Gyógyító sarok

Gyógyító sarok - blog a táplálkozás és a kezelés különféle receptjeiről.

AlanWalker 2021.03.03. - 10:49 1445 látogatás 1 bejegyzés

Mire szolgálnak a színező oldalak?

2021-05-31 21:17:32

A gyerekek közül melyik nem szeret rajzolni, festeni mindent, ami csak kéznél van - apa papírjait, falát, ajtaját, magát?


A képek kifestése nemcsak szórakoztató, hanem kifizetődő is. A képek színezése segíti a gyereket, hogy bővítse ismereteit a körülötte lévő világról, megismerje a színét és alakját, elsajátítsa a tiszta árnyékolás technikáját (javasoljuk, hogy először körültekintően festse át az elemet a szélén, majd csak utána árnyékolja be teljesen), ismerkedjen a ceruzákkal és festékekkel való munkavégzés sajátosságaival, fejlessze a finom motorikus készségeket, hajtsa végre az ecset rugalmasabbá tételét, ami a jövőben megment majd az írás elsajátításakor jelentkező problémáktól. A színes ceruzákkal és festékekkel való munka segít a gyermeknek a színészlelés fejlesztésében, a finom motorikus képességek megvalósításában és a perspektíva megértésében szerzett tapasztalatokban. A színező oldalak megismertetik a kis emberrel a festészet művészetét. A színezés során a vizuális és a kinesztetikus csatornák az információ megszerzéséhez interhemispheric interakció alakul ki. És természetesen a gyermek pozitív érzelmeket kap.


Most egyre többet kifestők közvetlenül az internetről tölthető le. Webhelyünk sok érdekes és kreatív kifestőkönyv-megoldást kínál gyermeke számára. Csak el kell mennie az oldalunkra, ki kell választania egy megfelelő rajzot, és le kell töltenie, majd ki kell nyomtatnia, és utána gyermeke képes lesz színezni ezt a képet.A színező oldalak megtanítják a gyereket, hogy csökkentsék a kéz lendítését rajzoláskor - amikor a gyerekek rajzolni kezdenek, nem igazán követik a lap és gyakran a kép határait, néha részben "kimásznak", néha teljesen az asztalra, padló és a kedvenc háttérkép.


A színező oldalak segítenek a gyermeknek megérteni a világ törvényeit, és megtestesítik saját színleleteiket. Ha gyermeke krokodil bíborvörösre vagy lilára festett, akkor ne szidja meg. Talán saját véleménye van erről, kérdezze meg tőle (egyébként ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a gyermeknél már korán megállapítsa a színvakságot).


Másfél év múlva elkezdheti a képek színezését. Az ilyen gyerekek számára vannak speciális színező oldalak, ahol nem ecsetekkel és ceruzákkal kell rajzolni, hanem saját kezűleg. Felfegyverezed magad ujjfestékekkel és menj!


Ilyen színezéseknél a rajzok rendkívül egyszerűek és érthetőek. Győződjön meg arról, hogy az ábrázolt tárgyak ismerősek-e a csecsemő számára, például gömb, csörgő, örvény, alma stb. A rajzok körvonalai szélesek - kb. 1 centiméter. A baba bizonytalan kezének nehéz lesz kijönnie egy ilyen kontúrból. Ez lehetővé teszi a természetes pontatlanságok elrejtését és magabiztosságot ad. A képek körvonala legyen sima, sarkok és összetett hajlítások nélkül.


Előnyben részesítse azokat a színező oldalakat, amelyeken az összes képet szöveg kíséri. Segíteni fog abban, hogy játékba vezesse a gyereket, felkelti érdeklődését a színezés iránt, és bővíti ötleteit a körülötte lévő világról.


Színezéskor a gyerek tetszés szerint kiegészítheti a rajzokat különféle részletekkel. Díszítsd pöttyökkel vagy csíkokkal a játékokat, fesd a pórázra a kutyát, én pedig adok egy süllőt a papagájnak, etetem az egeret sajttal, és kavicsokat és algákat rajzolok a halak köré.


3-4 évesen a gyerekek már elég tapasztalt "művészek". Magabiztosabbak és folyékonyabbak az ecsetben, szívesen festenek festékkel. A színezést pedig már létrehozott képekként érzékelik, amelyek színösszeállítást igényelnek. Ezért nem szabad szabadon rajzolni, mint a 2-3 éves gyerekek, hanem festeni, adott kontúron belül cselekedni, megpróbálva megismételni a hajlatait.


Sajnos sok modern színező oldalt állítanak össze anélkül, hogy figyelembe vennék a gyermekek életkori érdekeit és képességeit. De olyan sok van belőlük, és annyira különböznek egymástól, hogy ideje eltévedni. Gyakran a kicsik színező oldalai túl vannak terhelve részletekkel, felismerhetetlenségig bonyolultak és nem túl vonzóak. Nem támogatják a rajz iránti érdeklődést, és nem adnak lendületet az önálló kreativitás számára.


Hogyan állapíthatja meg, hogy milyen jó egy kifestőkönyv, és alkalmas-e a babájának?


Itt van egy egyszerű "teszt", amely segít a helyes következtetés levonásában.


1. A színezésben szereplő összes kép nagy, apró részletek nélkül.


2. A színezett képek specifikusak és könnyen felismerhetők, aranyosak, kedvesek, érdekesek.


3. A széles kontúrvonal elrejti a kölyök esetlen kezének "munkájának" természetes hibáit.


4. A képek körvonalai simaak, sarkok és komplex hajlítások nélkül, így a gyermek

számára egyszerű lesz megismételni sziluettjét a körvonalképen belül.


5. A színező oldalak élénk érzelmi reakciót váltanak ki, és felhívják a rajzolásra.


Hozzászólások száma: (0)