Főoldal / BETEGSÉGEK / A szmog kezelésére szakosodott kórház nyílt Kínában
  2013-12-20

A szmog kezelésére szakosodott kórház nyílt Kínában

Kifejezetten a szmog okozta megbetegedések kezelésére szakosodott klinikát nyitottak a héten Délnyugat-Kínában.

- hirdetések -

A klinika hétfőn kezdte meg működését Csengtu városában és az elmúlt négy napban már több mint száz beteget fogadott. A Szmog kezelésére szakosodott kórház nyílt Kínában.leggyakoribb tünetek között a torokfájás, köhögés, orrfolyás szerepelnek, de a szmog tüdőgyulladás, hörghurut és asztma kialakulásához is hozzájárulhat, hosszú távon pedig tüdőrákot és érrendszeri megbetegedéseket okozhat.

A klinika felállításával a gyakran többféle tünetekkel orvoshoz forduló betegeknek nem kell több szakrendelést felkeresniük, egy helyen történnek a tüdő-, fül-orr-gégészeti, szív- és érrendszeri vizsgálatok. A páciensek kezelésén túl az orvosok a szmoggal kapcsolatos megbetegedésekről és a megelőzési lehetőségekről is felvilágosítást adnak.

A klinika az első, speciálisan a szmog okozta megbetegedések kezelésére létrehozott intézmény az országban, de számos másik követheti majd. A rekordokat döntő légszennyezettségről az elmúlt hetekben a nemzetközi híradások is beszámoltak, a helyzet kezelése pedig hosszú távú kihívást jelent a kínai kormány számára. Egyes szakértők úgy vélik: a helyzet kezelése még akár két-három évtizedig is eltarthat.

(MTI)

  Kapcsolódó cikkek