíthetnek az idegen nyelvben, utazási tippeket és már külföldön élőktől tanácsokat kaphatsz. Segíthet betekintést nyerni a helyi étel és bor különlegességekbe és új hírekkel szolgálhat az országról.

Először is keress egy spanyol nyelvet oktató kurzusról szóló blogot:

1. Spanyol blog (The Spanish Blog): Egy tanár, Laura tanít olvasni spanyolul, ahol videókat is találsz, melyben ő olvas fel, így a kiejtést is gyakorolhatod és magyarázatot is add.

2. Jegyzetek spanyolból (Notes in Spanish): A nyelvoktató ismeri és használja a legújabb tanítási módszerekkel és fordítási tippeket is add.

3. Spanyol programok (SpanishPrograms): Itt olvashatsz a különböző nyelvjárásról, a spanyol kultúráról, az utazási tippekről és a nyelvoktatásról.

4. Tanulj magadtól spanyolul (Learn Spanish On Your Own): Itt kaphatsz spanyol nyelvről szóló oktatási software-t.

5. Exspanyol (Expanish): Ez a blog segítségére lehet minden tanár és diák számára, minden korosztályban, és segíthet spanyolul tanulni, miközben betekintést nyújt a különböző országok különböző kultúráiba.spanyol zászló

6. Spanyol oktatás (SpanishTeaching): Többet tanulhatnak az országról, miközben spanyol órákat kapsz.

7. SpanishPod101.com: Ingyenesen spanyol oktatáson vehetsz rész.

Élelmiszer és étkezés

Próbálj meg elkészíteni tradicionális spanyol ételeket vagy csak tájékozódj róluk, hogy mi jellemző erre az országra. Talán egyszer kiutazol és megkóstolod őket. Bonuszként, ha már el tudod készítetni a kívánt ételt, akkor publikálhatod őket spanyolul.

8. Spanyol élelmiszer (Spanish Food): Lisa és Tony Sierra blogja, ahol íncsiklandozó recepteket olvashatsz, mint a spanyol chorizo és serrano sonkás pizza, ensaimadas és még sok más autentikus fogások receptjeit.

9. Olive én (Olive Me): Itt mindent megtudhatsz a spanyol élelmiszerekről, melyek csak Spanyolországra jellemzőek. Böngészhetsz a vonzó fényképek között, az itt lévő fogások tűzbe hoznak majd.

10.Tiritinyam: Ez a blog a különböző konyhaművészetekről ír, élvezd ezen ételek kalandjairól szóló történeteket, miközben a nagyszerű helyi helyszíneket is megismerheted.

11. Spanyol borkultúra (Spanish Wine Culture Blog): Nézd meg, hogy mi a helyzet a spanyol borkultúra színpadán Madridtól Toro to Rioja-ig és azon is túl.

12. Lobstersquad: Itt egy Madridban lakó illusztrátor, aki szeret főzni, kedvenc ételeinek a receptjeit írja le a blogban. Természetes, mindent képekkel kísér.

13. Egyszerű spanyol étel (Simply Spanish Food): Itt arról olvashatsz, hogy hogyan kell elkészíteni és megenni egy igazi spanyol fogást.

14. Gerry Dawes Spanyolországa: Egy bennfentes kalauzol el a spanyol étel, a bor, a kultúra és az utazás világában (Gerry Dawes’s Spain: An Insider’s Guide to Spanish Food, Wine, Culture and Travel): Egy tapas bár véleménye arról, hogy hogyan kell megtervezni egy kultúrában gazdag vakációt Spanyolországba, melyhez a mesés fogást Gerry Dawes szolgálja fel.

15.Spanyol étel és bor kalandok (Adventures in Spanish Food and Wine): Videók és hozzászólások a spanyol borral, az étellel, az étkezési szokásokkal és még sok minden mással kapcsolatban.

16. CataVino: A spanyol, illetve a portugál borokat és ételeket ünnepeli ez a blog.

17. El Invitado de Invier No: Itt egy másik spanyol nyelvű szakács  fogásainak, annak receptjei és ahhoz fűződő hozzászólások helyezkednek el, amiben ünnepli az ételeket és az italokat.

18. Top Spanish Tapas: Itt kaphatsz sok jó ötletet arról, hogy hogyan készítsd el a saját tapas-odat és találsz spanyol videót a tapasz elkészítéséről és a fogásokról.

Utazás és külföldi tanulmányok

Ha külföldön akarsz tanulni vagy dolgozni, a főiskolára, illetve egyetemre vagy a munkahelyre utazás után látogasd meg ezeket a blogokat, hogy minél többet megtudhass Spanyolországról, Közép- és Dél- Amerikáról.

19. La tortuga viajera: Ez a blog a külföldi életről szól.

20. Spanyol utazás (Spain Travel): Damin Corrigan elkísér egy utazásra és még utazást is tervez.

21. Napfény és pihenés (Sunshine and Siestas): Ebben a blogban búcsút intenek Chicago-nak és köszöntik Spanyolországot, ahol tanítanak angolt és soha nem akarod majd elhagyni.

22. A spanyol kultúra (Culture Spain): Ez egy átfogó blog, amely kiterjed mindenre, ami a spanyol élettel összefügghet, az tábortüzektől a váláson keresztül a nyaralásig és a sztrájkokig. A blog nagyszerű azon látogatok számára, akik Spanyolországba akarnak költözni.

23. Élet Spanyolországban (A Life in Spain): Ez a közösségi blog tárgyalja ki a spanyol híreket, kultúrát, utazást, étkezést, és még sok minden mást.

24. Amerikai Spanyolországban (American in Spain): Egy észak- Karolinai él Spanyolországban, Colindres városában már 2001 óta. Ő írja le ebben a blogban, hogy milyen a mindennapi élete.

25 .La Vida Alcalaina: Ha valaha meg akarod tudni, hogy mit lehet szeretni a dél- spanyolországi életben, akkor olvasd el ezt a blogot, ahol képeket és videókat is találsz.

26. Loja blogja (Blogging Loja): Ez a blog arról szól, hogy milyen az élet és, hogy hogyan lehet elutazni egy kis déli városba, Loja-ba. Megtalálhatod itt a teljes és részletes spanyolországi új sztorikat is.

27. Gondolatok Galíciáról Spanyolországról (Thoughts from Galicia, Spain): Ha egy angol él Spanyolországban, az valós képet tud lefesteni a spanyol életről, ami nem feltétlenül mindig a napos oldalt jelenti.

28. Spanish Shilling: Olvasd el ezeket az esszéket, melyek a spanyol életről szólnak 2006-ig visszamenőleg.

29. Sangria, Sol y Siesta: Ez a blog a spanyol királyi családról, a spanyol szórakozásról és hírekről, illetve sok minden másról szól.

30. Vélemény Madridról (A View of Madrid): Ha úgy döntesz, hogy Madridban akarsz dolgozni, akkor olvasd el ezt a személyes, de informatív blogot.

31. Spanyol gombóc (The Spain Scoop): Tudj meg többet a közelgő eseményekről, spanyol ételekről és szórakozásról és sokkal jobban élvezni fogod a spanyol nyaralást vagy odaköltözést.

32. Sok szél (A Lot of Wind): Ez egy fotós blog, melyre sok szép fénykép jellemző, amely megmutatja Spanyolország sokszínű kultúráját, földrajzát, és a spanyol embereket.

33. Spanyolország, az én boldog helyem (Spain is My Happy Place): Használd ezt az oldalt arra, hogy felfedezd a spanyol élet apró sajátosságait, különösen Madridét.

34. Spanyol művek blogja (Made for Spain Blog): Ez a blog mindenféle részletes hozzászólásokat tartalmaz, illetve tájékozódhatsz a Spanyol ételekről, borokról, városokról, régiókról, történelemről, művészetről és sok minden másról.

35. Dél- Amerika (South America): Itt olvashatsz igaz történeteket emberekről, akik Dél- Amerikában élnek.

36. Patagóniai élet (Patagonia Living): Christie Pashby bizonyítja, hogy Argentína nem csak élhető, hanem egyenesen irigylésre méltó.

37. Kagylók és Napraforgó (Seashells and Sunflowers): Katie Buenos Airesben él, de Phily-ben nőtt fel. Olvasd el ezt a blogot a dél- amerikai utazásról, ételről, tartózkodásról és még sok minden másról.

Hírek és szórakozás

Tartsd a kapcsolatot a spanyol ajkú országokkal, hogy gyakorold a nyelvet, hogy tud lefordítani a történeteket a blogokból az újságokból és a magazinokból.

38. La Nacion: Argentína leghíresebb újságja, melynek a weboldalát és blogjait olvashatod itt.

39. Yucatan: Olvasd a Mexikói híreket, miközben Mayan kultúráját fedezheted fel.

40. Semana: Kolumbia heti magazinja, mely segíthet gyakorolni a nyelvi készségedet, amíg megismered a Kolumbia kultúráját, híreit, szórakozási lehetőségeit.

41. Cinco Dias: Ez egy spanyol újság, melynek a weboldalát és blogjait olvashatod itt.  

42. La Nacion: Tartsd számon, hogy mi történik Costa Ricában, úgy hogy lefordítod ezt az oldalt.

43. ABC: Az ABC egy másik híres spanyol újság, melyet érdemes megnézned.

(M. T.)