Betegségek, elsősegély

#Betegségek #elsősegély

106 db cikk a témában

#allergia
2013.07.03.

Mit tegyél, ha allergiás vagy a rovarcsípésre?

Bár a legtöbb ember egész jól tolerálja a rovarcsípéseket, egyeseknél komoly allergiás reakciókat válthat ki. Ha te is érzékeny vagy a rovarcsípésekre, akkor maradj távol azoktól a rovaroktól, amik csípnek! Készülj fel, hogy tudd, mi tévő legyél abban az esetben, ha rád találnak.

#sebellátás
2013.05.12.

Sebellátás: attól függ, milyen típusú a vérzés

Tízből csupán két esetben segítenek az autósok, ha balesetet látnak. Te mit tennél akkor, ha sérültet látnál az utcán? Odasietnél és alkalmaznád az elsősegélynyújtást, vagy gyorsan továbbállnál? Ismered a sebellátás folyamatát?

#sípcsont
2013.02.17.

A sípcsont elhalása: Schlatter-Osgood betegség

A Schlatter-Osgood a fiatal, még növekedésben lévő gyermekeknél jelentkező, a sípcsont felső részét érintő csontelhalási folyamat. Általában jóindulatú, visszafordítható betegség.

#vízi balesetek
2012.09.08.

A lány, aki életet mentett

Több mint négyezer esetben láttak el sérüléseket, kétszer pedig sikeres újraélesztésben is közreműködtek a nyári főszezonban a Magyar Vöröskereszt balatoni elsősegélynyújtó szolgálatának önkéntesei. A Balatonudvari Fövenyes strandon a 21 éves Rácz Anita is segített az életmentésben. Szeptember második szombatja az Elsősegélynyújtás Világnapja.

#utazás
2012.08.09.

Jótanácsok utazáshoz

Mindig fontos, hogy odafigyelj az egészségedre, de különösen nagy szerepe van ennek, ha utazni készülsz.

#vészhelyzet
2012.07.27.

Vészhelyzet - általános tennivalók

Sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, ahol a mentők kiérkezéséig nekünk magunknak kell helytállnunk. A higgadt cselekvés életet menthet vagy megelőzheti a súlyosabb károsodásokat.

#vízi balesetek
2012.06.12.

Vízi balesetek: társmentés

Vízi mentést csak kiképzett vízi mentő végezhet, hiszen egy ilyen bonyolult feladat megfelelő felkészültséget és tudást igényel. Ha azonban az ember szerettei közül valaki veszélybe kerül, a legtöbben valószínűleg gondolkodás nélkül utána vetik magukat.

#fulladás
2012.02.29.

Megmentette legjobb barátja életét a negyedikes fiú

Az iskolájában hősként tekintenek arra a negyedikes kisfiúra, aki megmentette legjobb barátját. A 10 éves Carter Helt kitüntetést kapott, mert gyors közbelépésével megmentette barátja életet, aki rosszul nyelt le egy keménycukorkát, s emiatt majdnem megfulladt.

#szívhalál
2012.01.17.

A szívhalottak 70%-a újraéleszthető lenne az első 3 percben

Az Európai Unióban, így hazánkban is a vezető halálok a szív- és érrendszeri betegségek valamelyike. Honfitársaink kicsit több mint felét így veszítjük el. Ezen belül, az úgy nevezett hirtelen szívhalál kiemelt figyelmet érdemel, hisz becslések szerint 25 percenként szedi áldozatait.

#karácsony
2011.12.23.

Balesetveszélyes karácsony

A havas karácsony ritka, az orvosi rendelőben töltött azonban annál gyakoribb Nagy-Britanniában, ahol hagyományosan az év végi ünnepi készülődés napjai a legveszélyesebbek az otthoni balesetek szempontjából.

#rosszullét
2011.05.08.

Vészhelyzet: segíts, ne ess pánikba!

Ahhoz, hogy vészhelyzetben segíteni tudjunk, meg kell vizsgálni a beteget. Már távolabbról is látjuk a bőrét, ez lehet sápadt, kipirult, kiütéssel teli, száraz vagy erős verítékezést tapasztalunk.