Főoldal / LÉLEK / Szorongás, depresszió - A mozgáshiányos élet nem segít
  2010-04-22

Szorongás, depresszió - A mozgáshiányos élet nem segít

Egy tanulmány készítői, akik több mint hétezer tinédzser fizikai aktivitását vizsgálták, arra a következtetésre jutottak, hogy az érzelmi és magatartásbeli problémák összefüggésben vannak a mozgáshiánnyal.

- hirdetések -

 

 Szorongás teszt

Töltsd ki tesztünket, amely az elmúlt két hétben tapasztalt érzéseid alapján próbál képet alkotni arról, hogy szorongásaid normálisnak, vagy túlfeszítettek, esetleg orvosi véleményt igényelnek-e.
Szorongás teszt >>

Azoknál a tiniknél, akik hetente kevesebb, mint egy órát fordítanak többé vagy kevésbé intenzív testmozgásra, jóval gyakrabban jelentkeznek szorongásos, depressziós tünetek, alvási problémák, zárkózott vagy éppen rendbontó viselkedés, koncentrációs gondok és szomatikus panaszok (fizikai fájdalmak).

A tanulmány megállapítja, hogy a mozgáshiány kiváltotta mentális és érzelmi problémák következtében nehezebbé válik e fiatalok esetében a felnőtt korba való átmenet.

A megfelelő testmozgás igen hatékony és viszonylag egyszerű eszköz lehetne, mellyel segíthetnénk ezt az átmenetet, s ráadásul egészséges szokások alakulnának ki bennük egész életükre szólóan.

 

 Kapcsolódó cikkek

(Ő.B.)