#Testi problémák

Oscam, ismeri az emulátor fájlokat.

2022.02.16.
AlanWalker
Nagyon integráló emulátor.

Az Oscam utólag kapott ihletet ehhez az emulátorhoz.

Hogy alkalmas fizetős TV szolgáltatók hivatalos belépőkártyáira.

A vevő kártyaolvasójában és más vevőkészülékekhez való szétosztásában .

Oscam, erről a funkcióról egy következő cikk fog megjelenni.
Azonnal figyelmeztetlek, a cikk megfelel a 2013-as valóságnak!

Tehát megpróbáljuk kitalálni, hogy mi és miért?

Ahogy az ínyencek mondják, ez egy igazán sokoldalú és kiváló emulátor, amely alkalmas mind a hivatalos térképpel való munkára, mind a trükkös böngészésre.
Tehát ez az emulátor (mint az összes többi) két részből áll - egy bináris fájlból (magából az emulátorból) és konfigurációs fájlokból.

Ennek az emulátornak a binárisai különféle típusú vevőkészülékekhez megtalálhatók az interneten, és a letöltést is megpróbálom bemutatni ezen az oldalon.

És most... nézzük meg közelebbről a konfigurációs fájlokat, amelyek szinte azonosak minden típusú vevőkészüléknél. További információ a Magyarország CCcam-ről a weboldalunkon.

Szükséges fájlok...
Az oscam.conf a fő konfigurációs fájl, amely olyan globális beállításokat tartalmaz, mint például a hibakeresés, a figyelés. Anti-kaszkád, hozzáférés beállítása a felhasználók kártyáihoz különböző protokollokat használva. A [globális] rész jelenléte kötelező, a többi opcionálisan jelentős.

oscam.server – a fájl a külső és belső megosztási szerverek eléréséhez szükséges beállításokat tartalmazza. A [reader] szakaszok számának legalább egynek kell lennie.

oscam.user – felhasználói fiókokat tartalmaz.

oscam.dvbapi - lehetővé teszi az emulátor rugalmas konfigurálását különböző szolgáltatókkal.

Segéd fájlok.
oscam.services – a CAID, ProvID, SID csatornák leírását tartalmazza. Lehetővé teszi a megtekintési csomagok (csatornák) szűrésére vonatkozó szabályok rendszerezését. Legfeljebb 64 szakasz megengedett.

oscam.srvid - a csatornák szolgáltatásazonosítóinak (SID) leírását tartalmazza, csak a megtekintett csatornával kapcsolatos információk megjelenítésére szolgál. Monitor vagy webes felület használatakor. A memória megtakarítása érdekében ajánlatos csak a ténylegesen használt csatornák leírását hagyni.

oscam.provid - a megtekintett csatornák CAID-je és ProvID-je alapján további információk beszerzésére szolgál monitor vagy webes felület használatakor.

További fájlok
oscam.ac — настройки антикаскадинга. Если не держите у себя на коммерческой основе сервер шаринга — то можно не заморачиваться.
oscam.cert – Kibocsátó Publik Keys (IPK) az OSCam számára. Leképezés a CAID és az IPK/munkamenetkulcsok között hexadecimális formában, jelenleg csak a Cryptoworks számára.
oscam.ird — Irdeto számára. Irdeto találgatási táblázat aláírás alapján az OSCam számára.
oscam.tiers — TIER konfigurációs fájl az OSCam számára. Leképezés a CAID, a TIER ID és a TIER leírása között.
oscam.guess — CAID-találó táblázat lenenként hexadecimális formában, csak azokhoz a protokollokhoz szükséges (jelenleg csak a BOMBA protokoll), amelyek nem engedik át a CAID-okat.

Normál körülmények között ezeket a fájlokat nélkülözheti.

Ezenkívül különféle összeállításokban használható az oscam.keys fájl - egy kulcsfájl, amely biztosítja az emulátor működését, amikor különböző kódolásokhoz ismert kulcsokkal rendelkező csatornákat tekint meg.

Alapvető konfigurációs fájl beállítások.
oscam.conf

[globális]

naplókimenet a konzolra, a kimenetet fájlba vagy syslog formátumban is használhatja -
logfile = [fájlnév],[syslog],[stdout] , alapértelmezés szerint logfile = /var/log/oscam.log

napló letiltása, alapértelmezett = 0 (napló engedélyezve) letiltása napló
= 1

A folyamat prioritása -20 és +20 között változhat (ahol -20 a maximális prioritás). Az erőforrásokkal szembeni igénytelen oscam miatt kevesebbet is beállíthat. Ha ez a paraméter hiányzik, akkor az alapértelmezett érték 99
nice = -1

DW kulcs várakozási idő.
A szerver DW-kulcsának maximális várakozási ideje ezredmásodpercben, ha ezalatt az idő alatt nem érkezik # válasz - az időtúllépést fogjuk látni a naplóban. Ha az érték legfeljebb 100, akkor a dimenziót nem ezredmásodpercben, hanem másodpercben veszik figyelembe. default=5
clienttimeout=8000

próbálja meg újra a kérést, ha ezen időn belül nem érkezik válasz. Idő ezredmásodpercben attól a pillanattól számítva, hogy az első kérés elhagyja a kiszolgálót, amely után egy második kérés érkezik, ha nem érkezik válasz, alapértelmezett = 2500
tartalékidőtúllépés = 4000

vár egy belső CS-kiszolgálóra a hálózati portok megnyitása előtt. Alapértelmezett=0 (ne várjon)
waitforcards=1

A további késleltetés időtartama.
Ezredmásodpercben, miután a belső CS-kiszolgálóra várt indításkor, a hálózati portok megnyitása előtt. Alapértelmezett=500
waitforcards_extra_delay=800

próbálja meg dekódolni a kérést a belső térképeken. Alapértelmezett = 0 (ne próbálja)
preferlocalcards = 1

késleltetés, mielőtt DW-t küldene a vevőnek a gyorsítótárból, egyes vevők nem emésztik meg túl gyorsan a választ. Alapértelmezés = 0 (nincs késleltetés) , gyorsítótár késleltetés
= 300

ezt a paramétert a yuriks módosításánál használjuk, a provID érték nullára állítására szolgál az Irdeto kódolású csomagmegosztások működéséhez (például Redlight HD)
setirdetoprov = 0

[monitor] - a monitor csatlakoztatásához a 988-as porton

És itt van a monitor fájl, amely nem igényel telepítést, de az exe -vel kezdődik . … OScam_Monitor_0.1.9.zip

port = 988 - megadhatja a portot
: nocrypt = 192.168.0.0-192.168.255.255 - csak ebből a címtartományból lehet elérni a monitort
aulow = 120
hideclient_to = 0