#Betegségek

Lázmérő az iPhone-odból: ThermoDock

2012.02.27.
1 perces olvasási idő

A technika megállíthatatlan fejlődése napról napra több kapcsolódási pontot mutat fel az egészségüggyel, és bizonyos egészségügyi-, orvosi eszközökkel. Ennek a kapcsolatnak egy nagyszerű példája a ThermoDock, amit ebben a cikkben fogok bemutatni nektek.

Amikor megismertem a VitaDock „kütyüinek” fejlesztőjét Berlinben, a Health 2.0 konferencián, nem is igazán tudtam, hogy mire való az a pici, fekete dolog a kezében. Ezért rákérdeztem… Mindössze ennyit mondott: „Tudod, ez a legjobb eszköz csajozáshoz! Hiszen be tudod neki bizonyítani, hogy mennyire cool (angolul menő/hideg) vagy hot (angolul dögös/forró)!” Persze utána megmutatta, hogy mennyi mindenre is jó ez a kicsi eszköz.

Szóval, viccen kívül, be kell vallanom, hogy tényleg kevés ilyen nagyszerű és hasznos dolgot láttam mostanában. A ThermoDock egy olyan iPhone-hoz, iPod touch-hoz vagy iPad-hez csatlakoztatható hőmérő, ami mindössze 3 x 6 cm-es. Tehát egy olyan hőmérő, ami elfér a tenyeredben, bárhol és bármikor diszkréten használhatod. És gyors, de még mennyire! Speciális infra-technológiájának köszönhetően 3-4 másodperc alatt méri meg testhőmérsékletedet.thermodock

Szóval a lázmérés többé nem sok időt igénybevevő procedúra. És a higiéniai problémák miatt sem kell többet aggódnod – gondolok itt arra, hogy ha egyszer a hónod alatt volt, akkor utána nem fogod a kistesód szájába dugni a hőmérőt.

Hogyan működik?

A ThermoDock az iPhone-odat, iPod touch-odat vagy iPadedet lázmérővé alakítja. Egyszerűen bedugod, majd az alkalmazás elkezd futni. A saját információidat jelszóval védheted.

Amint kiválasztod a mérés típusát, a ThermoDockot a homlokodtól 5 cm-re kell helyezned, majd pár másodperc múlva már látod is az eredményt.

Az eredményeket elmentheted, hogy a statisztika menüpontban akár egy hónapos periódust tekints át testhőmérsékletedet illetően, tisztább képet kapva az egészségügyi állapotodról.

Az „élőmérés” módban bármilyen felület vagy folyadék hőmérsékletét mérheted hasonlóan hatékony és gyors módon!

Összegzésképpen csak annyit mondanék, hogy a technika fejlődése igenis nagyszerű eredményekhez vezethet és rengeteg mindent teher egyszerűbbé, gyorsabbá és hatékonyabbá a gyógyászattal kapcsolatban is. Nagyon örülök, hogy megismerhettem ezt az eszközt és szerintem bárki, akinek van rá lehetősége próbálja ki, nem fogja megbánni!

(Gy. A.)