Főoldal / Fórum / LÉLEK / Őszinteség

Őszinteség

2011-01-10 08:12:03
Nika
Nika írta:
Dátum 2011-01-12 09:10:44

Érdekes

Ez az eset szerintem általában nem csak a fiataloknál állhat fenn.
Nekem személy szerint nincs ilyen problémám. Én édesanyámmal sokszor a legintimebb dolgaimat is gond nélkül meg tudom beszélni. Szóval szerencsés vagyok.
De amit nagyon sok barátomnál megfigyeltem:
PL. az iskola: a szülőknek ha elvárásaik vannak a gyerekkel szemben, amit ő esetleg nem tud teljesjteni, akkor nem meri bevallani, ha rossz jegyet kap, mert fél, hogy elveszíti szülei érdem-szeretetét, vagy - bizonyos esetekben - fél, hogy esetleg meg is verik.
A másik eset pl. mikor mondjuk 14 évesen pasizol/csajozol: ha elmeséled nekik, valószinü, hogy majd azt mondják, hogy "persze, gyerekszerelem", miközben te érzed, hogy sokkal igazibb, mint sok felnőtt elnyűtt házassága.
A szülők - mivel ők "felnőttek", hajlamosak azt hinni, hogy a gyerekek problémái is épp olyan kicsik mint a gyerek maga.
És persze ez nem épp így van.
Szóval szerintem ezek lehetnek azok az okok, amiért egy gyerek nem mindig őszinte a szüleivel.
luigi írta:
Dátum 2011-01-10 08:17:56

Fontos vagy nem fontos?

Sziasztok, abban szeretném véleményeteket kérni, hogy miért nem tudunk MI fiatalok, őszinték lenni a szülőkkel szemben, miért kell egy 5. kívülálló ember ahhoz, hogy megoszthassuk mindennapi problémáinkat vele, mikor ott vannak azok az emberek akik "megteremtettek".
   
további fórum témák