Főoldal / Fórum / DROG, CIGI, ALKOHOL / Füstölgő gyárkémények

Füstölgő gyárkémények

2009-04-26 21:48:24
NannaPond
NannaPond írta:
Dátum 2013-09-17 00:29:39

Kis ellentmondás egy "dohányostól"

Hello! Nem mondanám magam dohányosnak de amiket itt írt néhány ember. Amíg nem szívsz cigit nem tudsz nyilatkozni. Undorodtam tőle most meg egy héten jöhet 3 szál ezért annyira nem vagyok nagy pöffék. Viszont sokan az akarat erőre gondoltok.Ez részben igaz részben pedig baromság. Erősz személyiségem van mindenki tudja körömben mégis néha szívok. Inkább úgy mondanám művész lélek akiknél a dohányzást kb. Elkönyvelik anyám nem tudja de szerintem sejti mert ismer tudja ,hogy el kell valamivel foglalnom magam amíg írok (forgatókönyveket). Nem szólt még lehet nem tudja csak para vagyok. A másik okom ,hogy iszonyatosan nőies lehetsz egy Vogue-al a kezedben ami női dohány. Audrey Hepburn mint már említettem dohányzott és gyönyörű volt. Az okom pedig egy mentális betegségnek a tünetei Borderline kór tünetek csak 18 felett jelenhet meg allata viszont tünetek lehetnek pl. Iszonyat gyorsan rászokom dolgokra kávé és lassan dohány. Olyan egyéniségek is szívnak mint Lana Del Rey vagy Adele. Kipróbálni érdemes max nem tetszik. Azt pedig megértem ,hogy rágyujt valaki egy rossz hír után elsőmet nagypapám temetése után szívtam. Remélem egy más perspektíva kicsit békít titeket 😊L/14
Timmy
Timmy írta:
Dátum 2009-11-02 11:57:06

Leszokni?

Szerencsére én sem dohányzom. olyan mértékben erős antidohányos vagyok hogy a szagát sem szeretem és inkább nem járok társaságba, ha tudom hogy valaki is dohányzik.
Sokan mondják hogy milyen könnyű leszokni a dohányzásról. EZ részben igaz is... hiszen csak egyszerűen nem kell hozzányúlni. A gond nem is it t kezdődik, ha nem hogy akik már jóideje dohányoznak nem fizikális hanem pszichés függőség alakul ki. mint ahogy lejjebb írták, olyan mint másnak a nassolás. az utána való érzés ami hiányzik é úgy gondolják semmi más nem tudja pótolni. DE ez se mindenhol igaz mert sokan nem is a dohány élvezete a fontos, hanem hogy ún valamit a szájukba tesznek és foglalkoznak vele - igen ez az 'unatkozom' rész is lehetne.
Sokan egyébként tényleg azért soknak rá, mert a szülők is szívják. Egyszerűen a megszokás és a gyerekkori emlékek, hogy ha ezt a szülők is használják akkor én miért ne? De ha erős az ember ellen tud állni. De erre sajnos nem mindenki képes és a 'csak alkalmanként gyújtok rá' meg 'csak ha velük vagyok' emberek eljutnak addig hogy nincs már olyan, hogy most nem gyújtok rá...
gagyi
gagyi írta:
Dátum 2009-08-20 12:17:36

Rossz érzés

Nekem is dohányoztak a családomban elég sokan, és nekem is voltak borzalmas időszakaim, de eszembe se jutott hogy ezen esetleg a cigi segíthet, főleg ha a dédnagymamám baromira ellene lett volna, és az ő halála miatt gyújtanék rá, áááá... nekem totál bűntudatom lett volna bár nem tudom neked milyen volt a kapcsolatod vele. Ellenzi, és "csak azért is" :S Én 19 vagyok. 11 éves korom óta elveszítettem két nagybátyjámat, két nagypapámat, a dédszüleimet, egy igen jó tanáromat és egy barátnőmet. Mindegyik hihetetlen fájdalommal járt, főleg hogy összetartó vidám család vagyunk, de ilyenkor azért vannak a barátok, hogy melletted legyenek, ezért hülyeség rászokni bármire is, ha legközelebb meghal valaki, akkor füves cigihez nyúlsz, ha azután, akkor valamilyen keményebb droghoz? Ez nem bántás akar lenni, ne haragudj, csak el nem tudod képzelni mennyi fájdalom vár még rád az életben, ahogy rám is és ha mindegyiknél újabb szenvedélyt találsz, akkor elég rövid életű leszel. Meg kell tanulni éretten gondolkodni, "emelt fővel" viselni a lelki fájdalmakat (talán nehezebb mint a testit), és túl tenni magad rajta alkohol, cigi vagy drogok nélkül... Lehet hogy nagy lelki erő kell hozzá, de szerintem megéri leszokni. Nagynéném pl akkor szokott le róla, amikor összeszámolta mennyi pénzt is költ rá (már a saját fizetéséből) havonta, és rájött hogy azt a tizen pár ezer forintot, ha már csak egy családi vacsorára költi egy étterembe akkor is sokkal értelmesebb dologra megy el.
gyanna
gyanna írta:
Dátum 2009-07-22 22:47:50

myrának

tudom mennyire rossz, amikor meghal valamelyik szeretett rokonod. nekem is volt ilyen, csak én nem lettem cigifüggő - mert szerintem a napi 1 doboz eléggé függőségek számít. az írásodból látszik, hogy sajnálod, hogy rászoktál. és gondolom, hogy igaz amit írtál, biztosan egy jó nagy adag akaraterő kell hozzá - de akkor tényleg le kéne szoknod. persze egyáltalán nem tartozik rám, csak szerintem elég rossz, hogy már 15 éves korodban van egy ilyen káros szenvedélyed. annyi mindent csinálhatnál amikor unatkozol! szerintem a korunkbeli emberkék nagy része ha unatkozik, nem a cigi jut először eszébe. de persze, a te döntésed, a te életed. csak ha te is tudod róla, hogy rossz, akkor miért nem változtatsz? azon kívül, hogy ez nem könnyű, és némi megerőltetést kívánna.
myra írta:
Dátum 2009-07-21 20:16:49

-

Ha nem bánjátok,elmondom erről a véleményem.Én is dohányzom két éve,pedig még nem töltöttem be a tizenhatot.Mondjuk erre nagyon nem vagyok büszke...Nem ez a lényeg...Nekem mindig is mondta a dédanyám,h soha ne szokjak rá a cigire,mert egészségtelen,büdös,káros szenvedély.Mondogattam neki,h én leszek az egyetlen a közeli rokonságba,aki nem fog rászokni.2007 nyarán jött a hír,h szeretett dédim elhunyt.Amikor meghallottam az első az volt,h kimentem az udvarra egy szál cigi társaságában.Nem volt bennem félsz,h rászokom,mégis így lett,hozzáteszem,sajnos... Mára eljutottam addig,h napi egy doboz simán elmegy ha unatkozom,mert sajnos mikor nem köt le semmi,többet cigizek.A haveri társaságomba mind a mai napig senki nem dohányzik és állandóan azt akarják,h én is szokjak le róla.Én mint dohányos elmondanám nektek,annál nincs idegesítőbb,amikor minden embertől ugyanazt kapod:egészségtelen,büdös és nem éri meg... Elhihetitek,mi is tisztában vagyunk ezzel,és tényleg vannak olyanok,akik a társaság miatt szoknak rá,s miután kikerülnek abból a bizonyos társaságból,le tudják tenni a cigit.Igazatok van abban,h ehhez kell akaraterő.Nem is kevés...De viszont,ha egy dohányos azt mondja nektek,h nem tud leszokni róla,higyjétek el neki.A leszokás nekünk például olyan,mint ha ti nem nassolhatnátok...Tudom,ez a kettő nagyon nem függ össze,de mégis...Mert ha unatkoztok,nassoltok...Mi ha unatkozunk,dohányzunk.És akárhogy vesszük,mind a kettő káros,csak más mértékben.Egyébként én úgy vagyok vele,h jobb,ha tudják a szülők,mert akkor legalább előttük dohányzunk.Nem az van,h elcsórunk nyolc szál cigit és a sarkon elszívjuk egymás után.Nekem is tudják a szüleim.Egyébként az sem igaz,h akinek a közeli rokonai dohányoznak,akkor ő is rá fog gyújtani előbb vagy utóbb. Ebben az egészben az a legdurvább,h hiába nem múltam még el tizenhat,még én is elitélem azokat a tizenkét éves kis porbafingókat,akik dohányoznak...Mondjuk én se vagyok különb...
Remélem nem baj,h elmondtam a véleményem.Köszi h elolvastátok: Myra
Csépe írta:
Dátum 2009-07-19 21:01:18

nemtudom

Ez nagyon változó, hogy ki miért szokik rá! szerintem van aki az élvezet miatt, van aki a party miatt és van aki azért mert menő!

Viszont egyetértek az előttem lévőkkel, falramászok azoktól a "cigisektől" akik nagy függőnek tartják magukat közben pedig nem is azok.

Egy másik adalék, szerintem az igazi cigisek 99%-a tisztába van, hogy káros amit csinál, de már megszokta. Ezért nehéz leszokniuk. De erről a témáról szerintem naphosszat lehetne beszélgetni!
Borso
Borso írta:
Dátum 2009-07-14 10:33:02

kolesz

Suli időben én kollégiumban lakom , és az összes szobatársam dohányzik. Mindig kérdezem tőlük nekik ez mér jó? csak pénzkidobás és tönkre teszik magukat vele mert nagyon káros. Mindig az a válaszuk hogy nem tudják..... akkor miért dohányoznak? Engem az felháborít mikor megyek az utcán és egy 13 éves kislány dohányzik csak azért hogy ő menő lehessen. Nem értem hogy a szülei miért nem szolnak rá a gyerekre ilyenkor.
kiscsaj írta:
Dátum 2009-05-11 21:58:29

senkinek

Szerintem mindenki kamuzott. Ha 60 évig cigizel nem tod letenni 2 hét alatt és ha heti egy szálat szívsz nem leszel függő. ennyi viszont az már gázosabb aki azt hazudja magának h nem függő és közben meg az...
gagyi
gagyi írta:
Dátum 2009-05-10 16:50:48

javítás

Bocsi az előzőért *60 év dohányzás után... :)
gagyi
gagyi írta:
Dátum 2009-05-10 16:49:10

:)

Az én baráti körömben is dohányzik mindenki. Erre azt szoktam mondani, hogy vannak erős egyéniségek, akik nemet mondanak, és vannak kevésbé erősek, akik inkább a könnyebb utat választják és rágyújtanak. Nagyon sok múlik az akaraterőn, hisz a mai világban már a 15 éves fiatalok is megvetően néznek, ha valaki nem gyújt rá a társaságban. Én sosem éreztem magam rosszul miatta, ha nem akarom, hát nem akarom, rám ne erőltesse rám senki!
Azon viszont nevetni szoktam, amikor 14 éves leányzó azt mondja nekem 2 hónap dohányzás után (akkor is hetente három szál), hogy mennyire jól esne már egy cigi, mert attól megnyugszik :)
Sőt volt barátomon is jót derültem, amikor azt mondta erről nem lehet leszokni, holott ő hetente egy szálat szívott (de erős függőnek vallotta magát) :)
És miután minden fiatal azt mondja mennyire függő, mert az menő, találkozok egy 82(!!) éves bácsival a buszon, aki elmeséli hogy 60 dohányzás után tette le két hét alatt a cigarettát...
Most akkor kinek is kell hinni? :)
  <<  1 2  >>  
további fórum témák