Főoldal / Fórum / / Önkéntes munka

Önkéntes munka

2009-05-10 16:54:48
Csépe írta:
Dátum 2009-05-16 16:07:12

ezek szerintem teljesen jó dolgok. Hasonló dolgokat csinálunk mi is itt a környéken. Ez rokonságba van a cserediák programokkal is. De igen sajnos csak 18 fölötti. viszont ez télleg nem a munkáról szól. És örülök h végre van méglegy fiatal aki így gondolkozik mint én :)
gagyi
gagyi írta:
Dátum 2009-05-12 14:44:46

egyszerű

Suliba járok még, így a lehetőségeim nem túl nagyok. Nyári diákmunkát a környéken valósággal lehetetlen találni. Más városokban meg nem tudok, mert ugye szállást fizetni kell, úgy meg lehet hogy még minuszba is jövök ki. Ez a tábor 2 hét... Nem arról szól, hogy belehaljunk a munkába, hanem hogy megismerjük egymást, egymás kultúráját, életét, a nemzetekbeli különbséget, és nem utolsó sorban nagyon jó nyelvtanulási lehetőség.
Magyarországon is vannak ilyen táborok, és akik aktív részesei a szervezetnek havonta/kéthavonta járnak egy-egy hétvégére önkéntesmunkázni gyermekotthonba, táborhelyet rendbe hozni, ahol nyáron gyerkőc táborok lesznek, és ilyesmik. Nekem nagyon tetszik, szeretem ezt csinálni, mert tudom hogy ezzel másoknak segítek amellett, hogy jól érzem magam a többiekkel.
kiscsaj írta:
Dátum 2009-05-11 20:12:32

tök jó

Szerintem nem semmi amit csinálsz! Tényleg ez nagyon nagy dolog, ugyanakkor meg szerintem külön élvezet ha olyan helyen dolgozol amit még nem ismersz. Egyébként azt nem értem h h nem találtál munkát itthon, mert elég sok közvetítő cég van aki segít fiataloknak munkát találni.:)
gagyi
gagyi írta:
Dátum 2009-05-10 17:00:26

Ti mit gondoltok erről?

Sajnos csak "18-as karikás" munkákat találtam, de éppen hogy csak betöltöttem már Svédországban találtam magam egy nemzetközi csapattal. Egy erdőt takarítottunk ki, elégettük a fölösleges gallyakat. A munkánkért cserébe szállást kaptunk, ellátást, és kirándulásokat. Idén egy másféle, de ugyanilyen önkéntes munkára alapuló tábort tervezek Csehországba, rengeteg ismerősöm viszont teljesen elvetemültnek néz ezért... mondván: "hogy vagyok képes elmenni ilyen messzire azért, hogy ingyen dolgozzak?" (Egy olyan szervezet csinálja, ami béke mozgalomnak indult, és arra is alapszik az egész, hogy a nemzetek megismerjék és elfogadják egymást, nemtől és háttértől függetlenül) Nektek mi a véleményetek erről?
   
további fórum témák