Főoldal / Fórum / LÉLEK / Depresszió, rosszkedv

Depresszió, rosszkedv

2009-03-22 22:44:52
dodo írta:
Dátum 2013-03-04 18:18:35

depi?

mostanában szinte állandóan lehangolt vagyok, nincs kedvem kimozdulni otthonról, hiába hívnak a barátaim. ha végiggondolom igazából különsebb okom sincsen depressziósnak vagy lehangoltnak lenni, mégis nagyon szenvedek már ettől az állandó letargiától. lehet hogy csak a napfény hiánya? egyáltalán, mi a különbség a depresszió és a rosszkedv között? szerintetek kéne valami orvosi segítséget kérnem?
batazs96
batazs96 válaszolta erre: Zoldulu, 2010-05-15 21:10:13
Dátum 2012-08-30 18:14:11

Könyv ajánlat

Totál ismerős amit írtál. Van egy ilyen barátom, mint te, ha nem írtad volna hogy egy sem, még azt hinném hogy ő vagy te.. O.o Szóval neked el kellene olvasni a 13 okom volt című könyvet ( és nem úgy cselekedni mint a főszereplő ) Szerintem hasznos lehet neked. Meg próbálj meg keresni hozzád hasonló embereket, akik mellett nem érzed magad szarul. Jó, tudom, hogy nem érdekel semmi, de ezek szerint mégis mert nyilván jobban akarod magad érezni. ;)
árvalányhaj válaszolta erre: Lilienn, 2010-05-21 16:06:21
Dátum 2010-05-21 19:26:10

önbizalom

szia!

jó emberismerő vagy, jól ismerted fel mivel kell neki erősíteni, és hogyan. az önbizalom növelhető sportolással is, mely sikerélményt ad, na és nem utolsósorban fittebbek, egészségesebbek leszünk tőle. jobb, mintha pszichotréningre járna valaki, mert egy túlzott önbizalom valódi mögöttes teljesítmény nélkül se tesz jót azt embernek az én meglátásom szerint.
Lilienn válaszolta erre: Zoldulu, 2010-05-15 21:10:13
Dátum 2010-05-21 16:06:21

ne hidd el!

Szia! Ugyan nem ismerlek csak abból a néhány sorból amit leírtál, de az lejött, hogy nem sok önbizalmad van. Eléggé félénk és zárkózott lehetsz ha egyáltalán nincsenek barátaid. Az meg szintén nem túl kecsegtető, hogy már el is hiszed magadról hogy béna vagy. Bízz magadban ez az alapja mindennek!! És nyiss a világra! A zárt ajtók, ablakok, hidd el, senkit sem vonzanak! Neked kell változtatnod ahhoz, hogy jobb legyen! Próbálj meg kommunikálni először az osztálytársaiddal, majd fokozatosan minden élethelyzetben. Próbáld meg leküzdeni a gátakat, hiszen ez az oka a problémáidnak. A jelszó: BOLDOGSÁG:)
árvalányhaj válaszolta erre: Zoldulu, 2010-05-15 21:10:13
Dátum 2010-05-19 06:47:12

Ismered Magadat?

Kedves Zoldulu, szerencse, hogy elgépelted a neved, mert így olyan egzotikusra, és rejtélyesre sikeredett, hogy akarattal se tudott volna bárki jobbat kitalálni. Azért írok, mert én a hozzászólásod alapján teljesen másnak látlak, mint Te Magadat és olyan pozitív tulajdonságokat látok Benned, amiről Neked fogalmad sincs. Azt írod zárkózott vagy, és levegőnek néznek, ebből egyértelműen megállapítható, hogy igényled az emberi kapcsolatokat, és az együttműködést. Amiből egyenesen következik, hogy kiváló csapatjátékos fog válni még belőled egy munkahelyi teamben, vagy más egyéb közösségben, ami nagyban meg fogja határozni, és elő fogja segíteni, hogy sikeres életed, karriered legyen. Azt írod, az öngyilkossághoz gyáva vagy, még szerencse, de ez nem gyávaság, hanem az egészséges életösztön. Azt írod, soha, senkinek nem tudsz megfelelni, ez megint egy rendkívül pozitív dolog, mert elárulja, hogy próbálsz megfelelni mások elvárásainak, és ha ez nem sikerül, akkor elégedetlen vagy. Ez megint egy olyan tulajdonságod, aminek sokat köszönhetsz még az életben, mert ez fog Téged előre vinni. Milyen tanácsot adhatnék Neked, mikor Veled nincs semmi baj. Talán csak annyit, hogy ne csüggedj, legyél kitartó, ha valami nem sikerül, meg kell próbálni újra. Az is lehet, hogy egész életében próbálkozik az ember, és csak egyetlen dolog fog neki sikerülni tökéletesen, de az az egy dolog lesz az, amiből élni és profitálni fog.
Zoldulu
Zoldulu válaszolta erre: gagyi, 2009-05-10 16:21:23
Dátum 2010-05-15 21:10:13

A szakadék mélyén :(

Amit te írtál, hogy milyen volt neked, no, nekem még teljesen az van. Tökre zárkózott vagyok és nem érdekel semmi, a suli katasztrófa, az emberek levegőnek néznek, barát egy se...vagy talán mégis van egyetlen hozzám hasonló problémájú emberke, akivel majd kölcsönösen segítenénk egymást és közösen megváltoznánk...ha addig kibírom. X(
Totál úgy érzem hogy senki se hiányolna ha meghalnék, a sulin kint lenne max 1 napig a fekete zászló oszt menne tovább az élet. Soha, senkinek semmiből nem tudok megfelelni, de öngyilkossághoz persze gyáva vagyok...X(
Megírod a könyv címét, lécci? Imádok olvasni, és ha túlélem a sulit, akkor nyáron olvasnék megint jó sokat. És felkeltette az érdeklődésem az "antidepi" könyv. :)
Előre is köszi: Zoldulu (aki amúgy Zoldfulu lenne csak béna vadbarom volt és hozta a formáját és félregépelt)
kiscsaj írta:
Dátum 2010-04-19 21:19:44

eső=(

Annyira szörnyű ez az idő! Egyszerűen nem lehet mást csinálni csak bent kuksolni a házban. Nem tudom hol késlekedik a tavasz, de már igazán jöhetne. Még akkor is ha rószaszín köddel és sok bonyodalommal jár....
Lilienn írta:
Dátum 2010-01-28 21:38:07

téli melankólia

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem kiborít ez az időjárás. Nem bírom ezt a hol meleg van, hol hideg, hol nagykabát, hol kiscsizma időt. Ráadásul az utóbbi időben sokat fáj a fejem, és szédülök. Nagyon várom már hogy végre zöld legyen minden és ne kelljen fagyoskodni:)
Vicky
Vicky írta:
Dátum 2009-11-18 21:35:16

egy csöpp megoldás

Nekem tavaly télen volt egy nagyon sötét korszakom, nem is szívesen emlékszem vissza rá. Akkoriban nem volt fiőm se, és a barátaimat is elhanyagoltam. az öcsémmel nagyon rossz volt a kapcsolatom,és ez mind előhozott egy olyan nyomott hangulatot, hogy esténként nem aludtam, folyton sírdogáltam, rossz jegyeket kaptam a suliba. Aztán egyik este egy papírra leírtam az összes bajomat, mindent, ami zavart. majd fogadalomként az aljára írtam, hogy változtatok ezen, aláírtam,és összetéptem az egészet. Kidobtam az ablakon, és nekem sokat segített, mert kiírtam magamból mindent, és végül jelképesen megszabadultam tőle. Lehet, hogy nem mindenkinél válik be, de szerintem érdemes vele egy próbát tenni :)
gagyi
gagyi írta:
Dátum 2009-05-10 16:21:23

Előfordul

Nekem is volt egy depressziós időszakom, amikor úgy éreztem nem akarok egy barátot sem terhelni a problémáimmal, és ez szép lassan odáig nőtte ki magát, hogy egy magamba fojtott "világvége" érzés alakult ki bennem, amitől borzalmasan nehezen tudtam megszabadulni. Bunkó voltam az emberekkel, befelé fordultam, és minden este zokogva aludtam el. Szerencsére én tudtam hogy ez így nincs rendben, és addig olvasgattam neten, amíg rá nem találtam egy könyvre. Két hét múlva már a kezemben volt, és olyan élvezettel olvastam, hogy alig bírtam letenni. Minden egyes tininek ajánlanám ha lehetne, engem akkor ez rántott ki a borongós korszakomból. A vicces történetek, és példák által, sikerült új értelmet találnom az életemnek, rájönnöm arra hogy valójában semmi értelme annak amit csinálok, és olyannyira jól jött össze, hogy most már boldogan segítek bármelyik fiatalnak, aki hasonló cipőben jár mint én jártam valamikor, és hozzám fordul tanácsért :)
  <<  1 2  >>  
további fórum témák