Főoldal / Fórum / TEST / Szemüveg vagy kontaktlencse?

Szemüveg vagy kontaktlencse?

2011-08-23 11:17:14
zoltanrozsa írta:
Dátum 2012-11-21 13:13:09

Angyali Üdvözlet

Kedves Lélektársam !

Engedd meg, hogy a remélt csodás gyógyulás lehetőségét közvetítsem Feléd és minden szomjas szív felé, akit szeretsz és akiknek egészségéért felelősséggel tartozol.

A gyógyulás elősegítése ingyenes angyali szolgálat, nem megkövetelt anyagi ellenérték fejében végzett anyagi szolgáltatás.

A gyógyulás hatékony útja lélektől lélekig áramlik, a testi és személyi anonimitás igényének kölcsönös tiszteletbetartása mellett. Alapköve a képzelő- és akaraterő felszárnyaló mezején a finom lélek-energia mindent átható szeretetteljes erejének szívből irányított alkalmazása, az öngyógyulás harmonikusan fénylő folyamatának elősegítése érdekében.

A mentális képalkotás kiemelkedő relevanciával bír. Az angyalok munkáját segíted, ha a babbamaria.energetic[email protected] elektronikus levelezési címre elküldöd a gyógyulni vágyó keresztnevét, mosolygós képét és gyógyulási kívánságait, természetesen a kölcsönös anonimitás tiszteletbetartása mellett.
Ezen kívül más csak egy mustármagnyi hitre van szükséged.

Hálával elsősorban a benned lakozó örök Léleknek tartozol!
Anonim hálaadományoddal egy, a gyógyulni vágyók számára díjmentesen illetve a kizárólag csak szépülni vágyóknak díjszabás mellett igénybevehető lélekenergia-lélekerő gyógyászati központ megteremtését támogathatod bármely összegű adománnyal, és ily módon is kincseket gyűjthetsz a mennyben.

A módszer mögött a világ egyetlen nagy szent titka rejtezik, mely szavakkal tovább nem részletezhető. Amint azt egy kedves angyali lélek bölcsen mondta: „két felcsendülő hang többet mond el a világról, mint a szavak valamennyi áradata”.

Köszönettel és hálával:

Rózsa


„Az ajtó előtt állok; beenged valaki?”
dettybee írta:
Dátum 2011-08-29 14:58:56

Ez nem semmi..

Köszi a hsz-t, hát hozzád képest tényleg nincs is gondom a szemüvel :) Mindenesetre meggyőző volt amit írtál, a hétvégén jelentkeztem is a kipróbálásra, a többi pedig kiderül majd. Végül is pénzembe nem kerül, csak elhatározás kérdése :) És az meglett.
Ikarusos írta:
Dátum 2011-08-27 17:32:00

5 éve...

Szia!
Kb. 7-8 éves koromban kezdett romlani a szemem. 16 éves koromra már -8,5-ös szemüveg kellett volna. Mindig felírták a szemüveget, kb. 2 héttel később ugyanúgy nem láttam vele élesen. Sosem láttam igazán jól, a mozgásom abszolút koordinálatlan volt(mivel semmi térlátásom nem volt) emiatt, mindig elöl kellett ülnöm, stb...
5 évvel ezelőtt, 16 éves koromban szétment a szemüvegem, és nem volt másik. (Egy -8,5-ös szemüveg kb. 60 ezer Ft)...
Akkor döntöttem el, hogy kontaktlencsére váltok. Azóta egyáltalán nem romlott a szemem, sokkal élesebben látok, lett térlátásom, stb... Persze egy szemüveget csináltattam, de azt ritkán hordom.
Az élet úgy hozta, hogy olyan munkám lett, amihez nélkülözhetetlen az éleslátás-térlátás: teherautót vezetek az egyetem mellett, sőt, most csinálom autóbuszra a jogosítványt... Azóta mégfontosabb számomra a lencse.
A szemorvos által javasolt higéniai szabályokat érdemes betartani. A lencse viselésével sokkal inkább ki van téve a szem a fertőzéseknek, ugyanis ha valamilyen baktérium, vagy egysejtű a lencse és a szem közé jut, nem tud kikerülni onnan, és gyulladást tud okozni. Velem ilyen még nem történt, de a hugommal már igen, sőt, emiatt majdnem intoleránssá vált a szeme a kontaktlencsével szemben! Túlhordani sem érdemes a lencsét, mivel a szem azon keresztül lélegzik és táplálkozik. Ha a kis járatok eltömődnek rajta, szintén gubanchoz vezethet. Mellesleg százforintos nagyságrendben mérhető a "megtakarítás", amita túlhordással elérsz, szerintem ennyit érjen meg az egészséged!
Ha vezetni megyek, mindig van nálam egy csomag. Benne fertőtlenítő kendő, baba szappan, két tartalék lencse, egy lencsetartó, és egy doboz folyadék, és a szemüvegem. Az utóbbi két évben a csomagra csak egyszer volt szükség szerencsére, de akkor nagyon jól jött.
A ki és berakás eleinte sokáig tart, de egy hónap után már rutinműveletté válik. Hordás közben jó esetben meg sem érzed, hogy bennt van. Néha szoktam érezni, nem fáj, csak érzem, hogy ott a lencse. Akkor néha önkéntelenül dörzsölöm a szemem, amivel azt érem el, hogy a lencse oldalra csúszik. Ha az orrnyerged felé csúszik be, akkor szinte biztosan ki fog esni a szemedből, ha a füled felé, akkor ha ügyes vagy, vissza tudod csúsztatni.
Nekem a lencse az életemet változtatta meg, és azért próbálom meg pedánsan hordani, mert nagy érvágás lenne, ha nem tudnám hordani.
dettybee írta:
Dátum 2011-08-25 11:30:22

Köci

Köszi a választ, többen is biztattak, hogy meg lehet szokni. Szerintem nem csak esztétika, ágyban fekve nem tudok normálisan tévézni meg olvasgatni, mert ráfekszem a szemü szárára, nem tudok egy normális napszemüt venni, csak ha dioptriásat csináltatok, pedig most is olyan jóók vannak.. Arról meg nem is beszélek, hogy ebben a melegben izzad az orrom, hülye szemü állandóan csúsz rajta lefelé :/
Kipróbálom. Meglátjuk.
Gosti
Gosti írta:
Dátum 2011-08-24 14:39:40

Doh..

Nem kell tőle félni. Eleinte szokatlan lesz és nehézkes lesz aki-berakása, de meg lehet szokni. És általában egy kontaktlencse tovább kitart, mint amennyi időt mondanak. Szerintem az, hogy kontaktlencse, vagy szemüveg az csak esztétikai kérdés. Az, hogy valamivel drágább kontaktlencsét hordani, az szerintem részletkérdés.
dettybee írta:
Dátum 2011-08-23 11:22:41

Kipróbáljam?

Gyerekkorom óta szemüveges vagyok, és már néha a frász rámjön a szemüvegtől.. mindig gondolkodtam, milyen lehet kontaktlencsét használni, de csak halogattam. Láttam most egy weblapot, amin 3 hónapos ingyen próbát hirdetnek http://data.hu/url/ofotert Nagyon gáz a ki meg berakás? Kicsit félek tőle...
   
további fórum témák