#Drog, cigi, alkohol

Öt nap együtt a Hegyalján

2012.07.23.
2 perces olvasási idő

A szombati zárónap bőven vasárnap reggel ért véget a Hegyalja Fesztivált táncolva búcsúztató fiatalokkal. A koncertáradat mellet azért másra is jutott idő: borkóstolás, kenuzás, barangolás a belvárosban, halászlevezés és igen kevés alvás. A KamaszPanasz is ott járt Tokajban.

Tavaly nem koncertezett a Hegyalján Péterfy Bori, aki most, hogy egyéves lett gyermeke, kapott egy kis kimenőt és lázba hozta közönségét, utána pedig a kíváncsiskodó újságíróknak nyilatkozott. Az énekesnő arról beszélt, hogy nagyon sokszor extázisba kerül a színpadon, de a civilben nem ilyen, boldog és céltudatos édesanya, akinek a gyermeke a legfontosabb, arról pedig még korai beszélni, mikor ismerteti meg a fesztiválhangulatot a fiával.

A 20 éves Anima Sound System vezetője, Prieger Zsolt viszont arról mesélt, hogy a lánya, Fanni - aki nagyon régen a Tekerd című dalban énekelt - éppen a barátaival Tokajban sétál és élvezik a szabadságot, az apai szigortól távol. Aztán jelenés, és kezdődik a nemrég Viva Comet gömbbel jutalmazott együttes koncertje.

A zenész szerint nem annyira a díjak, elismerések fontosak, hiszen volt már arra eset, hogy visszautasították a kitüntetést, a zenének élnek, a következő időszak pedig Fanniról, a lányáról, mint az Anima médiumáról fog szólni - tette hozzá Prieger Zsolt.

A karrier a középpontban

Az idén debütáló, Európa-szinten egyedülálló Hegy’ Karriergyárban a fesztiválozók a bulik, koncertek előtt a jövőjüket állíthatták sínre: több százan kipróbálhatták magukat állásinterjúkon, kaptak karriertippeket, és ismerkedhettek meg bátor vállalkozók sikertörténeteivel. Arról is hallhattak az érdeklődök, mire kell figyelni a Diákhitel felvételénél, milyen lehetőségek vannak továbbtanulás terén.

Mi történt az 5 nap alatt?

Idén először hivatalos 0. nappal, a hegyaljai zenekarokkal nyitott a Hegy, szerdán a tokaji borokba azonnal beleszerető Alphaville kanyarított nagyot. A második napon Everlast adott különleges, akusztikus koncertet: másodmagával a színpadon, gitárral a kezében vont szinte tapintható energiaburkot a Hegy’ köré. Utána a Parov Stelar Band mutatta be új albumát a magyar közönségnek, a Pendulum pedig DJ settel búcsúzott a hegyaljásoktól.

fesztiválPénteken a finn Sonata Arctica kóstolt bele a magyar gasztronómia legjavába: koncertjükre a színpad mögött, bográcsban készült marhapörköltből nyertek energiát. Ami ezután jött, az maga volt a fesztiválforradalom: a Biohazard-frontember Billy Graziadei szó szerint fejre állította a Tisza-partot: a színpadállványon, fejjel lefelé lógva tépte a húrokat, de a saját koncertje előtt még a Skindredhez is átszaladt a másik nagyszínpadra, hogy eltoljon egy közös számot a brit bandával.

Zenélt még az 5 nap alatt többek között a 30Y, a Kowalsky meg a Vega, a Nemjuci, a Péterfy Bori & Love Band, a Csík Zenekar és a Carbonfools. Idén, tavalyhoz hasonlóan 85 ezren döntöttek úgy, hogy a zenés nyaralást választják.

Az év egyik legizgalmasabb Guinness rekordkísérletében összesen 409 hegyaljás tusolt együtt, ezzel felállították a közös tusolás új világrekordját.

(WEBBeteg - TA)

Kapcsolódó címkék

alkohol