Betegségek, nátha

#Betegségek #nátha

62 db cikk a témában

#Nátha
2012.11.06.

A meghűlés, megfázás, nátha

A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel.

#megfázás
2012.11.03.

9 tipp a megfázás természetes kezelésére

Úgy érzed, hogy nincs semmilyen orvosság, ami igazán eredményes lenne a megfázásod ellen, és a „12-egy-tucat” gyógyszerek csak kis ideig tartó enyhülést hoznak? Válaszd a természetes gyógymódot! Felkutattunk Neked néhány házi praktikát, amivel talán enyhítheted a megfázás kellemetlenségeit!

#influenza
2012.02.09.

Influenza: némileg emelkedett a betegek száma

A múlt héten mintegy tizenhárom százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten; a vírust tíz beteg szervezetében mutatták ki - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján.

#szamárköhögés
2012.01.27.

Szamárköhögés: védőoltással megelőzhető

A szamárköhögés (pertussis) rohamokban jelentkező, jellegzetes köhögés, amelyet a Bordetella Pertussis baktérium okoz. A betegség cseppfertőzéssel terjed. A kórokozónak nagy a fertőzőképessége. A baktérium egyetlen gazdája az ember, így ha mindenkit beoltanának a világon, a betegség teljesen eltűnne.

#pattanás
2012.01.16.

Torokfájást okoz az antibiotikumos pattanáskezelés?

Azon pattanásos páciensek, akik antibiotikus kezelésben részesülnek, nagyobb eséllyel kaphatnak torokgyulladást. Egyes kutatók szerint az intenzív antibiotikumos kúrának számos mellékhatása lehet, ezért a pácienseknek mérlegelniük kell a várható kockázatok és a kezelés által elérhető javulás között.

#torokgyulladás
2011.06.23.

Torokgyulladás nyáron

A torokfájás és -gyulladás nem csak a téli hónapokban jelentkezhet, sőt nyaranta közel félmillióan élik át tüneteket – a patikusok becslése szerint. Az okokról, a tünetekről és az orvosi kontroll jelentőségéről dr. Augusztinovicz Mónika, az Oxygen Medical fül-orr-gégész szakorvosa beszélt.

#nyaralás
2011.04.17.

Trópusi betegségek, védőoltások nyaralás előtt

Még a világ leglátványosabb helyei is kórságok otthonául szolgálnak. Sárgaláz, malária, gyermekbénulás csaphat le a gyanútlan turistára. Ellene csak úgy lehet védekezni, hogy jóval az utazás előtt tájékozódsz az úti cél felől.

#influenza
2011.02.12.

Van-e természetes módja az influenza kezelésének?

Az influenza kezelésének természetes módját keresed? Akad ugyan néhány természetes gyógymód az influenza tüneteinek enyhítésére, azonban természetes influenzakúra nem ismeretes ezidáig.

#sertésinfluenza
2011.01.30.

Megfázás? Influenza? H1N1? Mi a különbség?

Tehát, honnan is tudható, hogy van-e aggodalomra okunk, ha tüsszögünk? Noha a megfázás, a szezonális influenza és a H1N1 mind felső légúti megbetegedések, különböző vírusok okozzák azokat.

#influenza
2011.01.28.

Ne az influenza döntsön le a lábadról!

Biztos hallottad, hogy mindenki az ez évi influenza-szezonról beszél, de valószínű, hogy nem is gondolkodtál többet rajta, hacsak nem te is elkaptad. Ha beteg leszel, segíthet hogy gyorsan jobban érezd magad, ha tudod mitévő légy.

#influenza
2010.11.13.

Influenza - Mik a jelei?

Fáj a fejed, a karod, a lábad, és minden izmod, amely csak létezik. Egyik pillanatba meleged van, másikban pedig majd meg fagysz. Kapar a torkod, és folyamatosan köhögnöd kell. Nos, valószínű, hogy téged az influenza döntött le a lábadról.

#szaunázás
2010.02.08.

Szaunázással a vírusok ellen!

A szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a futás a lábizmoknak. A felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így a méregtelenítés is beindul.

#allergia
2009.12.04.

Allergiások és a H1N1 influenza

Az influenza járvány idején a saját lakásunkban vagyunk a legnagyobb biztonságban. De milyen is az ideális lakás az influenza átvészelésére? Mire figyeljenek oda az allergiások? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre gyűjtöttük össze a válaszokat

#H1N1 vírus
2009.11.04.

H1N1: Mit ne tegyél?

A H1N1 vírus már nem számít akkora rémhírnek, mint amilyennek tavasszal tüntették fel. Jóllehet, voltak és vannak halálos áldozatai, és sokan kerültek kórházba szerte a világon, a rögzített esetek nagy része azonban nem volt súlyos.