Egészséges életmód

Egészséges életmód

AlanWalker 6 db bejegyzés a blogon
 1904 látogatás

Milyen adókat fizetnek Magyarországon?

2022.08.13.

Bármely civilizált országnak van jól felépített adórendszere, ez alól a magas életszínvonalú Magyarország sem kivétel. Minden állampolgár, beleértve a külföldi állampolgárokat is, itt fizet járulékot a költségvetésbe, feltéve, hogy él és jövedelmet kap. Hogyan szerveződik ez a folyamat, és mit kell tudniuk a potenciális bevándorlóknak?

Jövedelemadó

Az országban kapott bármely jövedelem díja progresszív jellegű: a mértékük a jövedelem nagyságától függően 20-60% között mozog. Mentesülnek a fizetés alól azok, akiknek éves jövedelme nem haladja meg a 48 ezer forintot, ez a dolgozó nyugdíjasok mintegy 70%-a, a foglalkoztatottak mintegy 20%-a.

A magyarországi jövedelemadó év közben automatikusan a fő munkahelyen történik. Akinek más bevételi forrása van, február 20-ig kitölti az adóbevallást és befizeti a hiányzó összeget. Ami a nyugdíjasokat illeti, ha az éves jövedelmük a nyugdíjjal együtt meghaladja a 96 000 forintot, a nyugdíjpénztáron kívüli pénztárak adókötelesek. Az adószámításhoz Áfa kalkulátor lesz szüksége. Ezzel egyszerűen és nagyon gyorsan, felesleges problémák nélkül kiszámolhatja az áfát.

Van-e véleménye erről a témáról, vagy kérdései vannak? Feltétlenül ossza meg őket a cikkhez fűzött megjegyzésekben. Többet szeretne tudni? Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről!

Befektetés részvényekbe: az első lépések

2022.06.07.

Részvények befektetése kezdőknek - ez az a téma, amely különös figyelmet érdemel, mivel azok a szakemberek, akik régóta keresnek pénzt az értékpapír-betétekkel, már mindent tudnak. Egyrészt úgy gondolják, hogy egy adott cég részvényeibevaló befektetés nem a legmegfelelőbb dolog a kezdőknek, mivel ostobaság kis összegekkel (mondjuk kevesebb, mint $) belépni ebbe a pénzügyi tengerbe. 1,5 ezer): azt mondják, nem úszol messzire, és csak a lábadat áztatod. http://bilderlings.com/ru/blog/akczii-pervye-shagi/

Ezzel szemben sok szakértő ellenkező véleményen van: minél hamarabb kezdi el a tanulást a részvények és a tőzsdei kereskedés világában, annál jobb. Végtére is, itt mindenki veszélyben van - tapasztalt pénzemberek és kezdők egyaránt. Csak az utóbbiaknál, ha kis összegeket fektetnek részvényekbe, egyrészt minimális a kockázata annak, hogy sokat veszítsenek, másrészt minél korábban kezdi, annál több éven keresztül keres, akár a kezdeti apró befektetésekből is.

https://bilderlings.com/

Miért van szükséged részvényekre

A vállalkozók világában úgy tartják, hogy a részvényekbevaló befektetés meglehetősen egyszerű és kényelmes eszköz a profitszerzésre, és mint már mondtuk, nem csak azok számára, akiknek nagy összegük van a befektetésekre: elvégre kaphat. még 100 ingyen dollárral is szerencsés.

Első. Mik azok a részvények? Ez egyfajta értékpapír. Ezeket a cég bocsátja ki, és ezek a papírok lehetőséget és jogot adnak a tulajdonosnak arra, hogy profitjából ilyen vagy olyan részt kapjon. Minél nagyobb a vállalkozó részesedése, annál nagyobb a befolyása a vállalatra. De ez utóbbi már nem kezdőknek való.

Amikor egy vállalatnak pénzre van szüksége a fejlesztéshez, részvényeit befektetőknek ajánlja fel. Amint egy befektető részvényt vásárol, egyrészt automatikusan valamilyen mértékben részesedést kap a cégből, másrészt pedig keres. Utóbbi a tőzsdéken zajlik, ahol a cégek részvényei forognak, durván fogalmazva adják-veszik azokat. A vállalatok fejlődnek és keresnek, ezzel együtt részvényeik drágulnak. Bizonyos időközönként, általában az év végén, kiszámítják a társaság nyereségét, amelyet azután arányosan osztanak fel az összes értékpapír-tulajdonos között, és ennek megfelelően a nyereséget osztalékként osztják fel.

Bróker, akitől nem kell félni

Az a befektető, aki úgy döntött, hogy megteszi az első lépést a részvények és a tőzsdei kereskedés világába, a legjobb természetesen szakember segítségét igénybe venni. Inkább eleinte egy leendő befektető olvasson sokat arról, hogy milyen is ez a fajta üzlet, hallgasson meg sok tanfolyamot vagy videóleckét, és csak azután tegye meg ezt a lépést. És jobb, ha ezt a lépést nem maga teszi meg azonnal - a tőzsdére, hanem - a brókerre. Ki az a bróker? Egy személy is lehet. Bár jelenleg a "bróker" szó egy egész csapat munkáját jelenti: jobb eredmény elérése érdekében. Érdemes ezt mondani részvény kereskedés online, ez az igazi művészet. Jobb, ha először a végéig tanulmányozza a kérdést, és csak utána kezd el a befektetésbe.

A bróker (vagyis egy személy, azaz egy szakembergárda) olyan, mint egy bróker az ingatlanok eladásában és keresésében. Utóbbinak előnyös a legtöbbet eladni és megtalálni, hogy minél nagyobb százalékban fogadják az ügylet iránt érdeklődőket. Így van ez egy brókerrel is: jobb, ha felajánlja a befektetőnek egy adott cég legjövedelmezőbb részvényeit, majd mindent megtesz annak érdekében, hogy azokat aktívabban értékesítsék, és általában magasan jegyezzenek a tőzsdén, hogy tisztességesen kereshessen.

Igen, természetesen a befektető maga is megpróbálhat belépni a tőzsdére (az interneten rengeteg forrás kínál ilyet), de fontos megérteni, hogy gyakorlatilag lehetetlen gyorsan megtanulni, hogyan kell kereskedni ebben a rendszerben. , és sajnos a hibák elkerülhetetlenek. És minden hiba pénzkidobás. Nem megfélemlítünk senkit, csak elmondjuk. Szeretné kipróbálni magát a tőzsdén bróker bevonása nélkül? Miért ne?

A hálózat számos fizetős és ingyenes tanfolyammal rendelkezik különböző nyelveken: hogyan fektessen be egy kezdő részvényekbe és kereskedjen a tőzsdén. Mi az a csere? Ez egy olyan szerkezet, amely szabályozza a piac mechanizmusát, például értékpapírokat, valutákat, különféle árukat. Mivel maga úgy döntött, hogy kipróbálja magát a tőzsdén, akkor - a fő tanács. Ha komoly anyagi veszteségeket szeretne elkerülni, akkor azt javasoljuk, hogy a minimálisan megengedhető összegekkel kezdje: csak az edzés kedvéért. 

Területfejlesztési szakaszok

2022.02.24.

Minden olajmező egyedi, és egyéni megközelítést igényel. Minden mezőfejlesztéssel foglalkozó olajos ismeri ezt az igazságot.

Ugyanakkor minden olajmező egy bizonyos életcikluson megy keresztül, amely több jellemző szakaszból áll. Például a fejlesztési szakaszban egy olajmező bizonyos szakaszokon megy keresztül, amelyeket: mezőfejlesztési szakaszoknak neveznek .

Az olajmezők fejlesztésének szakaszai az olajkitermelési ütemtervben láthatók a legtisztábban (1. ábra). Összességében az olajmezők fejlesztésének 4 szakasza van:

I szakasz - az olajmező intenzív fejlesztésének szakasza

II. szakasz - maximális termelési szint

III. szakasz - a csökkenő olajtermelés szakasza

IV. szakasz - a fejlődés késői (végső) szakasza

1. ábra Az olajmező fejlődésének szakaszai

Az I. szakaszt a tábla intenzív fúrása jellemzi. Ebben a szakaszban a fő projektkút állomány üzembe helyezésére és a projekt által biztosított fejlesztési rendszer megszervezésére kerül sor. Az I. szakaszt az olajtermelés növekedése jellemzi. Az olajat általában gyakorlatilag vízmentesen állítják elő, bár a kúttermelés enyhe vízkiesése is lehetséges. Also, modern technologies from the FutureOn company are now being used, which help in the development of oil fields.

II. szakasz - az elért legmagasabb éves olajtermelési szint fenntartásának szakasza. Ebben a szakaszban a főállomány fennmaradó kutak és a tartalék kutak jelentős részének fúrása és üzembe helyezése, valamint az ingerlési rendszer kialakítása zajlik. Az olajkitermelés maximális szinten tartása érdekében a fejlesztési folyamat szabályozására egy sor geológiai és technológiai intézkedést hoznak. Ennek a szakasznak az időtartama rövid - körülbelül 4-5 év.

III. szakasz - az olajtermelés csökkenésének szakasza a készletek nagy részének a belekből való kivonása miatt; ebben a szakaszban a termelés visszaesésének lassítása érdekében a stimulációs rendszer továbbfejlesztése további vízbesajtoló kutak kialakításával történik, a tartalék kutak fúrása folytatódik, a kutakban izolációs munkákat végeznek, a folyadék kényszerkivonását elárasztott kutakat indítanak el, és egyéb intézkedésekkel szabályozzák a fejlesztési folyamatot. Ebben a szakaszban a nagy tudás és a részletes tanulmányok figyelembevételével hatékonyabb geológiai és műszaki intézkedések bevezetése zajlik.

IV. szakasz - befejezi a fejlesztési időszakot: az olajtermelés további csökkenése jellemzi alacsony fejlesztési ütem mellett; ebben a szakaszban ugyanolyan típusú fejlesztés-ellenőrzési munkákat végeznek, mint az előző szakaszokban.

Az első három szakasz alkotja a fő fejlesztési időszakot . Ekkor a mező kitermelhető olajtartalékának 80-90%-a kimerül. A negyedik szakaszt végső periódusnak nevezzük .

Az egyes szakaszok időtartamát és az olajtermelés mennyiségét a mező fejlesztésére vonatkozó projektdokumentáció határozza meg.

Valódi példák a betétekre
Az 1. ábrán látható olajtermelési ütemezés egy példa egy ideális esetre. A valóságban az olajtermelés dinamikája kissé eltérhet a bemutatotttól.

A 2. ábra a jelenleg a fejlesztés 1. szakaszában lévő mező aktuális olajtermelési ütemtervét mutatja. Mielőtt a mezőt kereskedelmi fejlesztésbe helyezték volna, a mezőt kutatófúrások próbatermelésének vetették alá. Így a gyártás ütemezése némileg eltér az 1. ábrán látható ütemtervtől.

2. ábra Az olajtermelés dinamikája. A terület a fejlesztés I. szakaszában van

És itt van egy példa egy mezőre a fejlesztés IV. szakaszában (3. ábra). Az olajkitermelési ütemtervben jól látható a IV. szakasz vége felé kényszerülő kivonás. A kényszerkivonások némileg növelték az olajtermelést, de az már most nyilvánvaló, hogy az olajtermelés ismét csökkent.

3. ábra Az olajtermelés dinamikája. A terület a IV. fejlődési szakaszban van

Egy olajmező életciklusa
Tágabb távlatban a négy fejlődési szakaszon kívül még több szakasz különíthető el.

Mielőtt elkezdené egy olajmező fejlesztését, még meg kell találni. És nem csak megkeresni, hanem felmérni is tartalékait és termelési potenciálját. Csak akkor kezdik fejleszteni a mezőt, ha elegendő olajtartalék és technológiai lehetőség áll rendelkezésre ezek kitermeléséhez. Tehát egy olajmező felkutatása, feltárása, potenciáljának felmérése külön szakaszként emelhető ki. Ezt a szakaszt feltételesen nulladik szakasznak nevezzük. Jelenleg nincs olajtermelésünk, de költségekkel jár a különféle tanulmányok komplexumának elvégzése, referencia-, parametrikus-, kutató-, kutatófúrás.

Egy másik fontos szempont, amelyet nem szabad megfeledkezni, az a munkacsoport, amelyet azután kell elvégezni, hogy a mező fejlesztése már nem volt jövedelmező (az olajtermelés minimális szintre csökkenése és/vagy a maximális vízkimaradás elérése miatt). kútgyártás). Az olajkészletek kitermelésével az olajtermelés csökken, miközben a kúttermelés vízkiesése eléri a maximális értéket. Miután a mező továbbfejlesztése megszűnt, az olajtermelést leállítják, a kutakat felszámolják (vagy molylepényekkel), a fejlesztési engedélyt pedig visszaadják az illetékes állami hatóságoknak. Ez az utolsó szakasz az olajmező életciklusában.

Így a mező teljes életciklusa így fog kinézni:

4. ábra Egy olajmező életciklusa

Életciklusuk szakaszától függően a lerakódásokat új (zöld mezők) és érett (barna mezők) részekre osztják.

Az új lelőhelyek között szerepelnek ígéretes területek a kutatás és feltárás szakaszában, valamint a fejlesztés I. vagy II. szakaszában lévő lelőhelyek. Az ilyen mezők jelentős tőkebefektetést igényelnek az olajtermelésből származó pénzforgalom hiányában vagy elégtelensége esetén.

Az érett mezők a fejlődés III. vagy IV. szakaszában lévő területek. Az ilyen betétek nem igényelnek olyan jelentős tőkebefektetést, mint az új betétek. A teljes infrastruktúra ekkorra már kiépült, a fejlesztési rendszer megvalósult. Az érett mezők általában stabil pénzáramlást generálnak még az olajtermelés fenntartásának és az infrastrukturális korlátok feloldásának költségei mellett is.

5 dolog, amit figyelembe kell venni az eReade

2022.02.16.

Attól függően, hogy kivel beszél, a technológia vagy élvezetesebbé, vagy kevésbé szükségessé tette az olvasást. Ha az előbbi kategóriába tartozik, valószínűleg ismeri az e-olvasókat. Bár egyesek azt sugallják, hogy a digitális olvasás nem azonos a könyvolvasással, sokan azzal érvelnek, hogy az e-olvasók az olvasást minden eddiginél könnyebben hozzáférhetővé teszik.

Számos nagyon hatékony e-olvasó található a piacon, szinte minden olyan funkcióval, amelyre csak gondolhat. De nem minden ebook olvasó alkalmas minden ember számára. Összegyűjtöttünk öt fontos dolgot, amelyet szem előtt kell tartania, amikor a papíron való olvasásról a képernyőn történő olvasásra szeretne áttérni.

1. Vegye figyelembe az eReader képernyőméretét és felbontását
A legtöbb e-olvasó akkora lesz, mint az átlagos puhakötésű regény vagy nem fikció, átmérője nagyjából hat hüvelyk és hét és fél hüvelyk között lesz. Ez lehetővé teszi a már ismert oldal- és szövegméretek kezelését.

Míg a legtöbb eszköz lehetővé teszi a képernyőn megjelenő betűméret módosítását, növelését vagy csökkentését, maga a képernyő akkora, mint egy könyv tipikus oldala.

A képernyő egyéb jellemzői közé tartoznak a következők:

Élesség
Kontraszt
Fény

A legtöbb e-olvasó valami úgynevezett elektronikus tintát vagy e-tintát és elektronikus papírt használ. Ez a kombináció egyszerűen olyan látványt hoz létre a képernyőn, amely hasonló ahhoz, mintha egy fizikai oldalon lévő szavakat néznénk. Az E-tinta éles kontrasztot és gyenge fényt kínál, hogy csökkentse a szem fáradását, amely gyakran a számítógép képernyőjére néz.

2. Válasszon egy eReadert, amely rendelkezik a szükséges memória mérettel
A legtöbb e-olvasó kiváló memóriaképességgel rendelkezik, a belépő szintű modellek 4 GB-tól kezdődően (amely több ezer könyv tárolására alkalmas), egészen a 32 GB-ig terjedő kapacitásig.

Hogy képet kapjon arról, hogy egy eReader hány könyvet képes kezelni, 8 GB tárhely körülbelül 6000 könyvnek felel meg. Ennek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy még a legbuzgóbb olvasót is kielégítse egy ideig.

3. Ne felejtse el a Hangoskönyv funkciót, ha Ön is szeretne könyveket hallgatni
Az eReader piacon lévőknek meg kell jegyezniük, hogy nem minden modell kínál hangoskönyv funkciót. A könyvek hallgatásához olyan eReaderre van szükség, amely képes kezelni ezt a funkciót.

Az érdeklődését felkeltő gyártótól vagy modelltől függően érdemes még egyszer ellenőrizni, hogy az eszköz ne csak a hangoskönyveket támogatja-e, hanem az Ön által preferált hangoskönyv-platformot is.

4. Az akkumulátor élettartama az e-olvasó használatától függ
A számítógépekhez hasonlóan az e-olvasók is hosszú utat tettek meg a meghosszabbított akkumulátor-élettartam terén. Még a 100 dollárnál alacsonyabb áron induló belépő szintű e-olvasók is több hetes akkumulátor-élettartammal büszkélkedhetnek egyetlen feltöltéssel.

Természetesen minél több funkciót telepítünk egy e-könyv olvasása közben, annál gyorsabban lemerül az akkumulátor. Néhány szolgáltatás, amely lemeríti az eReader akkumulátorát, többek között:

Fényesebb megvilágítás
Szín
Automatikus lapfordító
Hangoskönyv képesség

5. A költség nem csak azt jelenti, hogy mi van az eReader árcéduláján
Mióta az e-olvasók olyan népszerűvé váltak, ma már szinte minden pénztárcához illeszkedik a modell. A legolcsóbb készülék a piacon 65 dollárnál kezdődik, míg a legdrágább verziók 250 dollárba kerülnek.

Magának az eReadernek a költségein kívül érdemes megjegyezni, hogy az egyes könyvcímek is növelik az eReader birtoklási költségeit.

A kiegészítők plusz költséget jelentenek, beleértve:

Készülék burkolatok
Extra töltők
Képernyővédő fólia/huzat
Tehát ne feledje, hogy az összes csengő és síp mellett az eReader egy kicsit drágább lehet.

A szauna előnyei és hatása az emberi szerveze

2022.02.16.

A szaunák és fürdők népszerűségét az emberi test szerveire és rendszereire gyakorolt ​​pozitív hatásuk magyarázza.

A szauna hatása a hőszabályozásra

A hőszabályozás az emberi szervezet egyik fő funkciója, az állandó testhőmérséklet fenntartása. A test egészében a hőmérsékleti viszonyok állandóak. Amikor az emberi szervezetben a környezeti hőmérséklet emelkedik, működésbe lépnek azok a mechanizmusok, amelyek felelősek a felesleges hő felszabaduláért és a túlmelegedés megakadályozásáért. Ebben a folyamatban a fő szerep a bőré. Az emberi bőr felesleges hőt bocsát ki, főleg verejtéket. Az izzadás intenzitása számos tényezőtől függ, beleértve a páratartalmat és a környezeti hőmérsékletet.

A szauna hatása a központi idegrendszerre.

Az elvégzett megfigyelések azt mutatják, hogy a 10 perces szaunában tartózkodás fokozza a motoros reakciót és javítja a koordinációt. 20 perces tartózkodás után ezek a mutatók romlanak.

A szauna hatása a szív- és érrendszerre

A magas környezeti hőmérséklet jelentősen aktiválja a szív- és érrendszer működését. A kültéri szauna tartózkodás pozitív változásokat idéz elő a szívműködésben, azonban hosszabb tartózkodás esetén negatív változások is megfigyelhetők (szívdobogás, szédülés). Az agy munkájának vizsgálata az agy ereinek vérellátásának növekedését, a vérkeringés funkcionalitásának növekedését mutatta. A mérsékelt és szigorúan adagolt eljárás időben és hőmérsékleti rendszerben, amelyet az emberi test funkcionális állapotának figyelembevételével hajtanak végre, nem okoz negatív változásokat. A helyesen elvégzett eljárás után a szív- és érrendszer fő mutatói 15-20 perc pihenés után helyreállnak. A hűsítő kezelések meleg és hideg zuhanyok, medencében úszás formájában is elvégezhetők. Emlékeztetni kell arra, hogy a hirtelen hűtési eljárások hideg zuhany és a medence hideg vizében való úszás formájában további terhelést okozhatnak a szív- és érrendszerben, különösen azoknál az embereknél, akik felkészületlenek, fizikailag gyengén fejlettek vagy eltérésekkel küzdenek. a szív- és érrendszer. Ezenkívül a hűtési eljárások során emlékeznie kell a lehetséges hipotermiára és a megfázásra.

A szauna hatása a neuromuszkuláris apparátusra.

A gőzfürdőben való tartózkodás után az izomtónus csökken. A hőhatások csökkentik az izomfeszültséget, lágyítják a kötőszövetet és rugalmasabbá teszik az izmokat.

A szauna hatása a külső légzés működésére.

A magas környezeti hőmérséklet hatására fokozódik a légzés. A fokozott légzés mechanizmusa a következő: a forró levegő hatására a tüdő ereinek reflexösszehúzódása lép fel, a szervezet védekező reakciójaként a test túlmelegedése ellen. Ebben a tekintetben reflexszerűen felgyorsítja a légzést a hőátadás növelése érdekében. A szaunába lépés után enyhén (100 ml-rel) megnő a légzés mélysége és a tüdő létfontosságú kapacitása. Emellett fokozódik az izzadás, a bőr légzési aktivitása megduplázódik. Megfázás esetén, amikor sok köpet képződik a tüdőben, a szaunában való tartózkodásnak pozitív hatása van. Ha a fülkében a levegőt speciális infúziókkal, főzetekkel (menta, tűk, eukaliptusz stb.) párásítják, akkor hatásuk forró levegővel kombinálva hasonló az inhaláció hatásához.

A szauna hatása a bőrre.

Termikus inger hatására a test bőrének hőmérséklete megemelkedik. Ebben az esetben a bőr vérkeringése fokozódik. A szaunázás első 2 percében a hőmérséklet jelentősen megemelkedik, majd a hőszabályozó mechanizmusok bekapcsolódása és az izzadás megindulása miatt a hőmérséklet emelkedés lelassul. Figyelembe kell venni, hogy a szaunában a bőrfelület hőmérséklete akár 41-42 fokra is felemelkedhet, ami jelentősen aktiválja a hőszabályozás perifériás mechanizmusait és serkenti az izzadást. A bőr túlmelegedése miatt a bőr erei kitágulnak és túlcsordulnak a vérrel, nő a bőr áteresztőképessége. A hám felpuhul, javul a bőr érzékenysége, nő a légzési aktivitása, fokozódnak immunbiológiai tulajdonságai. A termikus eljárás serkenti az oxidatív folyamatok lefolyását a bőrben. Mindezek a bőrváltozások javítják annak funkcióit – hőszabályozó, védő, légzőszervi, kiválasztó, tapintható. Ez nagyban hozzájárul a belső szervek működésének javulásához, a szervezet megkeményedéséhez, a betegségek megelőzéséhez.

A szauna hatása az emésztőrendszerre.

A magas hőmérséklet hatására a vér újraeloszlik, és a belső szervek némi hiányt tapasztalnak. A vér kiáramlása miatt a gyomornedv mennyisége csökken, koncentrációja nő. Ez nemkívánatossá teszi az étkezést a szauna látogatása során. A szaunában különösen rosszul szívódnak fel a fehérjében gazdag ételek. A gőzfürdőben magas hőmérsékleten lévő zsírok valamivel jobban felszívódnak. Ez nemkívánatos hatásokhoz vezethet a gyomorban és a májban. A zsírok hatásának csökkentése érdekében több folyadékot kell inni.

A szauna használata bizonyos betegségek megelőzésére és kezelésére.

A szaunát különféle betegségek megelőzésére és kezelésére használják. Számos tanulmány igazolta a szauna jótékony hatását az emberi szervezetre. A szaunalátogatási eljárás helyes végrehajtásával hatékonyan csökkentheti a magas vérnyomásban szenvedők vérnyomását, javíthatja a vesebetegek közérzetét, és szabályozhatja az anyagcserét is. A szauna jelentős hatását masszázzsal kombinálva érik el a perifériás és központi idegrendszer olyan betegségeinek kezelésében, mint az isiász, az osteochondrosis, a krónikus polyarthritis.

A szauna egyik csodálatos tulajdonsága, hogy enyhíti a fáradtságot, javítja a hangulatot, csökkenti a szorongást. A gőzfürdőben a sérült szövetekben a vérkeringés javulása (azaz az oxidatív, redukáló folyamatok aktiválása) miatt gyorsabban gyógyulnak az izmok, szalagok és ízületek sérülései. A megfázás megelőzésében kiemelten fontos a meleg és hideg ingerek helyes váltakozása, ami javítja a szervezet fő élettani rendszereinek alkalmazkodóképességét. Az utóbbi időben nagy figyelmet fordítanak a hideginger hatásának erősségére. Az ilyen expozíció legjóindulatúbb formája a hideg levegős helyiségben való tartózkodás. Az erősebb hatás érdekében hideg zuhany, hideg vizes medence használatos.

A szauna célszerűségének és a látogatási mód helyes megválasztásának nagyon fontos mutatója a másnap reggeli jó egészségi állapot.

Így a szauna vagy fürdő segít a szervezet alapvető funkcióinak kellően magas szinten tartásában, és lehetővé teszi a mozgásszegény életmódot folytatók számára, hogy nagymértékben kompenzálják a mozgáshiányt. Növeli a hatékonyságot, felgyorsítja a felépülési folyamatokat jelentős lelki és fizikai stressz után. Megjegyzendő, hogy a szauna vagy fürdő rendszeres látogatása enyhíti a fáradtságot, elősegíti az izomlazulást és edzi az idegrendszert. Az ipari országok lakossága számára különösen fontos a szauna, mint antistressz terápia módszerének gyógyító értéke.

Oscam, ismeri az emulátor fájlokat.

2022.02.16.

Nagyon integráló emulátor.

Az Oscam utólag kapott ihletet ehhez az emulátorhoz.

Hogy alkalmas fizetős TV szolgáltatók hivatalos belépőkártyáira.

A vevő kártyaolvasójában és más vevőkészülékekhez való szétosztásában .

Oscam, erről a funkcióról egy következő cikk fog megjelenni.
Azonnal figyelmeztetlek, a cikk megfelel a 2013-as valóságnak!

Tehát megpróbáljuk kitalálni, hogy mi és miért?

Ahogy az ínyencek mondják, ez egy igazán sokoldalú és kiváló emulátor, amely alkalmas mind a hivatalos térképpel való munkára, mind a trükkös böngészésre.
Tehát ez az emulátor (mint az összes többi) két részből áll - egy bináris fájlból (magából az emulátorból) és konfigurációs fájlokból.

Ennek az emulátornak a binárisai különféle típusú vevőkészülékekhez megtalálhatók az interneten, és a letöltést is megpróbálom bemutatni ezen az oldalon.

És most... nézzük meg közelebbről a konfigurációs fájlokat, amelyek szinte azonosak minden típusú vevőkészüléknél. További információ a Magyarország CCcam-ről a weboldalunkon.

Szükséges fájlok...
Az oscam.conf a fő konfigurációs fájl, amely olyan globális beállításokat tartalmaz, mint például a hibakeresés, a figyelés. Anti-kaszkád, hozzáférés beállítása a felhasználók kártyáihoz különböző protokollokat használva. A [globális] rész jelenléte kötelező, a többi opcionálisan jelentős.

oscam.server – a fájl a külső és belső megosztási szerverek eléréséhez szükséges beállításokat tartalmazza. A [reader] szakaszok számának legalább egynek kell lennie.

oscam.user – felhasználói fiókokat tartalmaz.

oscam.dvbapi - lehetővé teszi az emulátor rugalmas konfigurálását különböző szolgáltatókkal.

Segéd fájlok.
oscam.services – a CAID, ProvID, SID csatornák leírását tartalmazza. Lehetővé teszi a megtekintési csomagok (csatornák) szűrésére vonatkozó szabályok rendszerezését. Legfeljebb 64 szakasz megengedett.

oscam.srvid - a csatornák szolgáltatásazonosítóinak (SID) leírását tartalmazza, csak a megtekintett csatornával kapcsolatos információk megjelenítésére szolgál. Monitor vagy webes felület használatakor. A memória megtakarítása érdekében ajánlatos csak a ténylegesen használt csatornák leírását hagyni.

oscam.provid - a megtekintett csatornák CAID-je és ProvID-je alapján további információk beszerzésére szolgál monitor vagy webes felület használatakor.

További fájlok
oscam.ac — настройки антикаскадинга. Если не держите у себя на коммерческой основе сервер шаринга — то можно не заморачиваться.
oscam.cert – Kibocsátó Publik Keys (IPK) az OSCam számára. Leképezés a CAID és az IPK/munkamenetkulcsok között hexadecimális formában, jelenleg csak a Cryptoworks számára.
oscam.ird — Irdeto számára. Irdeto találgatási táblázat aláírás alapján az OSCam számára.
oscam.tiers — TIER konfigurációs fájl az OSCam számára. Leképezés a CAID, a TIER ID és a TIER leírása között.
oscam.guess — CAID-találó táblázat lenenként hexadecimális formában, csak azokhoz a protokollokhoz szükséges (jelenleg csak a BOMBA protokoll), amelyek nem engedik át a CAID-okat.

Normál körülmények között ezeket a fájlokat nélkülözheti.

Ezenkívül különféle összeállításokban használható az oscam.keys fájl - egy kulcsfájl, amely biztosítja az emulátor működését, amikor különböző kódolásokhoz ismert kulcsokkal rendelkező csatornákat tekint meg.

Alapvető konfigurációs fájl beállítások.
oscam.conf

[globális]

naplókimenet a konzolra, a kimenetet fájlba vagy syslog formátumban is használhatja -
logfile = [fájlnév],[syslog],[stdout] , alapértelmezés szerint logfile = /var/log/oscam.log

napló letiltása, alapértelmezett = 0 (napló engedélyezve) letiltása napló
= 1

A folyamat prioritása -20 és +20 között változhat (ahol -20 a maximális prioritás). Az erőforrásokkal szembeni igénytelen oscam miatt kevesebbet is beállíthat. Ha ez a paraméter hiányzik, akkor az alapértelmezett érték 99
nice = -1

DW kulcs várakozási idő.
A szerver DW-kulcsának maximális várakozási ideje ezredmásodpercben, ha ezalatt az idő alatt nem érkezik # válasz - az időtúllépést fogjuk látni a naplóban. Ha az érték legfeljebb 100, akkor a dimenziót nem ezredmásodpercben, hanem másodpercben veszik figyelembe. default=5
clienttimeout=8000

próbálja meg újra a kérést, ha ezen időn belül nem érkezik válasz. Idő ezredmásodpercben attól a pillanattól számítva, hogy az első kérés elhagyja a kiszolgálót, amely után egy második kérés érkezik, ha nem érkezik válasz, alapértelmezett = 2500
tartalékidőtúllépés = 4000

vár egy belső CS-kiszolgálóra a hálózati portok megnyitása előtt. Alapértelmezett=0 (ne várjon)
waitforcards=1

A további késleltetés időtartama.
Ezredmásodpercben, miután a belső CS-kiszolgálóra várt indításkor, a hálózati portok megnyitása előtt. Alapértelmezett=500
waitforcards_extra_delay=800

próbálja meg dekódolni a kérést a belső térképeken. Alapértelmezett = 0 (ne próbálja)
preferlocalcards = 1

késleltetés, mielőtt DW-t küldene a vevőnek a gyorsítótárból, egyes vevők nem emésztik meg túl gyorsan a választ. Alapértelmezés = 0 (nincs késleltetés) , gyorsítótár késleltetés
= 300

ezt a paramétert a yuriks módosításánál használjuk, a provID érték nullára állítására szolgál az Irdeto kódolású csomagmegosztások működéséhez (például Redlight HD)
setirdetoprov = 0

[monitor] - a monitor csatlakoztatásához a 988-as porton

És itt van a monitor fájl, amely nem igényel telepítést, de az exe -vel kezdődik . … OScam_Monitor_0.1.9.zip

port = 988 - megadhatja a portot
: nocrypt = 192.168.0.0-192.168.255.255 - csak ebből a címtartományból lehet elérni a monitort
aulow = 120
hideclient_to = 0