Betegségek, diabétesz

#Betegségek #diabétesz

67 db cikk a témában

#cukorbetegség
2014.04.01.

Hogyan segíts cukorbeteg barátodnak?

A cukorbetegség olyan autoimmun vagy hormonális okokra visszavezethető betegség, amikor a szervezet inzulintermelése megszűnik vagy zavart szenved. A cukorbetegség komoly betegség, amelynek következtében rosszullét és akár halál is bekövetkezhet. Te tudod, hogy mit kell tenned, ha a cukorbeteg barátod rosszul lesz?

#stressz
2014.01.16.

A kezeletlen cukorbetegnél egy megfázás is végzetes lehet

A cukorbetegek mindennapjai eleve bonyolultak, hát még akkor, ha valamilyen betegség ledönti őket a lábukról. Kezeletlen esetben számukra egy egyszerű megfázás is komoly problémákat okozhat, hiszen a vírus vagy baktérium okozta fertőzés jelentős vércukorszint emelkedést idézhet elő.

#fatorexia
2014.01.13.

Fatorexia: az elhanyagolt túlsúlyosság betegsége

Túlsúlyossággal küzdenek, mégsem fordulnak segítségért. A fatorexiában szenvedők normálisnak találják testsúlyukat, így nem számolnak a súlyfelesleg okozta megbetegedésekkel. Mi a fatorexia, hogyan lehet felismerni és leküzdeni?

#cukorbeteg
2013.09.07.

Hogyan szórakozzanak azok, akik cukorbetegek?

Van néhány olyan követendő tipp, amelyet érdemes figyelembe venni a cukorbetegeknek, ha szórakozni mennek. Ez főleg az alkoholfogyasztásra vonatkozik, hiszen attól jelentősen változhat a vércukorszint.

#cukorbetegség
2012.12.28.

Cukorbetegséget okozhat a D-vitamin hiánya

Egy új kutatás során megtalálták az esetleges okát az elhízásnak és a 2-es típusú diabétesz széleskörű elterjedésének a gyerekeknél: nem fogyasztanak megfelelő mennyiségű D-vitamint.

#cukorbeteg
2012.12.06.

A cukorbetegséggel való küzdelem

Akár olyan érzésed van, mintha teletömték volna valamivel a fejedet, mert megfáztál, vagy gyomorbajaid miatt állandóan a mosdóba járkálsz, tudnod kell: a betegség senkinek sem sétagalopp.

#cukorbetegség
2012.12.03.

Ha alacsony a vércukorszinted (2. rész)

Az orvosod biztosan ad majd pár utasítást az alacsony vércukorszinted kezelésére a tüneteidtől függően. Ha tudsz, csinálj minél gyakrabban vércukorszint-ellenőrzést, hogy megbizonyosodj róla, a panaszaidat valóban hipoglikémia okozta-e!

#cukorbetegség
2012.08.31.

Cukorbetegség (diabétesz)

Míg a gyermekkori 1-es típusú cukorbetegség évről-évre nagyjából ugyanolyan számban fordul elő, addig a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők száma folyamatosan növekszik, és a megbetegedést egyre fiatalabb korban diagnosztizálják!

#cukorbeteg
2012.07.14.

Fogyaszthatsz-e szénhidrátot cukorbetegként?

Szinten tartani a vércukorszintedet azt jelenti, hogy odafigyelsz arra, mit eszel, emellett gyógyszereket, például inzulint szedsz, ha szükséged van rá. Az orvosod lehet, hogy azt is említette, hogy arra is oda kellene figyelned, hogy mennyi szénhidrátot eszel. De pontosan mik is a szénhidrátok és hogyan befolyásolják a vércukorszintedet?

#efott
2012.07.10.

Kovács András Péter elárulta, mitől fél

A Dumaszínház humoristája a sikeres EFOTT-os fellépése után Kovács András Péter bevallotta, tart a cukorbetegségtől, ezért kereste fel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány méréseit Velencén.

#cukorbetegség
2012.06.21.

Ha túl magas a vércukorszinted (2. rész)

A magas vércukorszint kezeléséhez elsősorban a kiváltó okot kell megszüntetni. Az orvosod személyre szabott tanácsokkal lát majd el, hogy hogyan tartsd a vércukorszintedet az egészséges értéken belül, de itt van néhány mód arra, hogy megfelelően kezeld a magas vércukorszint gyakori kiváltó okait.

#vércukorszint
2012.05.03.

Magas vércukorszintet okoz a kevés alvás

A cukorbetegségben szenvedő tinédzsereknél a kevés alvás összefüggésbe hozható a nem megfelelő magatartással és a magas vércukorszint értékkel.

#szürkehályog
2012.03.24.

Mi az a szürkehályog?

A szürkehályog egy olyan betegség, ami a szemlencsét érinti. Egy abnormális fehérjeképződés során egy olyan réteg (hegszövet) képződik a szemlencsén. Ez fokozatosan elállja a fény útját, amely a retina felé haladna, így a beteg fokozatosan elveszíti a látását. A dohányzás és az alkohol hozzájárulhat a fiatal korban történő kialakulásához.

#cukorbetegség
2011.12.21.

Megvan a 2-es típusú cukorbetegség oka

Az úgynevezett áttörési jelenség vizsgálata közben jöttek rá pécsi kutatók a kettes típusú cukorbetegség egyik okára. Ez hozzájárulhat a kór hatékonyabb kezeléséhez, de a gyógyszerek megjelenéséig még hosszú évek munkájára van szükség - mondta a Pécsi Tudományegyetem II. sz. Belgyógyászati Klinikájának vezetője hétfőn az MTI-nek.