Főoldal / EGYÉB / Hogyan tudod az idei nyarat eseménydússá tenni?
  2015-07-16

Hogyan tudod az idei nyarat eseménydússá tenni?

Semmi sem olyan mesés, mint befejezni egy tanévet, és pihenni pár hónapot. Ez az idő a szórakozásé és a pihenésé a legjobb barátaiddal. Azonban nem szabad az egész nyarat henyéléssel tölteni - ha túl könnyen veszed, akkor nehézségeid lehetnek, amikor elkezdődik újra az iskola, és sajnálni fogod, hogy nem csináltál több mindent, amikor még lett volna rá esélyed.

Használd ezeket a tippeket, hogy eseménydús legyen a nyarad, és valóban ez legyen a legjobb szüneted!

Készíts olvasólistát, és olvasd is el róla a könyveket!

Az olvasás könnyű és élvezetes módja annak, hogy fenntartsd a szókincsedet és a koncentráló képességedet, amikor az iskola újra elkezdődik ősszel. Válassz olyan könyvet, amit szeretni fogsz, és akkor nem fogod munkának érezni az olvasást! Ha vannak kötelező olvasmányaid, akkor minden nap szánj rájuk félórát. Így nem úgy fogsz átsuhanni rajta, mint egy robot egy héttel iskolakezdés előtt.

- hirdetés -

Szerezz nyári munkát a vidámparkba vagy egy fagyizóban!

A munkától igazán produktívnak fogod magad érezni, ráadásul pénzed is lesz, amit szórakoztató dolgokra tudsz majd elkölteni akkor, amikor már nem fogsz dolgozni. Sok helyen vesznek fel nyárra diákot, és rugalmas munkaidőt kínálnak, így marad időd szórakozni is. Próbáld meg a ruházati üzleteket, gyorséttermeket, vidámparkot vagy egy fagylaltozót.

Ne aludj minden nap délig, hanem kelj fel!

Semmi sem tesz lustábbá, mint hogy délig az ágyban heversz. Kényeztesd magad most és később, de próbálj meg felkelni minden nap elfogadható időben. Nehéz produktívnak lenni, ha a nap felét átalszod. Meg fogsz lepődni, hogy milyen gyorsan elrendezheted a dolgaidat amikor friss vagy, és korán van.

Csinálj néhány mókás kézzel készített dolgot, vagy projektet, hogy kitöltsd az idődet!

Szórakoztató és hasznos, ha csinálsz valamit a saját kezeddel! Esetleg köthetsz egy takarót az idősebb unokatesód születendő kisbabájának, vagy csinálhatsz egy csodás új nyakláncot a legjobb barátnőd szülinapjára. Akármit is csinálsz, vegyél meg minden kelléket és tervezd meg, hogy mikorra fog elkészülni. És még talán marad időd, hogy magadnak is készíts valamit.

Keress önkéntes lehetőséget és jelentkezz!

Az önkénteskedés hihetetlenül kielégítő, és a nyári szünet tökéletes alkalom rá. Lehet, hogy ételt kell kiszállítanod, vagy kisgyerekeknek olvasni a könyvtárban. Persze taníthatsz nyári iskolában gyerekeket, vagy az idősebb szomszédnak is bevásárolhatsz. Mindezek produktívvá tesznek, és jól fognak mutatni az egyetemi felvételidben, a jövőbeni önéletrajzodban. Válassz olyan önkéntes munkát, amit élvezel!

Végezz el egy két kurzust!

Persze, nyári szünet van, de ha van néhány szabad órád a héten, akkor beiratkozhatsz valamilyen nyári kurzusra. Ez egy nagyszerű módja, hogy az agyadat frissen tartsd, és hogy tegyél pár lépést a jövőd felé.

Ne tervezz túl sok mindent - Neked is kell egy kis szünet!

Semmi sem öli meg úgy a produktív gondolkodásmódot, mint az, ha sosem állsz le. Legyél eredményes, de ütemezz be sok pihenést is, így nem leszel bosszús és dühös amiatt, mert sosincs szabadidőd. Tervezz rengeteg medencés estét a barátaiddal, és tölts el egy kis időd magadban is! Hogyan fogod tölteni a nyári szünetet? Melyik ötletet fogod kipróbálni idén?

(S.C., allwomenstalk)