farsang
#Lélek

Farsangi jelmezötletek

2011.02.16.
1 perces olvasási idő

Hivatalos vagy egy farsangi buliba, de nincs ötleted, hogy milyen maskarába bújj? Lássuk a mi tippjeinket!

Hivatások

A jól bevált, hivatást megtestesítő jelmezekkel nem foghatsz mellé. Ilyen típusú szerelések közé tartozik a rendőr-, a tűzoltó-, a mentő-, a katona-, nővérke-, és a detektívruha.

Ha van az adott szakmában dolgozó ismerősöd, akkor feltétlenül érdeklődj nála! Még ha ruhát nem is, kiegészítőket biztos tud neked szerezni. Ötlet gyanánt mindenképpen a témához sorolhatjuk a diák-, a stewardess-, apáca-, szobalány-, bíró-, és a rabruhát is.

Korszakok

Könnyű dolgod van, ha a bulinak megadták a témáját. Persze az sem gond, ha nem: a 20-as évektől kezdve szinte minden évtizednek megvoltak a maga sajátosságai, melyek közül napjainkban egyértelműen a retro a legnépszerűbb.

Ha szeretnél egyedi lenni, akkor érdemes kicsit elmélyedni a témában és a többi korszakban is körülnézni. Nagyon klassz ruhákat hordtak ugyanis a 20-as évek flapperei, showgirljei, de valóban igazán egyedi stílust vélhetünk felfedezni a 70-es évek hippijei és a discok táncosai között is.
Persze felelenevítheted a klasszikus korszakokat is: kutakodhatsz a reneszánsz, barokk, őskor, ókor, bizánc stb. időszakokban is jelmezek után. Így pl.: lehetsz ősember, istennő, fáraó, múmia, gladiátor, udvari bolond, rabszolga, kalóz, muskétás, királynő, boszorkány, varázsló, vámpír.

Távoli vidékeken

Nem csak a korszakok között bolyonghatsz, hiszen a különböző földrészeken egészen más stílusú és fazonú öltözéket hordtak az emberek. Ennek nyomán klasszikus farsangi jelmeznek számítanak a keleti viseletek pl.: hastáncos, gésa, sárkány-, háremlány és persze egy csadort is magadra ölthetsz.
Ha Amerika felé veszed az irányt, akkor is könnyű dolgod van: válogathatsz a cowgirl, sheriff, farmer és indián jelmezek között. Belebújhatsz egy mexikói bőrébe egy nagy kalap és egy poncsó segítségével, de lehetsz igazi hawaaii táncoslány is.

(Forrás: csakmiketten.hu)

Kapcsolódó címkék

szerelem