Főoldal / BETEGSÉGEK / Próbáld ki az igazi életmentést!
  2012-04-06

Próbáld ki az igazi életmentést!

Tudod, hogy mit kell tenned, ha a közeledben tömeges baleset történik, ha valaki kábítószermérgezést kap, vagy ha valakinek leáll a szíve? Ha nem tudod a választ, látogass el április 21-én, pénteken Csillebércre, ahol az ország legjobb diákcsapatai mérik össze tudásukat, és ahol minden hasonló krédésedre választ kapsz.

- hirdetés -

Az Országos Mentőszolgálat április 21-én rendezi meg az általános és középiskolások számára hirdetett versenyének döntőjét a Csillebérci Szabadidő Központban (Bp., Konkoly Thege Miklós út 21.).

A versenyre az ország minden részéről, sőt, még határainkon túlról is érkeznek csapatok, hogy összemérjék tudásukat. Lesz itt artériás vérzés, tömeges baleset, kábítószer mérgezett, sőt még újraélesztés is. A versenyzőknek összesen tizenhat, élethűen megrendezett baleseti szimulációban kell helytállniuk, amely minden érdeklődő számára szabadon megtekinthető.

A szimulációs verseny április 21-én, szombaton 8 és 12 óra között zajlik, ezt követően, körülbelül 14 órától megnézhetitek a mentőszolgálat teljes felszerelését is. A mentősök mentési bemutatóján a mentőmotorostól, a gyerek rohamkocsin át egészen a mentőhelikopterig mindent saját szemetekkel nézhettek meg. A Katasztrófavédelmi Oktató Központ legmodernebb eszközeit szintén megnézhetitek a rendezvény teljes időtartama alatt.

A versenyre nemcsak a döntős versenyzőket és családtagjaikat, barátaikat, de minden érdeklődőt szeretettel várnak.

További információ: oev.hu