internet
#Lélek

Safe Szexting?

2009.09.14.
1 perces olvasási idő

Szinte ma már nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki, újabb meztelen tini képeket találtak az interneten. Ez nem is olyan rég egy felkapott szokás lett, melyet sextingnek neveznek. És egyre több híve lesz. Egy legutóbbi felmérés szerint, ugyanis a tinik 20%-a küld magáról meztelen, vagy félmeztelen képeket, egy másik felhasználónak.

Vigyázni kell ezekkel a képekkel, videókkal! Ugyanis ezek terjesztését már nem tudod kontrollálni. Csak addig van a te kezedben az irányítás, amíg ezeket a képeket nem küldöd el.

Most pedig pár apró praktika, hogyan is légy biztonságban:

Ne bízz abban, hogy a leveleid, és a képeid teljes mértékben titokban maradnak. Sajnos nem tudhatod, hogy kihez fog kerülni a kép, ezért jobb az elővigyázatosság még akkor is, ha úgy gondolod, hogy ő nem fogja továbbküldeni.

• Ez nem fogja megváltoztatni a másiknak rólad alkotott véleményét az interneten! Még ha csak egy pillanatra volt fent a fotó, akkor is bárki lemásolhatta. És ezáltal neked nem valószínű, hogy jobb lesz, sőt!szexting

Ne csinálj semmi olyat, amit nem szeretnél! Ha nyomást érzel magadon, inkább töröld a partnert, vagy valahogyan tiltsd le, de ne csinálj semmi olyat, amit nem szeretnél, még az interneten se!

Fontold meg a válaszodat! Egyszerűen csak azért, mert ő csakis a válaszaidból fogja megítélni, hogy mennyire akarod vagy sem. És ne feledkezzünk meg itt sem a másolás problémájáról. Olyan szöveget írjunk, melyet később – ha netán kell – vállalni tudunk.

• Senki sem igazán névtelen! A legkisebb információval is segíthetsz neki. Ne feledd, bármilyen személyes adat melyet megadsz magadról, segíthet az esetleges elkövetőnek, hogy közelebb kerüljön hozzád. Figyelj oda, hogy mit láthatnak!

Ezek a tippek természetesen csak a szövegre vonatkoznak, a képeket legjobb, ha egyszerűen nem küldjük el megbízhatatlan embernek. Vagyis olyannak, akivel személyesen nem ismerjük egymást. Hidd el, nem azáltal leszel jobb a szemében!

(Cs.B.)