Betegségek, depresszió

#Betegségek #depresszió

54 db cikk a témában

#boltkór
2016.12.22.

Mi is az a boltkór?

Nagy sikert aratott az „Egy boltkóros naplója” című film. Azt azonban nem biztos, hogy tudod, hogy a sokszor csak viccesen emlegetett vásárlási mánia komoly betegség, korunk egyik leggyakoribb függősége.

#depresszió
2016.01.21.

Amikor a depressziót egy betegség váltja ki - Mi állhat a háttérben?

A depresszió olyan betegség, amely a folyamatos szomorúság és érdektelenség miatt az érintettek egész életére rányomja a bélyegét. A megfelelő kezelés fontosságán túl dr. Hubina Erika, endokrinológus azokra a betegségekre hívta fel a figyelmet, amelyek hangulatzavarokat okozhatnak.

#szorongás
2015.07.02.

A szorongás tünetei

Bár a szorongás normális emberi reakció, a tünetek aggasztó méreteket ölthetnek hosszútávon, ha a szorongás erősödik. Lássuk, melyek ezek.

#hajtépés
2015.05.28.

Mániákus hajtépő vagyok: hogyan kezeljem a trichotillomaniámat?

Trichotillomaniám van. Ha az anyukámnak beszélek róla, azt mondja, hogy vegyek erőt magamon és csak hagyjam abba. De sajnos ez nagyon nehéz, és ő nem érti meg. Szinte szálanként tépem a hajamat, a saját fejemről. Végigsimítom a kezemmel, és a száraz, vagy göndörödő szálakat kitépem. Néha észreveszem, hogy csinálom, néha nem. Esetleg ez örökletes? Már a nagymamám is csinálta, meg pár nagynéném is. Talán menjek orvoshoz? Bár még nincsenek kopasz foltjaim. Még…

#borderline
2015.03.24.

A borderline személyiségzavar

Egyre többet hallani a borderline személyiségzavarról a sajtóban, szakirodalomban. Mi is az a borderline?

#internet
2015.03.20.

Internetfüggő vagyok, mit tegyek?

„Az érettségi után azt vettem észre magamon, hogy hihetetlenül fura alak lettem. Olyan internetfüggővé váltam, aki naponta több órát tölt a számítógép előtt, több időt, mint amennyit emberekkel tölthetne.”

#alexitímia
2014.11.06.

Alexitímia, az érzelmi analfabetizmus

Interperszonális, személyközi helyzetben – a családban, ismerősök között, társaságban – többnyire felszabadultan viselkedünk, szabadon tudunk érzelmet nyilvánítani, az öröm, a bánat, a félelem, a harag kontroll nélkül kifejezhető.

#szorongás
2014.10.28.

Szorongás okai, tünetei

A szorongás természetes emberi reakció, ami fokozhatja a teljesítményt. Azonban egy bizonyos szint felett már a mindennapi életvitelt is megzavarhatja.

#depresszió
2014.08.25.

Depresszió az egyetemen, főiskolán

Ha felvettek az egyetemre, akkor hozzá kell szoknod az új környezethez, távol a családodtól és a középiskolai barátoktól. Megeshet, hogy nagyon magányosnak érzed magad. És ehhez még társul a stressz is, amit a végigtanult éjszakák váltanak ki. Ezek a hatások depresszió kialakulásához is vezethetnek.

#akné
2014.04.03.

12 tipp pattanások ellen

A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

#depresszió
2014.03.25.

Beszélgess a szüleiddel a depresszióról!

Egy ideje rosszul érzed magad? Unod az iskolát, a jegyeid egyre rosszabbak, és nem találod a megfelelő energiát ahhoz, hogy javíts ezen? Mostanság sokat veszekedsz az anyukáddal, és a barátaiddal sem jobb a helyzet? A problémáidat a depresszió is okozhatja. Hogy mondd el a szüleidnek?

#kényszerevés
2014.02.02.

Mi is az a kényszerevés?

A kényszerevés a leggyakoribb evéssel kapcsolatos probléma, ami előfordul a férfiaknál és a nőknél is egyaránt. A kényszerevésben szenvedő emberek gyakran túleszik magukat, még akkor is, ha nem éhesek, és nem tudják kontrollálni, hogy mennyit esznek. Ez a probléma nem csak a kövér embereket érinti, habár a kényszerevés gyakran elhízáshoz vezet.

#hormon
2013.12.19.

Az örömhormon pótlása télen

A szerotoninnal (úgynevezett örömhormon) kapcsolatos ismereteink hiányosak, sokszor ellentmondóak. A szerotonin hiányát számos betegséggel hozzák összefüggésbe, így például a migrénnel, depresszióval, idegi-, étkezési- és szexuális zavarokkal, vagy akár a premenstruációs szindrómával is. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az összefüggésekre hívta fel a figyelmet.

#depresszió
2013.12.10.

Bipoláris depresszió: a pajzsmirigy túlműködése is okozhatja

A pajzsmirigy bár egy parányi szerv, ennek ellenére szinte az egész szervezet működésére hatással van. Túlműködése – akárcsak alulműködése – számtalan problémát okozhat, és a legújabb tanulmányok szerint a bipoláris depresszióval és a szorongással is összefüggésbe hozható. Az összefüggésről Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt.

#depresszió
2013.09.09.

A depresszió fajtái és tünetei

A depressziónak számos tünete van, mint például a rossz hangulat, amit sokan azonosítanak is vele. Önértékelési problémákkal is szembe kell néznie a depressziós embereknek, akik a múltban történt cselekedetek miatt bűntudatot érezhetnek.