Főoldal / Fórum / LÉLEK / Féltékenység

Féltékenység

2011-01-12 19:37:54
Lilienn válaszolta erre: Nika, 2011-01-13 09:26:10
Dátum 2011-04-05 21:54:34

egyetértek

Szerintem abszolút igazad van Nika, bár én még nem igazán tapasztaltam a féltékenységet. Érdekes módon viszont volt már rá példa, hogy indirekt módon féltékennyé akartak lenni. És ráadásul szerettem is az illetőt. De mégis, valahogy nem jött össze a dolog. Egyszóval, még nem voltam féltékeny olyan fiúra, akivel jártam volna. Ez elég szerencsés helyzet, de alapvetően szerintem se szükséges velejárója a kapcsolatoknak a féltékenység. De az sem baj ha van, csak tudni kell kezelni.:)
Nika
Nika írta:
Dátum 2011-01-13 09:26:10

.

A volt barátom sose volt féltékeny és mindig szerettem volna legalább egy kicsit azzá tenni. Valójában csak utólag jöttem rá, hogy ezzel a szerelem hiányát akartam pótólni a kapcsolatunkban. Mindvégig azt hittem őrülten szerelmesek vagyunk egymásba, és mikor tudatalatt éreztem, hogy ez nem így van, ilyen hülyeségekkel próbáltam pótólni. A kapcsolatunk utolsó két napján elkezdett féltékeny lenni.... akkor már volt is miért.
A mostani barátom elég féltékeny típus, ahogy én is, és végülis nem okoz nagy gondot, mert nem túl gyakori ez az érzés, és akkor sem lesznek mindenféle hisztik belőle. Igazából szeretjük egymást és bízunk is egymásban, nincs okunk féltékenynek lenni.
Szerintem egy kapcsolat nagyon jól működhet féltékenység nélkül, néha bezavarhat ha kerül egy kicsi, és ha sok van belőle, teljesen tönkretehet egy kapcsolatot (de szerintem ha egy kapcsolatban ilyen nagy mértékben lenne jelen a féltékenység, akkor ott bizony valami más bibi van, és valószinü, hogy az illető pár nem illik össze).
-=mike=-
-=mike=- írta:
Dátum 2011-01-12 19:40:43

Ártalmas vagy szükséges rossz?

Mit gondoltok? Szükség van a féltékenységre egy kapcsolatban vagy teljesen megöli azt? Meddig egészséges egy féltékenység? Volt már olyan barátotok/barátnőtök, aki miatt már lassan az utcára se tudtál kimenni anélkül, hogy ne féltékenykedett volna?
   
további fórum témák