Könyvajánló

Eddig még semmi nem keltette fel az érdeklődésed a könyvek világában ? Vagy csak új olvasásélményekre vágysz?
Ebben a kis könyvajánlóban megpróbáltam összeválogatni a legjobb regényeket :)

rebekaa 2012.05.10. - 09:12 15493 látogatás 12 bejegyzés

A nagy Gatsby- Fitzgerald

2013-05-17 16:30:33

A tavasz legjobban várt filmje a A nagy Gatsby. Ám tudtad, hogy a könyv több mint 90 éve íródott ? Hiába tűnik réginek, nagyon szórakoztató, könnyen olvasható, és a végén igazán megdöbbentő. Ha még nem láttad a filmet, olvasd el, ha pedig láttad, akkro összehasonlításként remek lehet.


"Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története nemcsak a dekadens és túlhabozó "dzsesszkorszakot", a húszas éveket jeleníti meg művészi tökéllyel, hanem az amerikai mitológia, "az amerikai álom" olyan örök témáit is, mint ambíció, pénz és hatalom bűvölete, a lehetetlen megkísértése és az újrakezdés lehetősége. A szegény sorból származó Gatsby beleszeret egy gazdag lányba, Daisybe; a háború elsodorja őket egymástól, s míg a fiatalember a tengerentúlon harcol, a lány férjhez megy egy faragatlan, ámde dúsgazdag emberhez, Tom Buchananhez. Hazatérése után Gatsby fanatikus akarással (és az eszközökben nem válogatva) vagyont szerez, hogy "méltó" legyen Daisyhez és újra meghódíthassa az asszonyt, akinek még a hangja is "csupa pénz". ( írja a polc.hu ) 


Hozzászólások száma: (0)

Robert Merle - Mesterségem a halál

2012-10-23 21:22:37

 Hogyan válhatott Rudolf Lang azzá aki ? Lehet-e ennyire lelkiismeretesen végezni egy szörnyű munkát ? Az auschwitzi koncentrációs tábor parancsnokának fiktív önéletrajza. A könyv bemutatja a holokausztot, egy teljesen más perspektívából. Az író a nünbergi per vallomásait felhasználva írta meg a könyvet.


A könyv nem csak puszta tények olvasó elé tárása. Merle a választ keresi sok mást kérdésre, például, hogy mi okoz ilyen jellegű jellemtorzulást, és kegyetlenséget ? 


A durva részletek ellenére zseniális olvasmány, ám csak erősebb idegzetűeknek ajánlott.


Hozzászólások száma: (1)

Steven Tyler- Nem zavar a zaj a fejemben?

2012-10-08 21:36:04

 A méltán híres zeneszerző, és nem utolsó sorban a világ egyik legsikeresebb rock bandájának front emberéről hallahatjuk a sztorit. Steven Tyler 65 éve született New Yorkban. Az amerikai zenetörténet egyik legikoniskusabb alakjának a könyve, az életéről, a zenéről és sok másról. 


ELrendelhet az Alexandra könyvkiadónál ! 


Hozzászólások száma: (0)

Frei Tamás -2015

2012-10-07 10:09:59

Nemrég jelentették be  Frei Tamás legújabb könyvének a várható megjelenését, de máris az előrejegyzés listák élén áll. Ha olvastad a Megmentőt, vagy A Bankárt, akkor ez a könyv is tetszeni fog, hiszen előreláthatólag ugyanolyan izgalamas, és pörgős. Valószínűleg csak jövő tavasszal lehet majd a boltok polcáról leemelni, de érdemes rá várni. A kiadó oldalán, vagy más nagy internetes könyváruházaknál már eljegyzeheted, hogy te legyél az els aki kézbe veszi majd. :)


Hozzászólások száma: (0)

Milly Johnson - Yorkshire puding klub

2012-09-23 10:50:10

 Igazi csajos regény, könnyen olvasható, így ha nem is szeretsz annyira olvasni, vagy nehezebb sövegekbe beleásni magad, ez mindenképpen tetszeni fog ! Az anyukádnak tökéletes szülinapi vagy névnapi meglepetés lehet, de a fiatalaknak is szórakoztató olvasmány.


 


"Három, a negyvenes éveihez közeledő dél-yorkshire-i barátnő egyszerre esik teherbe, miután elzarándokoltak egy ősi termékenységi szoborhoz. A terhességgel Helen legszebb álma válik valóra, bár cseppet sem rózsás a helyzete. Nemcsak múltjának démonjaival kell megküzdenie, hanem a látszólag tökéletes házassága is épp most jut válságba. Janey kész katasztrófaként éli meg ezt az állapotot, attól fél, örökre búcsút mondhat a karrierjének. Nem is érti, hogyan történhetett, hiszen férjével, a babavárástól teljesen felvillanyozódott George-dzsal mindig nagyon vigyáztak. Elizabeth megnyomorított gyermekkora és érzelmi bizonytalansága miatt úgy gondolja, hogy soha nem lenne szabad gyereket vállalnia. Gyötri a kétség, hogy képes lesz-e szeretni a születendő babát. A Yorkshire puding Klub három, válaszút elé kerülő nő megható és bájos története. Helen ellaposodott házassága újjáéled, Janey elkezd végre hinni önmagában, Elizabeth sivár élete pedig melegséggel és szerelemmel telik meg " - ajánlja az Ulpius Ház a libri.hu oldalán 


Hozzászólások száma: (0)

Gerlóczy Márton - Igazolt hiányzás

2012-09-15 10:12:24

  Egy vidéken felnőtt, boldog kisfiú éli az életét, egészen addig még bele nem csöppen az általános iskolába, az új fővárosi életbe, az édes- és nevelőapák kettős világába. A szerző életrajzi regénye kiméletlen iróniával, rengeteg humorral és csodálatos szerkesztéssel meséli el egy csintalan, 'rossz tanuló ' történetét, aki még érettségit tett, de mégis rengeteget lehet tőle tanulni a könyv olvasása közben.


Aki már olvasott Gerlóczy Mártontól, annak bizonyára tetszeni fog ez a regénye is, még ha ez kicsit személyesebb, intimebb világokba visz minket.


"Az önéletrajzi ihletésű regény „nehezen kezelhető” főhőse azzal tölti kamaszkorát, hogy iskoláról iskolára vándorol – sikertelenül. A tanulást nem tudja komolyan venni (a sorokat olvasva úgy érezzük: joggal), azonban sokaknál többet tud a világról. Bár nehezen teremt kapcsolatokat, hozzá mégis vonzódnak az emberek. Éli a pesti fiatalok életét, bulizik, szerelmes, balhékba keveredik, ám teszi mindezt úgy, hogy közben folyamatosan azon járatja az agyát, mi is ez az egész, és hogyan működik. " - írja a scolar.hu


Hozzászólások száma: (0)

Fábián Janka- Emma lánya

2012-08-27 10:02:27

 Az Ulpius Ház gondozásában jelent meg nemrég ez a nagyszerű könyv. Egy elismert gyermekorvosnak, és irónő feleségének 3 fiú után végre lányuk születik, Éva. A szépséges lány színészi karrierjének azonban a háború, majd a diktatúra vet véget. A könnyed nyár végi olvasmányok után ez igazi, tartalmas olvasásélmény.


'"A század második felének eseményeit a szélrózsa minden irányába szétszóródó Kóthay gyerekek és unokák különbözőképpen élik meg. A forradalmat követő megtorlás, 1968 Párizsa, a hatvanas-hetvenes évek Amerikája, a szögesdróton inneni nyomasztó világ, a kései Kádár-korszak békés álarca mögött a szabadság fájó hiánya, majd a rendszerváltás éppen úgy főszereplői a könyvnek, mint az egyre népesebb família. Végül, a fordulat évében egy boldog-szomorú esemény kapcsán újra összegyűlik az egész család a régi, Balaton-parti házban, ahol az is kiderül, hogy habár végleg lezárult egy korszak, lesz, aki továbbviszi Emma örökségét. " - írja az ulpius.hu


Hozzászólások száma: (0)

George R. R. Martin - Trónok harca

2012-08-13 16:31:26

 Ha tetszett a tévé változat, akkor a könyv is fog ! Olvasmányos , fordulatos, és nagyon izgalmas. Jó kis nyári olvasvány, a fesztiválok között érdemes kézbe venni. A kötelező olvasmányok hada után könnyedebb, érthetőbb.


 


Íme a libri.hu ajánlója: "A Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságba vezeti el az olvasót: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon van hatalmon hü barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg. Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel. Martin legnagyobb erőssége, hogy meg tudja újítani, és élettel tölti fel azt a műfajt, amit a számtalan populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A tűz és jég dalának első kötete egy világteremtő fantasyeposz nagyszabású felütése."

Hozzászólások száma: (0)

agatha christie- 10 kicsi néger

2012-07-13 22:54:34

 A krimi és a bűnügyi filmek kedvelőinek ajánlom ezt az olvasmányt, hiszen egy könyv is annyi élményt nyújthat, mint egy jó film :) 


"A könyv Agatha Christie legkeresettebb könyve több mint 100 millió példányt adtak el belőle, minden idők legnagyobb sikerű krimije.Tíz egymásnak ismeretlen ember érkezik a Néger-szigetre.A szigetet az ismeretlen és rejtélyes Mr. V. A. Lacky vásárolta meg, és egy pazar villát építtetett rá. A vendégek egy apró csónakon kelnek át, és érkeznek el a fényűző házhoz, ahol a két alkalmazott, Mr. és Mrs. Rogers fogadja őket. Hamar kiderül, hogy Mr. Lacky nincsen sehol, sőt arra is fény derül, hogy valójában még egyik vendég és a személyzet sem találkozott vele személyesen. Fred Narracot, a csónakos visszaindul a szárazföldre és megjegyzi, hogy nagy vihar készülődik, a tenger valószínűleg napokig háborogni fog.


A vendégek szobáikban a falon bekeretezve egy gyermekdalt olvashatnak, a Tíz kicsi néger mondókát." ( írja a wikipedia ) 


Vacsorához ülve a gramofonból rejtélyes hang szól , és minden vendéget gyilkosággal vádolnak... Az második haláleset után már minden szereplő tudja, hogy itt éri a végzet, hiszen a szigetet nem hagyhatják el...


Hozzászólások száma: (0)

Szabó Győző - Toxikoma

2012-06-05 18:31:48

 A drogok fogságában leélt 10 évéről mesél ebben a könyvében a mindenki számára ismerős színész, Szabó Győző. Érdemes elolvasni, és tanulni belőle.


"A pokoljáráshoz tiszta lélek kell és naivitás, épp olyan, mint a fiatal Szabó Győzőnek volt. Ilyen pakkal lehet igazán hosszan haláltáncot járni. Győzőé egy példátlanul szép és fölemelő élettörténet, mely nem a karrierről, hanem az esélyről, a reményről, a mélységről szól. Vannak jelei a lélek mögül." - (Grecsó Krisztián)


"Büszke vagyok Győzőre, hogy meg merte írni azt, amivel manapság mindenkinek szembe kell néznie. Aki drogos, akinek ismerőse, barátja drogozik, akinek gyereke lesz vagy nő fel éppen, és annak is, aki úgy tudja, semmi köze ehhez az ügyhöz. A drog itt van körülöttünk, itt van bennünk. " ( Hajós András ) 


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2  >>