Főoldal / Fórum / LÉLEK / nem merem magam felvállalni

nem merem magam felvállalni

2012-03-23 13:39:56
Adam0915 válaszolta erre: adácska17, 2012-03-23 13:52:05
Dátum 2012-03-24 21:17:06

-

Az a problémád, hogy kevés az önbizalmad, azért tör rád a szorongó érzés és a remegés ilyen helyzetekben. Gondold át, mi történne ha megszólalnál, rád szakadna a mennyezet? Biztos hogy nem. Figyeld meg mi történik másokkal ilyen helyzetekben, képzeld el hogy milyen lenne ha veled történne. Ugye hogy nem olyan rémisztő? Az emberiség már több ezer évet túlélt, és folyamatosan fejlődik, mert kommunikálunk egymással. Ha olyan veszélyes dolog lenne, már rég kipusztultunk volna :)
Barátkozz meg a gondolattal, hogy leveszed azt a képzeletbeli álarcot magadról. Szedd össze az önbizalmad, légy bátor. Képzeld el magad különböző helyzetekben, amiktől rettegsz, és küzd le ezeket az akadályokat. Esténként, vagy amikor időd van, gondolt át az előző napodat, minden alkalmat amikor nem tettél meg valamit amit szerettél volna. Képzeld el milyen lett volna ha megteszed, minden lehetséges eredménnyel, legyen az akár kudarc akár siker. Fel kell készülnöd a kudarcokra is, gondold át hogyan tudod elkerülni ezeket, vagy ha megtörténik, akkor gondold át hogyan vághatod ki magad ilyen helyzetekből.
Végül ha már úgy érzed elég felkészült vagy, apránként a valóságban is próbáld ki magad, jelentkezz az órán ha tudod a választ, küzd le a félelmeidet lépésről lépésre.
És még egy apróság a végére, milyen következményektől félsz? Gondold csak át mi történhet, rá fogsz jönni, hogy a legtöbb dolog amitől félsz, benned lakozik, te okozod saját magadnak a problémát, saját magadat kell meggyőznöd arról, hogy a félelmeid nem valósak, a valóság nem olyan rémes mint amilyennek hiszed.
adácska17 írta:
Dátum 2012-03-23 13:52:05

segítség

Van egy nagy problémám nem merem kimondani amit mondani akarok.gimis vagyok elég szótlan lány és még így utolsó évesként sem tudom önmagamat adni.Egy egyszerű példa:irodalomórán vagyunk és kérdez vmit a tanárnő és én hiába tudom a választ nem szólalok meg mert nehogy már én mondjam meg amikor én úgyis hülyr vagyok.ez játszódik le a fejemben folyton.Mindennap úgy kelek hogy egy álarcot öltök magamra.amit a többiek hisznek hogy hülye vagyok én úgy is teszek hogy ne kelljen megszólalni nehogy meglepődjenek rajtam hogy ezt honan tudja?vagy hogy 4 év után majd csak megszólalsz.szval félek a következményektől.Minden nap úgy jövök haza hogy ezt sem értem el ezt sem csináltam meg és olyan hülyének érzem magam.Másrészről viszont szivesen viselném ha tőlem is megkérdeznék hogy kész a házid megtudtad oldani a feladatot?
én megpróbáltam felszólalni de nem ment.elfogott egy szorongó érzés,remegtem egyszóval nem ment.Nagyon remélem hogy tud valaki tanácsot adni vagy kihez fordulhatnék?előre köszönöm:)
   
további fórum témák