drog
#Drog, cigi, alkohol

Drogos tiniké a világ?

2010.02.03.
1 perces olvasási idő

Az éves jelentések alapján azt mondhatjuk, hogy szinte csak jó híreket kaptunk a tini-kábítószer használatról. A dohányzás aránya alacsonyabb, mint bármikor ezelőtt, kevesebben használnak amfetamint, speedet, kokaint és LSD-t, ráadásul a mértéktelen ivászatok is kevésbé fordulnak elő, mint korábban.

Az egyetlen rossz hír talán az, hogy a droghasználat általában a tízedik osztályosokat is érinti. A marihuána fogyasztása, ami a 90-es évektől jellemző ugyanolyan arányú, mint az elmúlt 5 évben.

Szóval mi is a probléma?

Alig akarjuk elhinni, hogy a tinik kevesebbet drogoznak. Ennek lehet oka a sok figyelemfelhívó cikk, ami drogos tinikről szól, de legyen ez itt az ellenpélda, most pont a nem drogozó fiatalokról van szó.

A másik ok az, hogy a felnőttek hajlamosak a tinik hibáira összpontosítani, ahelyett, hogy tapsolnának nekik, amikor valamit jól csinálnak. Nem köszönik meg, hogy 20-szor időben mész haza, de amikor 21-edjére késel két órát, akkor azt sosem felejtik el.

Hasonló módon az emberek így viszonyulnak a drogos kérdéshez is – ha tudnak két drogos tiniről, akkor minden ismerősük csak rossz lehet, és egyébként is a mai fiatalok… A tizenévesek több típusú drogot használnak, szóval a legtöbb tinédzser nemes egyszerűséggel rossz.

Tehát levonhatjuk, hogy nem szabad a dolgokat túlreagálni, mert ide vezet: mindenki elhiszi, és még te, a tini fejeddel sem fogod elhinni, hogy a statisztika alapján is javultunk.

Mi a véleményed erről? Szólj hozzá, vagy írj fórumunkba!

Forrás: teenadvice

(Gy.A.)