#Testi problémák

5 dolog, amit figyelembe kell venni az eReade

2022.02.16.
AlanWalker
Attól függően, hogy kivel beszél, a technológia vagy élvezetesebbé, vagy kevésbé szükségessé tette az olvasást. Ha az előbbi kategóriába tartozik, valószínűleg ismeri az e-olvasókat. Bár egyesek azt sugallják, hogy a digitális olvasás nem azonos a könyvolvasással, sokan azzal érvelnek, hogy az e-olvasók az olvasást minden eddiginél könnyebben hozzáférhetővé teszik.

Számos nagyon hatékony e-olvasó található a piacon, szinte minden olyan funkcióval, amelyre csak gondolhat. De nem minden ebook olvasó alkalmas minden ember számára. Összegyűjtöttünk öt fontos dolgot, amelyet szem előtt kell tartania, amikor a papíron való olvasásról a képernyőn történő olvasásra szeretne áttérni.

1. Vegye figyelembe az eReader képernyőméretét és felbontását
A legtöbb e-olvasó akkora lesz, mint az átlagos puhakötésű regény vagy nem fikció, átmérője nagyjából hat hüvelyk és hét és fél hüvelyk között lesz. Ez lehetővé teszi a már ismert oldal- és szövegméretek kezelését.

Míg a legtöbb eszköz lehetővé teszi a képernyőn megjelenő betűméret módosítását, növelését vagy csökkentését, maga a képernyő akkora, mint egy könyv tipikus oldala.

A képernyő egyéb jellemzői közé tartoznak a következők:

Élesség
Kontraszt
Fény

A legtöbb e-olvasó valami úgynevezett elektronikus tintát vagy e-tintát és elektronikus papírt használ. Ez a kombináció egyszerűen olyan látványt hoz létre a képernyőn, amely hasonló ahhoz, mintha egy fizikai oldalon lévő szavakat néznénk. Az E-tinta éles kontrasztot és gyenge fényt kínál, hogy csökkentse a szem fáradását, amely gyakran a számítógép képernyőjére néz.

2. Válasszon egy eReadert, amely rendelkezik a szükséges memória mérettel
A legtöbb e-olvasó kiváló memóriaképességgel rendelkezik, a belépő szintű modellek 4 GB-tól kezdődően (amely több ezer könyv tárolására alkalmas), egészen a 32 GB-ig terjedő kapacitásig.

Hogy képet kapjon arról, hogy egy eReader hány könyvet képes kezelni, 8 GB tárhely körülbelül 6000 könyvnek felel meg. Ennek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy még a legbuzgóbb olvasót is kielégítse egy ideig.

3. Ne felejtse el a Hangoskönyv funkciót, ha Ön is szeretne könyveket hallgatni
Az eReader piacon lévőknek meg kell jegyezniük, hogy nem minden modell kínál hangoskönyv funkciót. A könyvek hallgatásához olyan eReaderre van szükség, amely képes kezelni ezt a funkciót.

Az érdeklődését felkeltő gyártótól vagy modelltől függően érdemes még egyszer ellenőrizni, hogy az eszköz ne csak a hangoskönyveket támogatja-e, hanem az Ön által preferált hangoskönyv-platformot is.

4. Az akkumulátor élettartama az e-olvasó használatától függ
A számítógépekhez hasonlóan az e-olvasók is hosszú utat tettek meg a meghosszabbított akkumulátor-élettartam terén. Még a 100 dollárnál alacsonyabb áron induló belépő szintű e-olvasók is több hetes akkumulátor-élettartammal büszkélkedhetnek egyetlen feltöltéssel.

Természetesen minél több funkciót telepítünk egy e-könyv olvasása közben, annál gyorsabban lemerül az akkumulátor. Néhány szolgáltatás, amely lemeríti az eReader akkumulátorát, többek között:

Fényesebb megvilágítás
Szín
Automatikus lapfordító
Hangoskönyv képesség

5. A költség nem csak azt jelenti, hogy mi van az eReader árcéduláján
Mióta az e-olvasók olyan népszerűvé váltak, ma már szinte minden pénztárcához illeszkedik a modell. A legolcsóbb készülék a piacon 65 dollárnál kezdődik, míg a legdrágább verziók 250 dollárba kerülnek.

Magának az eReadernek a költségein kívül érdemes megjegyezni, hogy az egyes könyvcímek is növelik az eReader birtoklási költségeit.

A kiegészítők plusz költséget jelentenek, beleértve:

Készülék burkolatok
Extra töltők
Képernyővédő fólia/huzat
Tehát ne feledje, hogy az összes csengő és síp mellett az eReader egy kicsit drágább lehet.