Betegségek, kórokozók

#Betegségek #kórokozók

82 db cikk a témában

#köröm
2012.07.17.

Mit kell tudni a körömgombáról?

A körömméreg és a körömgombásodás a lábujj körmein megjelenő gombás fertőzés következtében alakul ki leggyakrabban. A körömgomba tüneteiről, megjelenéséről és kezeléséről bővebb információkat kaphatsz cikkünkből.

#láb
2012.06.09.

A kényelmetlen cipő következményei

A bütyök, a tyúkszem, a benőtt köröm vagy a lábgombásodás okoz neked fájdalmat, kellemetlenséget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tehetsz a gyógyulásért.

#kullancs
2012.04.06.

Tények és tévhitek a kullancscsípésről

Hogyan távolítsuk el a kullancsot? Mikor kell orvoshoz fordulnunk? Melyek a kullancseltávolítás során elkövetett leggyakoribb hibák? A kullancsok most a legaktívabbak, készüljünk fel ellenük!

#antibiotikum
2012.02.15.

Hogyan hatnak az antibiotikumok?

A vírusos megbetegedéseket nem szabad antibiotikumokkal kezelni, de a baktériumok okozta fertőzések ellen kétségtelen ezeknek a szereknek a hatékonysága.

#influenza
2012.02.09.

Influenza: némileg emelkedett a betegek száma

A múlt héten mintegy tizenhárom százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten; a vírust tíz beteg szervezetében mutatták ki - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján.

#reflux
2012.02.09.

Szájszag és savas reflux

Ha rendszeres fogmosás mellett is kellemetlen szájszagod van, fordulj orvoshoz, mert a panaszod hátterében komoly egészségügyi probléma is állhat.

#betegség
2012.01.28.

Tíz betegség, amiket ételekről neveztek el

Az orvosok mindig is kreatív emberek voltak a történelem során. Akkor sincs ez náluk másképp, amikor betegségeket, tüneteket neveznek el. Sok érdekes elnevezés van, de ezek közül most azokat vesszük sorra, melyeket ételek ihlettek.

#szamárköhögés
2012.01.27.

Szamárköhögés: védőoltással megelőzhető

A szamárköhögés (pertussis) rohamokban jelentkező, jellegzetes köhögés, amelyet a Bordetella Pertussis baktérium okoz. A betegség cseppfertőzéssel terjed. A kórokozónak nagy a fertőzőképessége. A baktérium egyetlen gazdája az ember, így ha mindenkit beoltanának a világon, a betegség teljesen eltűnne.

#pattanás
2012.01.16.

Torokfájást okoz az antibiotikumos pattanáskezelés?

Azon pattanásos páciensek, akik antibiotikus kezelésben részesülnek, nagyobb eséllyel kaphatnak torokgyulladást. Egyes kutatók szerint az intenzív antibiotikumos kúrának számos mellékhatása lehet, ezért a pácienseknek mérlegelniük kell a várható kockázatok és a kezelés által elérhető javulás között.

#herpesz
2011.12.16.

A nemi herpesz szappannal is terjed?

Tisztelt doktornő! A szobatársamnak hüvelyi herpesze van, és közösen használjuk a szappant. Mekkora az esély rá, hogy megfertőződjek a közös szappanhasználattól?

#torokgyulladás
2011.06.23.

Torokgyulladás nyáron

A torokfájás és -gyulladás nem csak a téli hónapokban jelentkezhet, sőt nyaranta közel félmillióan élik át tüneteket – a patikusok becslése szerint. Az okokról, a tünetekről és az orvosi kontroll jelentőségéről dr. Augusztinovicz Mónika, az Oxygen Medical fül-orr-gégész szakorvosa beszélt.

#túra
2011.06.22.

Biztonságban a szabadban

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a kinti tevékenységek többsége - például a túrázás - teljesen ártalmatlan. Valójában azonban veszélyek sora figyel ránk, így nem árt előre tervezni, ha épségben szeretnénk hazaérni.

#probiotikum
2011.06.15.

Immunerősítés probiotikummal

Számos kutatás igazolja, hogy a megelőzésként alkalmazott probiotikumos kúra hatékonyan befolyásolja a szervezet védekező képességének erősítését.

#nászutas betegség
2011.06.06.

Nászutasok betegsége: te is elkaphatod!

A honeymoon cystitis a húgyhólyag akut gyulladását jelenti olyan esetekben, ha egy nőnél szexuális aktust követően alakul ki húgyúti fertőzés. Nevét a nászutasok hólyaghurutjának is fordíthatjuk.