Főoldal / LÉLEK / Az öt legjobb külföldi nyári fesztivál 2011-ben
  2011-06-05

Az öt legjobb külföldi nyári fesztivál 2011-ben

Élet a vizsgaidőszakon túl (és közben), második felvonás: a hazai felhozatal után ezúttal a külföldi fesztiválkínálatot vesszük szemügyre. Csak a környező országokban gondolkozunk, de így is bőven van miből válogatni, lőtávon belül is lépten-nyomon zenés bulikat rendeznek.

- hirdetések -

Nova Rock
Nickelsdorf, Ausztria, június 11-13.


Mit tud zeneileg? A nevében ott a lényeg: rockzene szól az elsőtől az utolsó pillanatig, de abból aztán mindenféle – a legnépszerűbb csapatoktól az elvetemült metálalakulatokig, újfiúktól a veteránokig mindenki felbukkan, aki épp a környéken jár. Ez idén olyan együtteseket jelent, mint a fél évtizedes szünetről visszatérő System of a Down, a minden lemezével egyre nagyobbra növő Linkin Park, a bemutatásra nem szoruló Iron Maiden és Motörhead, vagy a Jared Leto vezette Thirty Seconds to Mars, de délutánonként is olyan nevek szórakoztatnak, mint a Guns n’ Roses egykori basszusgitárosa, Duff McKagan vagy a kilencvenes évek végét idéző Guano Apes és 3 Doors Down.

Mit tud egyébként? Ez egy klasszikus zenei fesztivál: egy nagy puszta közepén áll egy óriási kemping, mellette meg két hatalmas színpad, és kész – de ennyi is bőven elég hozzá, hogy nap végére kifacsart rongy legyen az emberből. Ezenfelül mindössze 2 kilométerre rendezik a magyar határtól, úgyhogy közel van, és rengeteg hazai látogatót is fogad.

Belépő: csak bérlet, 130 Euro
Web: www.novarock.at, www.novarock.hu

T-Mobile INmusic
Zágráb, Jarun-tó, Horvátország, június 21-22.


Mit tud zeneileg? Bár nem valami hatalmas rendezvényre kell gondolni, ez Horvátország legnagyobb fesztiválja, és ennek megfelelően akadnak is komoly nevek a programban – ráadásul semmilyen átfedés nem mutatkozik a hasonló magyarországi bulikkal. Mindennek a tetejébe a négy fő fellépő egymástól igencsak eltérő zenét nyom: a funkys Jamiroquai a népet szolgálja, a szép rockot játszó Arcade Fire a műkedvelő széplelkeket, a csúnya rockban utazó Grinderman az elvetemült műkedvelőket, a Cypress Hill pedig ugye egy odacsapós hiphopbanda. Rajtuk kívül aztán lesz még minőségi metál a Mastodontól, alternatív hiphop The Streetstől, furfangos pop-rock a TV on the Radiótól, és egy csomó helyi zenekar is, szóval tarkább fesztivált keresve se találhatnánk.

Mit tud egyébként? Talán a legtöbbet mind közül: a bulit a Jaron-tó partján rendezik, ahonnan nincs messze Zágráb, és a pazar környezetben elterülő Plitvicei tavak is a közelben találhatók. Erre a területre a fesztiválról is indulnak a program holtidejében túrák – emiatt bizony lehet, hogy érdemes időben lefeküdni előző nap.

Belépő: a bérlet 60 Euro, napijegyek csak a helyszínen 49 Euróért
Web: www.t-mobileinmusicfestival.com

A cikk az eduline.hu-n folytatódik.

  Kapcsolódó cikkek