Főoldal / Fórum / LÉLEK / Számítógép függőség

Számítógép függőség

2012-03-18 17:19:03
Adam0915 válaszolta erre: Zoleee93, 2012-03-18 17:22:04
Dátum 2012-03-21 10:13:48

-

Üdv,
én is hosszú ideig ilyen problémával küzdöttem, számítógép függő voltam. Az első lépést már megtetted, felismerted a problémát, és tenni akarsz ellene. Következő lépés, hogy keresned kellene olyan hobbikat, vagy időtöltéseket, amelyeket szintén szeretsz, próbálj ki új dolgokat is! Tavasz van, menj ki a szabadba, hallgasd a madarakat, olvass, vagy menj el valamerre biciglizni. De a legjobb ha ezt valakivel együtt csinálod, hívd el a barátaidat is, szervezzetek valami programot, pl menjetek ki esténként focizni. A sportot, testmozgást különösen ajánlom, akár egyedül, akár társaságban, ugyanis sokkal jobban fogod magad érezni miután elfáradsz, és egyébként is egészséges a testmozgás.
Nekem ez a módszer tökéletesen bevált, 1 év után egészen más ember lettem. Rendszeresen olvasok, fotózok, kézilabda edzésre járok, esténként foci, vagy ha nem jön össze a társaság, akkor elmegyek bringázni, illetve túrázni járok hétvégente. Remélem te is megtalálod azokat az elfoglaltságokat, amelyek tetszenek és lekötnek, és találsz magadnak egy olyan célt, amiért megéri megváltozni :)
Zoleee93 írta:
Dátum 2012-03-18 17:22:04

Tippeket, tanácsokat

Sziasztok! Úgy gondolom manapság egyre nagyobb problémává válik a számítógép függőség. Magamon is észrevettem és próbálok tenni ellene, de sajnos mindíg visszaesek. Itt az érettségi időszak lassan, és a hétvégéim azzal telnek, hogy gépezek. Felkelek, beülök a gép elé és nincs más. És mondom magamnak, 10-kor nekiállok tanulni. Najó fél 11 najó 11. Najó 3kor nekiesek, na 5kor tényleg elkezdem, fél6, najó 6tól amíg csak fentvagyok, ahha oké 7től. Vacsi, Najó hagyjuk már. Kész elment egy nap. Kikapcsolom a gépet kb hiányzik a zúgása, kell valami alapzaj. Mit tegyek, hogyan gyűrjem ezt le? Kinek vannak hasonló tapasztalatai, tippjei?
   
további fórum témák