Betegségek, baktérium

#Betegségek #baktérium

89 db cikk a témában

#izzadás
2014.06.08.

Mi okozhatja a túlzott izzadást?

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben. Becslések szerint az emberek 2-3 százaléka szenved a hónalj túlzott izzadásától (hónalj hiperhidrózis) vagy a tenyér és a talp izzadásától (palmoplantar hiperhidrózis).

A körömgomba okai, megelőzése, kezelése
#köröm
2014.05.25.

A körömgomba okai, megelőzése, kezelése

A gomba kialakulásának két legfőbb oka, ha valamilyen nyirkos közegben mezítláb járunk, vagy ha más fertőzöttel érintkezünk. A fertőzés legkönnyebben edzőteremben, zuhanykabinokban és uszodákban alakulhat ki és terjed.

#vírusos szemölcs
2014.04.22.

A vírusos szemölcs tünetei és kezelése

A vírusos szemölcs a bőr vírusos eredetű fertőző betegsége. Kórokozói a HPV családba tartozó vírusok. A szemölcsök kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, nem jelentenek végleges megoldást.

#tetanusz
2014.03.28.

A tetanusz tünetei, kezelése és megelőzése

A tetanusz egy súlyos bakteriális fertőzés, mely általában szennyezett seb mellett alakul ki, és ha nem kezelik, végzetes lehet. Mára azonban a védőoltásnak köszönhetően könnyen gyógyítható.

#rosacea
2014.03.25.

A rosacea kialakulásának okai

A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A bőrpanaszok kezelésének ma már több módja is létezik. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának véleménye szerint azonban az eredmény egyik esetben sem lehet tartós, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg.

#influenza
2014.03.02.

Orvosold a megfázás tüneteit otthon!

10 étel és ital, amit érdemes fogyasztani, ha náthás vagy. A jól bevált húslevesen és forró teán kívül van számodra egy-két fincsi és hatékony meglepetés tippünk!

#antibiotikum
2013.10.06.

Az antibiotikumok típusai

Az antibiotikumokat különböző szempontok szerint lehet csoportosítani. Ami minden antibiotikumban közös, hogy csak baktériumok ellen hatásosak.

#hüllő
2013.03.09.

Veszélyes házikedvencek

Körülbelül a háztartások 3%-ában van valamilyen hüllő. A hüllők - beleértve a teknősöket, a gyíkokat és a kígyókat – olyan baktériumokat hordoznak, amelyek emberre is ártalmas betegségeket terjeszthetnek. A legnagyobb veszélyt kétségkívül a szalmonella jelenti.

#antibiotikum
2013.02.18.

Antibiotikumok alkalmazása és emésztőszervi panaszok

Az antibiotikumos kezelések hatékonyan gyógyítják a baktériumok által okozott fertőzéseket. Használatuk közben azonban kellemetlen emésztési panaszokat érezhetsz, de ezeket a mellékhatásokat probiotikumos készítmények alkalmazásával egyszerűen csökkentheted.

#immunrendszer
2012.11.29.

Mivel ártasz az immunrendszerednek? 2. rész

Az egészség megőrzése nem csak a kézfertőtlenítő használatából, és a köhögő osztálytársak kerüléséből áll. Kiderült, hogy néhány igen meglepő mindennapi szokás, mint hogy hogyan veszekszel a szüleiddel, vagy milyen későn fekszel le, befolyásolhatják, hogy a tested mennyire hatásosan áll ellen a megfázásnak, influenzának és más kellemetlen betegségnek.

#leptospirózis
2012.11.09.

Leptospirózis: Patkányok és rókák terjesztik

A leptospirózis egy fertőzés, melyet a spirochéta nevű baktérium okoz. A baktérium a szennyezett vízben és talajban található és kisebb horzsoláson, vágáson, de a szájon, a szemeken és az orron keresztül is bekerülhet az emberi szervezetbe. Ezután a véráramba jut és szétterjed a testben.

#Nátha
2012.11.06.

A meghűlés, megfázás, nátha

A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel.

#húgyúti kövesség
2012.08.22.

A húgyúti kövesség kezelése

A húgyúti kőbetegség gyógykezelése a következő elemeket foglalja magában: fájdalomcsillapítás (görcsoldás), szintén fájdalomcsillapítási céllal illetve a súlyos szövődmények megelőzése céljából végzett vizeletelterelés, spontán kőürülést elősegítő lépések, kőoldás, kőeltávolítás.