Főoldal / Fórum / SULI / érettségi láz.. mi a véleményetek?

érettségi láz.. mi a véleményetek?

2009-05-24 13:11:37
gagyi
gagyi írta:
Dátum 2009-06-02 14:51:39

Érettségi

Én most vagyok 12.-es, nulladikkal kezdtem, így még lesz egy évem, de idén én is előrehozottan érettségizek, angolból (első idegen nyelv), és informatikából. Az angolom nagyon jól sikerült, az informatika még izgi lesz. Rengeteget kell tanulnom hogy meglegyen az ötös, de szerintem mindenképpen megéri. Jövőre már csak 3 tantárgy marad, de gondolkodom rajta, hogy választok mellé mégegyet. Földrajzot vagy franciát :) Nem olyan nehéz dolog az érettségi szerintem, csak izgi. A két szint és a pontozás sem olyan bonyolult, ha valaki jól eltudja magyarázni! :)
Lucien írta:
Dátum 2009-05-25 11:30:31

érettségi

Sziasztok!
Én most érettségizek. Először is...gyanna hozzászólásához szeretnék egy pár szót szólni. Írtad, hogy az előrehozotton gondolkozol. Ez nagyon jó ötlet, még pedig azért mert ha leteszed előbb mint az érettségit akkor az utolsó évben már nem kell azzal a tantárggyal foglalkoznod, és több időd jut a többire. Az előrehozottad inkább nyelvből javaslom, abból is az első választottból, mert mire az érettségire elérsz addigra már a tudás java a fejedben van, én is így tettem igaz a második idegen nyelvből, németből. Az idén már órára sem kell járnom, mivel sikeresen letettem. Igaz, hogy előtte jó pár különórát/felkészítőt látogattam, de megérte. De persze más tárgyból is leteheted, bár abból sztem nehezebb, mert az 1. nyelvből már nem igen tudnak újat mondani, míg pl. töriből az utolsó évben szinte csak új dolgokat mondanak.

Csépének és a többieknek akiket e téma érdekel, hogy látogassanak el a felvételizők honlapjára ahol sok hasznos infót be lehet gyűjteni, többek között a 2 szintű oktatással is. Jah és a pluszpontoknak én csak örülök, mert így szinte biztos a bejutásom a fősulira :)
gyanna
gyanna írta:
Dátum 2009-05-24 20:38:25

nálunk

én igazából még messze vagyok az egésztől, de máris szinte minden tanár ezzel ijesztget minket. najó, ha szebben fogalmazunk felkészít rá. és tudom, hogy egyszer még nagyon meg fogjuk köszönni nekik, de most valahogy az egész még olyan távolinak tűnik, hogy ááh...igazából az álalánosban ötödikől a felvételivel rémisztgettek, most gimiben meg úgy látszik az elkövetkező években véigig ez lesz. -.-
nem baj, muszáj hozzászokni. én igazából nem nagyon félek tőle, remélem, hogy a tanároknak sikerül mindenkit felkészíteni rá, egyelőre bízok bennük. :D előrehozotton is gondolkozok, de tényleg, még távoli...
Csépe írta:
Dátum 2009-05-24 13:12:48

érettségi

Biztos sok ismerősőtök érettségizik, vagy a közeljövőben fog, sőt ti is nemsoká. Rengeteg kérdés van erről az egészrpől. télleg olyan nehéz? Mi az a kétszint? Szerintetek van értelme ennek a bonyolult rendszernek és pluszpontoknak? Kiváncsi vagyok véleményetekre!
   
további fórum témák