barátnő
#Lélek

20 dolog, amit sose mondj egy lánynak

2024.01.29.
4 perces olvasási idő

Azt mindannyian tudjuk, hogy milyen szavakkal kedveskedjünk a partnerünknek, de mi van azokkal a dolgokkal, melyeket semmi esetre se mondjunk a számunkra közel álló lánynak?

Sok kellemetlenségtől megkímélheted magad, ha néha lakatot teszel a szádra, és végiggondolod, hogy mit is mondasz. Íme, az a 20 dolog, amit sose mondj egy lánynak:

20. "Miért lógsz srácokkal?"

Ha kifogásaid vannak a barátaival kapcsolatban, esetleg megpróbálod eltiltani tőlük, nagyon könnyen elárulhatod magad, és rájöhet a barátnőd, hogy nem bízol benne. Ráadásul a lány azt gondolhatja rólad, hogy önbizalomhiányban szenvedsz. A féltékenység abszolút nem nyerő taktika a fiúbarátokkal szemben. Tudom, nagyon nehéz megállni, de inkább tartsd a szád, és koncentrálj a saját szerepedre, hiszen te vagy az, akit a barátnőd választott, és nem ők!

19. ”Majd felhívlak hatkor.”

Úgy befejezni egy telefonbeszélgetést, hogy megmondod pontosan, mikor fogod felhívni, nagyon jó taktika akkor, ha üzletről van szó. A lányoknál ezt próbáld meg elkerülni! Először is: egy váratlan hívás sokkal nagyobb örömöt tud okozni egy lánynak, mint ha rendszerszerűen hívogatnád. Másodszor, ha ő szeretne beszélni veled, lehet, hogy nem mer majd felhívni, mert úgy gondolja, hogy állandóan elfoglalt vagy. Nem jó módszer.

18. Óvatosan a jövőre utaló mondatokkal!

Gyakran esünk abba a hibába az első randin, amikor rájövünk arra, hogy mit szeret csinálni, elkezdünk tervezgetni és ígérgetni a lánynak. Vegyük például, hogy a kiszemelt lány szereti az olasz kaját. Te erre azt mondod: „Igen, én is imádom, egyszer majd elmehetnénk egy olasz étterembe”.

Felejtsd el az ilyet! Lehet, hogy ez így elméletben nagyon jól hangzik, de gondolj csak bele: a lányok többségének a kapcsolat kezdetén nemcsak magára a pasira van szüksége, hanem kihívásra is, hogy megszerezze magának a srácot.

Az ehhez hasonló mondatokkal mintha feladnád a játszmát, és szabad prédát nyújtanál neki. Az is nagy hiba, ha azonnal következő randit kezded tervezgetni, hiszen ez arra utal, hogy nagyon nyomulós vagy. Nem az a cél, hogy rögtön életre szóló kapcsolatot teremtsetek az első randi után. Csak lassan!

17. „Na és, hány sráccal voltál már?”

Először is, tényleg kíváncsi vagy rá? Másodszor, ez a saját bizonytalanságodra utal, de természetesen, ha ő kérdez rá először, akkor nyugodtan kérdezz vissza. Azonban sose te legyél hasonló témák megbeszélésében a kezdeményező!

16. Nem válaszolt az SMS-edre. Baj van?

Nem, nincs. Az első dolog, amire ilyenkor a fiúk gondolnak az, hogy nagy gond van, lehet hogy, valami baja van vele, vagy megsértődött az üzenetedre, mikor te semmi sértőt nem találtál benne. Ilyenkor sose hibáztasd magad! A legjobb módszer az, ha úgy veszed, mintha meg sem történt volna, és folytatod ott, ahol abbahagytátok.

Ha úgy érzed, hogy ez a módszer nem neked való, akkor két lehetőség közül választhatsz: az egyik az, hogy tudtára adod, hogy érdekel, miért nem írt. A második alternatíva az, hogy például addig nem írsz, nem keresed, míg nem válaszol, de persze az első visszajelzésnél megbocsátasz neki.

Az a fontos, hogy ne érezze rajtad, hogy bizonytalan vagy. Ha pedig valami baj van, az előbb-utóbb úgyis ki fog derülni. De a lányok általában nem ilyen módon vetnek véget egy kapcsolatnak. Aki meg igen, az nem is érdemli meg, hogy veled legyen!

15. ”Kedvelsz engem?”

Ez egy olyan tipikus kérdés, amivel messze elűzöd magadtól az ellentétes nem minden egyes tagját. Neked úgy tűnhet, hogy ez a törődés jele, de valójában egy frusztráló, „nyálas” kérdés. Te hogy reagálnál rá, ha ilyen kérdést tennének fel neked? Ha meg szeretnéd tudni, hogy hogy érez irántad (valószínűleg kedvel, hiszen mi másért lenne veled együtt?), derítsd ki apró, de ne lényegre törő kérdésekből!

14. ”Mit szeretnél csinálni este?”

Sokan állítják azt, hogy a nők szeretik azokat a férfiakat, akiknek „van tervük” - és ez abszolút igaz. Ha elhívsz valahova egy lányt, mindig legyen egy kész terved arra, hogy mit fogtok csinálni, sőt, az sem árt, ha van egy B-terved is. Ne próbáld meg a szervezés bonyodalmait áthárítani egy lányra. A lányok szeretik a határozott pasikat, szóval légy te is olyan!

13. Ne hencegj az autóddal!

Tudod, milyen fajta srácok vagánykodnak a cuccaikkal a lányoknak? Nos, a válasz az, hogy nagyon sok fajta fiú van, viszont a lányok először mindannyiójukat egy kategóriába sorolják: srácok, akiknek semmijük sincs. Nagy meglepetésként érheti őket, ha egyszer csak megjelensz előtte a kocsiddal, vagy akármivel, amivel leveheted őket a lábukról. Ne feledd, a meglepetés erejét! Hidd el, nem az anyagi javak számítanak, sokkal inkább a belső értékek, és a nagyképű stílus általában nem nyerő.

12. „Valamikor elvihetlek randizni?”

Általában a fiúk azok, akik irányítanak egy kapcsolatban, és nem kérik mindig a lányok engedélyét. Igen, mint már mondtam, a lányok a határozott pasikat szeretik. Ha randit szeretnél kérni egy lánytól, mindig legyél határozott és céltudatos: „Megadod a számod? Találkozunk pénteken?” De utalhatsz arra is, hogy hova szeretnél menni, „Elmehetnénk együtt egy salsa órára, nagyon mulatságos lesz”.

11. „Adhatok egy csókot?”

Jaj neeeee! Eljutottunk a number one-hoz, avagy a legnagyobb szarvashibához, amit a fiúk el tudnak követni. Kérdezz meg bárkit, mindenki azt fogja neked válaszolni, hogy a fiúk sohasem kérdezik meg azt, hogy adhatnak-e egy csókot. Ez a kérdés ellenkezik mindazzal, amit egy lány keres egy fiúban. Ezzel szinte a saját homlokodra írod, hogy zöldfülű vagy. A lányok általában igent mondanak erre a kérdésre, de lehet, hogy csak illedelmességből teszik, és belül erősen tiltakoznak ellene.

10. Sokáig készülődsz még?

A nők nem szeretik, ha siettetik őket, pláne, ha a szépségükről van szó. Ezért bárhova készültök mindig úgy kalkulálj az idővel, hogy legalább egy félórát rászámolj az indulásra. Jobb esetben akkor nem kell sürgetned, idegesítened, az őrületbe kergetned. Egyébként pedig örülj annak, hogy alaposan felkészül a randitokra.

9. Fáradtnak tűnsz, mi van veled?

Ha azt hiszed, hogy megköszöni az érdeklődésedet, akkor csalódni fogsz. Sőt! Kifejezetten frusztrálja, hogy kritizálod, emiatt akár meg is sértődhet. Miért? Mert eddig azt hitte, hogy jól tudta leplezni az elcsigázottságát. A kapcsolat elején ezért ne nagyon hangoztasd az észrevételeidet.

8. Biztos, hogy ebben a ruhában akarsz jönni?

A kérdés egyben vélemény-nyilvánítás is a részedről, ami nem feltétlenül arat sikert. Azt sugallja, hogy a barátnőd által felvett ruha előnytelen (azaz nem tetszik neked benne, esetleg még szégyelled is magad miatta), vagy túl kihívó (azaz már azelőtt féltékenykedsz, hogy okot adott volna rá). Egyik sem jó ómen a jövőtökre nézve.

7. Őszintén!? Nekem jobban tetszett a hajad, amíg hosszú volt

Neki pedig az, amikor udvarias voltál, elfogadó, kedves és megfontolt. Természetesen lehet véleményed, de azzal nem ronthatsz ajtóstól a házba. Hacsak nem pont az a célod, hogy elbizonytalanítsd a másik felet. Egy lány számára a hajviselet kardinális kérdés. Minden negatív felhang a hajával kapcsolatban napokra-hetekre elronthatja a kedvét. Ennek pedig végsősoron te fogod meginni a levét.

6. Most tényleg emiatt drámázol?

Igen. Tényleg. Ne akard meggyőzni, hogy kár minden percért, amit a vitával töltetek - úgysem tudod. Minél nagyobb az általad képviselt erő, annál nagyobb lesz részéről az ellenerő. Még akkor is, ha bagatellnek tűnő dologról van szó. Hallgasd végig, hagyd, hogy kitombolja magát, majd, ha elül a vihar se akard magyarázni a történteket.

5. Ezt mind meg akarod enni?

Hidd el: nem minden lány méri patikamérlegen az ételeit, és nincs is arra szüksége, hogy diétázzon. Ha pedig a barátnőd éppen egy divatdiéta fogságában szenved, akkor különösen kerülendő minden olyan megjegyzés, ami az ételek mennyiségére vagy összetételére vonatkozik.

4. Hány kiló vagy?

Most tényleg: mennyire fontos adat ez a kapcsolatotok szempontjából? Udvarolni szeretnél vagy bántó kérdésekkel vagánynak tűnni? Gondolom, hogy a lányt nem csomagként akarod feladni a postán, mert más esetben nem releváns az információ. Persze nem is nemzetbiztonsági kérdés, de mégis illetlenség ezt firtatni.

3. Nyugodj meg!

Na pontosan EZ AZ a mondat, amitől tuti, hogy még idegesebb lesz. Egy feldúlt embert csak egy dolog nyugtathat meg – ha kiadja a feszültséget magából. Ha még tovább srófolod, akkor még tovább tart. Hagyd, hogy kibeszélje magából mi az, ami bántja.

2. A volt csajomra emlékeztetsz

Egy újabb olyan mondat, amivel magad alatt vágod a fát. Egyrészt milyen alapon hasonlítod össze őt a volt kapcsolatoddal, másrészt miért élsz még mindig a múltban? El kell felejtened azt, ami volt és a jelenben élve meg kell ismerned őt olyannak, amilyen.

1. Ezt az anyukám nem így csinálja

Na és akkor mi van? Erre hivatkozva úgysem érsz el semmit: mindenkinek vannak saját szokásai, amelyek éppen olyan jók lehetnek, mint az anyukád rutinjai. Fogadd el, hogy Ő más.

(KamaszPanasz - G.V.)