Főoldal / Fórum / TEST / Tudatos álom

Tudatos álom

2010-12-21 11:34:27
luigi írta:
Dátum 2010-12-22 19:32:19

csibe szerelmes álma

Nos én azt gondolom hogy már ha ennyire vonzódsz valakihez hogy már vele álmodsz, akkor épp itt az ideje hogy az álom valóra váljon, MERJ!!!
luigi írta:
Dátum 2010-12-22 18:57:51

álom

Nika egészen jól rátapintottál a lényegre, hiszen én pontosan arra gondoltam amit másodjára kezdtél el ecsetelgetni. Egészen pontosan, hogy miután elalszol, és az álmok mezejére érsz, akkor minden egyes cselekedetedet átgondolod (pl én speciel egy kutya támadásban vettem részt álmomban és mivel tudtam h igazából ez csak álom, ezért kíváncsi voltam h mi történik akkor, ha megharaptatom magamat, így ezt tettem). Ami korántsem összehasonlítható egy spontán emlékképekből összerakott cselekedet sorral, amelyekkel igazából csak sodródsz. Amit említettél legutoljára, olyan már nekem is volt asszem vagy 5-6 éjszakán keresztül tudtam folytatni az előző napi álmomat.
csibe írta:
Dátum 2010-12-22 14:09:25

Szerelmes vagyok...

Az a bajom hogy egy hete bele vagyok valakibe zúgva és egyfollytába róla álmodok. És mindig a legjobb résznél kelek föl esténként 5.,6., fölkelek multkor elaluttam a gép elött... Mit tegyek???
Nika
Nika írta:
Dátum 2010-12-22 01:18:17

kicsit másképp

Egyrészt: nagyjából egyet értek az előttem szólóval, mert tényleg szinte minden álmot úgy élünk meg, mintha valóság lenne, ez tény.
De viszont hallottam embereket akik álmukban tudatuknál voltak, vagyis tudtak róla hogy az csak egy álom.
És ebből következik az, ami nekem már a téma címe és a tárgyalásra kínált dolog valahogy nem egyezik, mivel szerintem hülye kérdés, hogy volt-e már olyan álmod amit hitelesnek éreztél... fogadni mernék, hogy szinte mindenki igennel felel...
A másik dolog, hogy a "tudatos álom" nem ezt a témát takarja. A tudatos álom szerintem valami olyasmit jelent, hogy tudatában lenni az álomnak és TUDATOSAN irányítani azt... mert ilyenek is vannak.
Volt egy barátnőm aki éjszakáról éjszakára egy sorozatot "költött". Tudta hogy hol hagyta abba, és rákészítette az agyát, hogy ugyanazt a történetet folytassa.
gabris11111 írta:
Dátum 2010-12-21 20:46:47

Szerintem mindegyik ilyen

"Volt már valakinek olyan álma, melyet úgy érzett mintha valóság lenne?"

Ezt a kérdést többféleképpen értelmezhetjük
1 szó szerint(álmunkban mit érzünk):

Szerintem mindegyik álmod ilyen.Miért?Mert amíg álmodsz,addig valósnak tartod a helyzetet.

Pl.:Álmodban látsz egy szörnyet.Futni kezdesz(nem?).
Ha nem éreznéd valósnak a helyzetet,nem futnál,mert tudnád hogy nem bánthat-mert nem létezik-és előbb utóbb felébrednél....

Tehát álmodban mindig reagálsz az adott helyzetre.
Pl.:Álmodban sötét erdőben jársz egyedül,akkor félsz,de az alvó tested állapota is vátozik.Ebből az állapotból már csak felébredés után kerülsz vissza az eredetibe.

(Persze vannak olyan álmaink is,amelyeket nyugalmi állapotban csak úgy végigálmodunk).

2:ha a valóság szó alatt a részletek pontosságát értjük-nem mindig emlékszünk az álmunkra egyformán:


Pl.:Álmodban vagy egy helyen-tegyük fel,hogy a hegyekben......felébredsz.Ha valaki azt mondaná miután felébredtél,hogy rajzold le,valószinűleg a rajzodra foltok kerülnének,mert nem emlékszel pontosan.
Tehát szerintem attól is valósabbnak tűnhet az álom,hogy ha már felébredtél,hogy jobban emlékszel rá.

3:ha a valóság szót lehetségesnek,elképzelhetőnek értjük :

Mert van amikor egészen valósat álmodsz.
Ilyenkor azt hiszed,hogy megtörtént,amit álmodtál,(talán azért mert az ilyen álmoknak van elejük és végük)de később jösz rá,hogy nem történt meg.
Pl.:Azt álmodod,hogy fodrásznál voltál.Reggel bemész a fürdőszobába,látod a hajad a régi-csak akkor jösz rá,hogy csak álom volt,hogy fodrásznál voltál.

Vagy amikor olyan álmodsz aminek van értelme,elképzelhető,megtörténhetne az életben is veled....
Pl.katona vagy űrhajos vagy USA elnöke vagy

Te ezt hogy értetted?
-=mike=-
-=mike=- írta:
Dátum 2010-12-21 13:39:32

Persze

Volt, álmomba egy pisztolyt raktam össze, melynek ismertem minden részét, holott még életembe nem volt a kezembe pisztoly.
luigi írta:
Dátum 2010-12-21 11:37:10

második élet

Volt már valakinek olyan álma, melyet úgy érzett mintha valóság lenne?
   
további fórum témák