#Testi problémák

Befektetés részvényekbe:
az első lépések

2022.06.07.
AlanWalker

Részvények befektetése kezdőknek - ez az a téma, amely különös figyelmet érdemel, mivel azok a szakemberek, akik régóta keresnek pénzt az értékpapír-betétekkel, már mindent tudnak. Egyrészt úgy gondolják, hogy egy adott cég részvényeibevaló befektetés nem a legmegfelelőbb dolog a kezdőknek, mivel ostobaság kis összegekkel (mondjuk kevesebb, mint $) belépni ebbe a pénzügyi tengerbe. 1,5 ezer): azt mondják, nem úszol messzire, és csak a lábadat áztatod. http://bilderlings.com/ru/blog/akczii-pervye-shagi/

Ezzel szemben sok szakértő ellenkező véleményen van: minél hamarabb kezdi el a tanulást a részvények és a tőzsdei kereskedés világában, annál jobb. Végtére is, itt mindenki veszélyben van - tapasztalt pénzemberek és kezdők egyaránt. Csak az utóbbiaknál, ha kis összegeket fektetnek részvényekbe, egyrészt minimális a kockázata annak, hogy sokat veszítsenek, másrészt minél korábban kezdi, annál több éven keresztül keres, akár a kezdeti apró befektetésekből is.

https://bilderlings.com/

Miért van szükséged részvényekre

A vállalkozók világában úgy tartják, hogy a részvényekbevaló befektetés meglehetősen egyszerű és kényelmes eszköz a profitszerzésre, és mint már mondtuk, nem csak azok számára, akiknek nagy összegük van a befektetésekre: elvégre kaphat. még 100 ingyen dollárral is szerencsés.

Első. Mik azok a részvények? Ez egyfajta értékpapír. Ezeket a cég bocsátja ki, és ezek a papírok lehetőséget és jogot adnak a tulajdonosnak arra, hogy profitjából ilyen vagy olyan részt kapjon. Minél nagyobb a vállalkozó részesedése, annál nagyobb a befolyása a vállalatra. De ez utóbbi már nem kezdőknek való.

Amikor egy vállalatnak pénzre van szüksége a fejlesztéshez, részvényeit befektetőknek ajánlja fel. Amint egy befektető részvényt vásárol, egyrészt automatikusan valamilyen mértékben részesedést kap a cégből, másrészt pedig keres. Utóbbi a tőzsdéken zajlik, ahol a cégek részvényei forognak, durván fogalmazva adják-veszik azokat. A vállalatok fejlődnek és keresnek, ezzel együtt részvényeik drágulnak. Bizonyos időközönként, általában az év végén, kiszámítják a társaság nyereségét, amelyet azután arányosan osztanak fel az összes értékpapír-tulajdonos között, és ennek megfelelően a nyereséget osztalékként osztják fel.

Bróker, akitől nem kell félni

Az a befektető, aki úgy döntött, hogy megteszi az első lépést a részvények és a tőzsdei kereskedés világába, a legjobb természetesen szakember segítségét igénybe venni. Inkább eleinte egy leendő befektető olvasson sokat arról, hogy milyen is ez a fajta üzlet, hallgasson meg sok tanfolyamot vagy videóleckét, és csak azután tegye meg ezt a lépést. És jobb, ha ezt a lépést nem maga teszi meg azonnal - a tőzsdére, hanem - a brókerre. Ki az a bróker? Egy személy is lehet. Bár jelenleg a "bróker" szó egy egész csapat munkáját jelenti: jobb eredmény elérése érdekében. Érdemes ezt mondani részvény kereskedés online, ez az igazi művészet. Jobb, ha először a végéig tanulmányozza a kérdést, és csak utána kezd el a befektetésbe.

A bróker (vagyis egy személy, azaz egy szakembergárda) olyan, mint egy bróker az ingatlanok eladásában és keresésében. Utóbbinak előnyös a legtöbbet eladni és megtalálni, hogy minél nagyobb százalékban fogadják az ügylet iránt érdeklődőket. Így van ez egy brókerrel is: jobb, ha felajánlja a befektetőnek egy adott cég legjövedelmezőbb részvényeit, majd mindent megtesz annak érdekében, hogy azokat aktívabban értékesítsék, és általában magasan jegyezzenek a tőzsdén, hogy tisztességesen kereshessen.

Igen, természetesen a befektető maga is megpróbálhat belépni a tőzsdére (az interneten rengeteg forrás kínál ilyet), de fontos megérteni, hogy gyakorlatilag lehetetlen gyorsan megtanulni, hogyan kell kereskedni ebben a rendszerben. , és sajnos a hibák elkerülhetetlenek. És minden hiba pénzkidobás. Nem megfélemlítünk senkit, csak elmondjuk. Szeretné kipróbálni magát a tőzsdén bróker bevonása nélkül? Miért ne?

A hálózat számos fizetős és ingyenes tanfolyammal rendelkezik különböző nyelveken: hogyan fektessen be egy kezdő részvényekbe és kereskedjen a tőzsdén. Mi az a csere? Ez egy olyan szerkezet, amely szabályozza a piac mechanizmusát, például értékpapírokat, valutákat, különféle árukat. Mivel maga úgy döntött, hogy kipróbálja magát a tőzsdén, akkor - a fő tanács. Ha komoly anyagi veszteségeket szeretne elkerülni, akkor azt javasoljuk, hogy a minimálisan megengedhető összegekkel kezdje: csak az edzés kedvéért.