vizsgálat
#Betegségek

Legyél te is életmentő! Elsősegélynyújtó verseny indul

2014.02.20.
1 perces olvasási idő

Elsősegélynyújtó versenyt hirdet a Magyar Vöröskereszt. A versenyre 5 fős csapatok jelentkezhetnek, három korcsoportban.

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Elsősegélynyújtási céljaik megvalósítása érdekében ebben az évben 43. alkalommal hirdetik meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyüket.

A verseny feltételei

A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdetjük, három kategóriában: gyermek (10-14 éves), ifjúsági (14-18 éves) és felnőtt (18+).

A verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba.

Felkészüléshez

A verseny szakmai anyaga valamennyi kategóriában:

  • Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek (Magyar Vöröskereszt 2011.)
  • Általános vöröskeresztes ismeretek

Jelentkezés és további információ

A Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezetei a nevezési határidőt, az első versenyforduló helyét és időpontját külön hirdetményben teszik közzé.

Az országos döntő tervezett ideje: 2014. május 17.

A versennyel kapcsolatos információk, feltételek és szabályok a Versenyszabályzatban kerültek rögzítésre, amely megtalálható a Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezeteinél, illetve a Magyar Vöröskereszt honlapjain: www.voroskereszt.hu és a www.mivk.hu

(KamaszPanasz)