Főoldal / Fórum / SZEX / Fogamzásgátló tabletta : igen vagy nem ?

Fogamzásgátló tabletta : igen vagy nem ?

2012-02-11 19:03:34
Nika
Nika válaszolta erre: Hyla, 2012-02-18 16:37:45
Dátum 2012-02-19 08:17:49

.

Az lehet, hogy ugyanolyan káros a tabletta, mint az életmódunk, viszont egyrészt nem feltétlenül kell tetézni a dolgokat, másrészt vannak emberek, akik igenis törekednek az egészséges életmódra.
Amúgy per pillanat sok tabletta jónak és hasznosnak mutatkozhat, de gyakran több év, esetleg évtized kell, hogy ezek a szerek valóban megmutassák hatásukat.
Nekem volt 4 évig egy asszisztens barátom, aki azért egy s mást tud az ilyen készítményekről, és azt mondta, soha nem engedné meg, hogy fogamzásgátló tablettát szedjek. Ha ő, aki még nem is tud olyan sokat, ezt mondja, milyen hatásai lehetnek még, amit a gyógyszerkészítők nagyban eltitkolnak.
Amúgy természetes, hogy nem mindenki bírja az óvszert, fiúknál főként gyakran megesik, de egyrészt tudomásom szerint még mindig ennek van a legnagyobb százalékú védelme, másrészt meg van azért még mindig más megoldás.
rebekaa írta:
Dátum 2012-02-18 17:04:53

v

Értem én :) Igen tényleg egyén függő... De engem elrettentenek azért az újabb és újabb adatok. Egyik barátnőm is szedte és 4 hétig folyamatosan menstruált ( és ez nem egyszer fordult elő ) ... :S
Tényleg jól át kell gondolni !
Hyla válaszolta erre: rebekaa, 2012-02-14 07:31:09
Dátum 2012-02-18 16:37:45

válasz

Szia,

bnőmmel 2 éve voltunk együtt amikor rászánta magát a hormonos tabira, igazából mondhatnak bármit, az is egészségtelen hogy élünk egyáltalán, a szar táplálkozás, a mozgáshiányos életmód, az hogy benzingőzt, cigarettafüstöt szívunk az utcán, ránk tüsszenetek etc... akármi.

Egyébként az óvszer sem mindig jelenti a legjobb megoldást, bnőmet egy idő után az összes óvszer csípni kezdte, előjátékkal, síkosítóval is. Nemi betegségtől nem kell tartani ha 1 partnered van, (ha cserélődne sem kell akármelyik jött-menttel lefeküdni gumi nélkül... )
Elvileg a fájásokat is csillapítja a tabletta, vannak lányok akik elájulnak a havibaj idején....

Nem azt mondom hogy 100% tabletta párti vagyok, de a félelmek jórészt elnagyoltak, ugyanaz megy mint a cigarettával kapcsolatban, hogy úú aki dohányzik a 60 évet se éli meg, aztán vannak akik 90 évesen vígan pöfögnek, teljesen egyén, hajlam, életmód függőek a kockázatok... Meggondolandó.... =/
rebekaa válaszolta erre: Nika, 2012-02-13 23:03:30
Dátum 2012-02-14 07:31:09

e

Igen , teljesen egyet értek veled, főleg a 3. ponttal. Sajnos sok embernek fogalmam sincs arról, hogy milyen hormonbombát kapkod be, ami tulajdonképpen tönkreteszi a szervezetét. Az ilyen készítményeknek mindig később lesz meg az " eredménye " . És való igaz : teherbe lehet esni mellette.
Nika
Nika írta:
Dátum 2012-02-13 23:03:30

ellene

Én teljes mértékben ellene vagyok. Mindenkinek szive joga eldönteni, hogyan védekezik, végülis még mindig, jobb mintha nem is védekezne, az aki tablettát szed. Nos, én amiért nem használom:
1. A nemi betegségek ellen nem véd.
2.Gondolom sokan tisztában vannak vele, hogy tabletta mellett is simán teherbe lehet esni (persze semmi nem véd 100%-osan de az óvszer még mindig nyerőbb). Nem egy esetet hallottam közvetlen környezetemben élőkről, hogy tabletta mellett is teherbe estek.
3. Mai világunkban bármilyen bajod van kapj be egy pirulát. Senki nem gondolkodik el, mit tesznek bele, nagyon kicsi az a százalék, akit egyáltalán érdekel, mivel mérgezik. Jó reklám a fogamzásgátló tablettáknak, hogy szexelhetsz nyakra-főre, az megvéd... közben meg tönkreteszi a szervezeted, de ez lényegtelen.

Nem csak a fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban:
-érdemes lenne mindenki elgondolkodjon pl. egy hűlésre melyik a jobb? Egy tabletta, amiről csak a szakértők tudják mit tartalmaz, vagy egy kis méz, fokhagyma és forró tea.
rebekaa írta:
Dátum 2012-02-11 22:34:15

?

Mit gondoltok : jó befektetés ? Megéri szedni ? Tisztában vagytok a kockázatokkal ? Ki miért van mellette illetve ellene ?
   
további fórum témák