/ Fórum / LÉLEK / öngyilkosság...

öngyilkosság...

2009-07-23 15:43:52
gyanna
gyanna írta:
Dátum 2009-08-02 11:28:42

pontosabban

igaz, nem lenne szabad ítélkeznem, mert még nem voltam hasonló helyzetben. de pontosítanék picit. :)

szóval, én nem magát az öngyilkosságot 'végző' embert ítélem el, hanem magát az öngyilkosságot. az az ember, aki ilyenre vetemedik végülis beteg, és a betegeket nem ítélhetjük el - hiszen itt tényleg a lelki problémáról van szó. egyszóval, aki öngyilkosságot kísérel meg, az nem elítélendő, hanem valahogy rá kellene venni arra, hogy elmenjen pszichológushoz/pszichiáterhez, segíteni kéne a lelki baján. csak maga a mód, az öngyilkosság nem old meg semmit, azaz ez nem helyes módja a lelki problémák 'megoldásának'. szóval én az öngyilkosságot, csak mint a 'lelki gyógyulás' módjaként ítélem el.
kiscsaj válaszolta erre: dodo, 2009-07-23 15:50:57
Dátum 2009-07-23 18:22:24

valami hasonló

szerintem sincs semmi értelme öngyilkosnak lenni. elítélni viszont nem ítélem el, mert egy öngyilkoság nem játék, ennek hátterében komoly lelki gondok álnak. általában a bipoláris zavarban(mániákus depresszió) szenvedő emberek lesznek öngyilkosok, akik vagy hirtelen felindultságból hangulatingadozásuk egyik hullámvölgyében, vagy előre kitervelten követik ezt el, nem látva más kiutat. egy szó, mint száz szerintem nincs joga valakinek ítélkezni, amíg nem kerül hasonló helyzetbe, és nem éli át. de egészséges emberként mindenki úgy gondolja, hogy ez teljes képtelenség és hülyeség. ez különbözteti meg a beteg embert az egészségestől.:)
dodo írta:
Dátum 2009-07-23 15:50:57

?

ki mit gondol, ki ítéli el, ki ért egyet, esetleg ki próbált már?

én személy szerint igenis elítélem az öngyilkosságot, vagy legalábbis nem értem meg, hogy miért kell bárkinek is úgy elmenekülni a problémái elől, hogy eldobja az életét.
van olyan ismerősöm, aki megpróbált az lenni, egy pasi miatt, de én ezt is őrületesnek tartom. szerintem semmiért sem éri meg önként meghalni!
  <<  1 ... 12 13 14  >>  
további fórum témák