Főoldal / Fórum / LÉLEK / öngyilkosság...

öngyilkosság...

2009-07-23 15:43:52
dodo válaszolta erre: habibibubi, 2010-05-26 14:18:42
Dátum 2010-05-26 17:35:31

pont itt

ha nem találsz megfelelő személyt, akkor szerintem ez a topic tökéletes felület lehet arra, hogy megoszd a problémáidat velünk, és szerintem nem csak én vállalkoznék lelkesen arra, hogy segítsek, hanem több felhasználó is segíthetne megoldásokat találni. szerintem csak az a fontos, hogy senki ne próbálja a bánatát "alkoholba fojtani", mert sosem vezet jóhoz, sőt, tényleg lehetnek végzetes következményei.

tehát ha komolyan úgy érzed, jó lenne beszélned valakivel, bátran használd a fórumot, szívesen segítek (segítünk) !
habibibubi válaszolta erre: dodo, 2010-05-11 19:17:39
Dátum 2010-05-26 14:18:42

???

Soha nem mondtam senkinek el a problémáimat,jó lenne valakivel őszintén beszélgetni róla!
árvalányhaj válaszolta erre: leila222, 2010-05-14 17:07:40
Dátum 2010-05-19 06:11:45

Iskolák

Nem akarok prédikálni. Ha sikerült egy kicsit lelket vernem beléd, annak örülök. De amiről eddig nem beszéltem, és érdemes tudni, a témáról külön topikot lehetne nyitni, más fórumokon ez részletesen ki lett tárgyalva, hogy ráadásul a mai munkaerő piaci viszonyok mellett nem biztos, hogy egy főiskolai diplomával jobban jár az ember, mint egy szakmunkás bizonyítvánnyal. Jelenleg a főiskolák termelik a munkanélkülieket, egy jó szakmunkásra viszont nagy a kereslet. Szóval már csak azért is butaság azért kétségbeesni, hogy nem sikerül a felvételi, mert lehet, hogy így jár jobban az ember. Egy szakmát érettségivel két év alatt kitanulhat az ember, és utána könnyen el tud helyezkedni. Ráadásul ezzel a szakmunkás bizonyítvánnyal, ha később újra megpróbálod a felvételit, könnyebben el tudod végezni a fősulit, ami azt is jelenti, hogy jobban el tudsz mélyedni a szakmában, és ennél fogva később sikeresebb lehetsz.
leila222 válaszolta erre: árvalányhaj, 2010-05-13 03:14:42
Dátum 2010-05-14 17:07:40

Árvalányhajnak

Köszönöm nagyon kedves vagy tudom hogy igazad van. Csak néha van mindenkivel, hogy úgy érzi hogy fölösleges meg hogy minden értelmetlen. De megpróbálok másképp hozzá állni a dolgokhoz. szia:)
árvalányhaj válaszolta erre: leila222, 2010-05-12 13:10:52
Dátum 2010-05-13 03:14:42

Fel a fejjel

A depresszió egy népbetegség, de próbálj meg erőt venni rajta, hiszen itt a tavasz, ilyenkor lehet örülni az életnek. Ez a mai világ eléggé lelketlen, nehéz igazi barátokat találni benne, és ez nem a Te hibád. Furcsa dolog, de a félelmed attól, hogy csalódást okozol, én egy rendkívül pozitív és szimpatikus dolognak tartom, hiszen szeretnél megfelelni mások és a saját elvárásaidnak. Próbálj meg sikeresen felvételizni, de ha ez nem sikerül, akkor sem fog összedőlni a világ. Nem Te leszel az egyetlen, akinek nem sikerül, és attól még nincs tönkre menve az életed. Kitanulhatsz egy szakmát, lehet tartalmas, kerek, egész életed. Ha egy célt nem sikerül elérni, nem kell annyira kétségbe esni, hanem ki kell tűzni egy másikat, esetleg könnyebbet. Apró lépésekkel is lehet előre menni, nem csak nagy ugrásokkal. Kéz- és lábtörést kívánok a felvételire, lényeg, hogy megpróbáltad, és elkövetsz minden tőled telhetőt. Nem történik tragédia akkor se, ha nem sikerül, de én szurkolok Neked, és biztos vannak mások is, akik szurkolnak.
leila222 írta:
Dátum 2010-05-12 13:10:52

Halál utáni vágy

Én azért gondolok leginkább a halálra, mert már hónapok óta szenvedek a depressziótól, sőt mondhatni gyerekkorom óta rémes volt régebben anyukámmal az életem, de ez már régebben egyszer elmúlt magától ez az érzés, hogy nem érdekel semmi. A nagyszüleimmel élek próbáltam nyitottabb közvetlenebb lenni másokkal és valahogy kilábaltam ebből. De igazi barátokat soha nem találtam és most úgy érzem hogy megint depressziós vagyok most volt az érettségim és annyira félek attól hogy csalódást fogok okozni a nagyszüleimnek és még néhány rokonomnak, akik mindig segítettek és bíztak bennem, és tudom azt hogy már hónapok óta nem tudok koncentrálni a tanulásra sem igazán sem pedig semmi más nem érdekel. Itt lett volna a lehetőség hogy egy kitűzött célt megvalósítsak, hogy sikerüljön bejutnom a fősulira és még attól is félek most hogy az érettségim sikerült e egyáltalán? matekból és németből. Egyszer még érettségik előtt megpróbáltam öngyilkos lenni, de nem voltam hozzá elég bátor. Sokan azt mondják hogy ne menjek pszichológushoz, mert csak magamnak tudok segíteni akarat erő kell csupán, de mi van akkor ha nekem már nincs hozzá akaraterőm, és az érettségimen már nem változtathatok.:(
dodo írta:
Dátum 2010-05-11 19:17:39

.

amúgy az alkohol nagy menyiségben szerintem ilyenkor még inkább veszélyes, volt már rossz tapasztalatom kissé illuminált szuicid hajlamú emberekkel, és mit ne mondjak, nem valami kellemes dolog.. persze gondolom ami a másikban zajlik az se semmi, szóval talán józan ésszel kell elgondolkozni azon, hogy hogyan lehetne megoldani az adott problémáidat, mint inkább esetleg alkoholtól befolyásolva egy végzetes döntést hoznod.
írta:
Dátum 2010-05-09 16:59:07

alkohol + gondolatok keveredese

Sajnos az öngyilkosság gondolata nálam is felmerült és ezen a heten majdnem képes lettem volna rá ha nem akadályozz meg az a személy aki mellettem volt akkor, csak az a gond, hogy amikor az ember megakarja tenni nem gondolkozik azon, hogy mi is a veszíteni valója, hisz csak egy eletet kaptunk....de sajnos mikor az alkohol keveredik a gondolatokkal, akkor mar csak azt a kiutat találjuk meg hogy kész véget vetünk az életünknek és mar nem lesz semmi gond. Sose voltam büszke erre a dologra, h. akármilyen probléma merült fel az életemben az öngyilkosságra gondoltam, hogy milyen egyszerű lenne, de a múltkorában... megkaptam a magamét ezzel kapcsoltban, hisz minden rossz volt és mondtam a pasinak, hogy annyit szeretnek hogy ha elfelejtene mert én nekem mar nincs kedvem élni, és erre azt válaszolta "hogy ha te meg teszed azt amit elképzeltél akkor tudd azt is hogy az egész életemet tönkre teszed azért mert megtetted..." Tehát így most erről az egy dologról le kell mondanom mert hat úgy itt hagyni az eletet hogy valaki szenvedjen utána miattam, egész életében az úgy mar nem buli....... úgyhogy legközelebb kevesebb alkohol vagy csak egyszerűen nem gyalog haza menni:).... én szerintem sok ember gondolkozik el ezen és remélem azt is hogy minden ember életemben csak egy kicsi szakasz ez az egész gondolkodás az öngyilkossággal kapcsolatban és utána meg egyenesbe jön az élet és megy minden tovabb mintha misem történt volna...
Üdv. Minerviczy
nagybirka írta:
Dátum 2010-04-30 20:25:37

"nem szabad" mi?

igen az öngyilkosság, régebben bennem is felötlött ez a kérdés, sokszor és sokszor újra és újra. nem 1x meg is próbálkoztam vele, de ténylegesen soha nem tettem semmit, mert túl gyáva voltam ahhoz, hogy meghaljak.

az öngyilkosság kiútnak látszik a fajdalomból és elkeseredésből amiben élsz...
de ezzel végül is csak elfutsz...

"nem szabad" ez a sablonszöveg. DE

el voltam veszve, egyik csapás a másik után, reménytelenség, csalódások. és mégis ittvagyok.

miért?

mert átnéztem az életem. átgondoltam mit kell tennem, mi volt eddig, hogyan tovább. közben sok alapigazságra rájöttem az élettel kapcsolatban.
a legfontosabb: csak akkor élsz/élhetsz ha elfogadod az életed és önmagad. ha ezt nem teszed az élet is elutasít téged.

írhatnék arról, milyen szörnyű 16 évem volt, írhatnék a hibáimról, a szenvedéseimről. de nem akarom, hogy sajnáljanak. mert ez az én problémám.

azonban, szívesen segítek másoknak, akik nem tudják legyőzni a múltjukat, a jelenlegi énjüket. és nem találják a kiutat a sötétbőlmost nagyon fáradt vagyok, nem írok többet. ha valakinek segítségre van szüksége, és úgy érzi, megbízik bennem. vegye fel velem a kapcsolatot msn-en. ha tudok, segítek.


[email protected]
árvalányhaj válaszolta erre: 33333hhhhh, 2010-04-24 22:09:18
Dátum 2010-04-29 06:01:25

életcélok

sok olyan ember van, aki nem tervez a jövőjébe semmit, nem tűz ki célokat maga elé, nem akar semmit se csinálni és csak úgy él egyik napról a másikra. úgy gondolom ehhez képest pozitív dolog, ha valakinek vannak céljai, amiket meg akar valósítani. rövid és hosszú távon egyaránt. az embernek meg kell próbálni felépíteni a saját életét. nem biztos, hogy úgy sikerül, ahogy eltervezte, de valami mégis csak megvalósul belőle. persze nem könnyű az élet, mert minden téren nagy a konkurrencia. ezt próbáld meg mielőtt valami butaságot csinálnál, ha nem sikerül, vagy valahol elakadsz vele írd meg, biztosan lesz itt valaki, aki segíteni tud. ezért jók ezek a fórumok.
  <<  1 ... 2 3 4 5 6 ... 14  >>  
további fórum témák