Főoldal / BETEGSÉGEK  / fejfájás, migrén

BETEGSÉGEK fejfájás, migrén kategória (41)

A mozgásszervi fájdalom az egyik leggyakoribb panasz, ami miatt végül orvoshoz fordulnak az érintettek. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Fájdalomközpont holisztikus szemléletű ortopéd orvosa arról beszélt, hogyan „menedzselhetjük” a fájdalmat, mit tehet a szakember.
2014-03-10
Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesen gondolkoztak el azon, miért érezzük máshol, mint ahol képződik, vagy mi a különbség a sajgás, lüktetés és tompa fájdalom közt. A fájdalom természetéről és a csillapítás módjairól dr. Pál Mónika, az Oxygen Fájdalomcentrum reumatológusa beszélt.
2013-12-23
A lányoknak egészségügyi szempontból vannak előnyeik a fiúkkal szemben, de nem akkor, mikor a fejfájás – különösen migrén – jön szóba. De szerencsére van segítség.
2013-02-13
Tisztelt doktornő! Amikor túl sokat aggódom vagy nagy a stressz rajtam, akkor azt veszem észre, hogy a nyakizmaim nagyon befeszülnek, jellemzően a jobb oldalon, olyan szinten, hogy az már fáj.
2012-12-21
Egy egész gyerekekből és tinédzserekből álló iPad-nemzedék szenved olyan fájdalmaktól, mint az ismétlődő megterhelés okozta sérülések (RSI) és a nyakfájdalmak. Ennek oka pedig az elektronikus kütyük túlzott használata.
2012-11-02
Egy tanulmány szerint a legtöbb gyermek, aki naponta szenved krónikus fejfájástól, kinőheti ezt a kellemetlen állapotot. A középiskolások közel 1,5 százaléka szenved napi krónikus fejfájásotól, és krónikus migréntől.
2012-09-07
Egy új felmérés szerint a 3D-s filmek nézői nem tapasztalnak intenzívebb élményt, mint a hagyományos 2D-s filmekéi, de még az ottlét érzete sem erősebb. A 2D-s filmek nézőivel összehasonlítva a 3D-s filmeken körülbelül háromszor több ember tapasztal szem és fejfájást, vagy rossz, homályos látást.
2012-07-20
Kevésbé érezzük a fájdalmat, ha erősen koncentrálunk egy feladatra, testünk ilyenkor figyelmen kívül hagyja a fájdalom egy részét, miközben opioid fájdalomcsillapítót termel az agyunk, hogy ezt megkönnyítse - állapították meg funkcionális mágneses rezonanciás (fMRI) vizsgálatok segítségével német kutatók.
2012-05-27
A kerékpárbalesetek egyharmada fejsérüléssel, a halálos balesetek háromnegyed része az agyszövet visszafordíthatatlan károsodásával végződik - állapították meg amerikai kutatók legújabb tanulmányukban.
2012-05-13
Gátolt orrlégzést, orrfolyást, de akár horkolást vagy fejfájást is eredményezhet az orrpolip, amely a gyakori tévedéssel szemben nem daganat. Érdemes azonban utánajárni a jelenségnek, hiszen jelenléte krónikus fertőzéshez, gyakori orrmelléküreg-gyulladáshoz vagy szaglászavarhoz is vezethet. A témáról dr. Koppány Judit, a Budai Allergiaközpont fül-orr-gégész szakorvosa beszélt.
2010-07-12
Rengeteg oka van annak, hogy a nők miért hajlamosabbak a migrénre – mondja Dr. Brian Grosberg, a New Yorki Montefiore Fejfájás Centrum vezetője. A hormonális változások mindenképpen szerepet játszanak benne, ám a pontos okok nem ismertek
2009-08-15
<<  1 2 3  >>