Gyógyító sarok

Gyógyító sarok - blog a táplálkozás és a kezelés különféle receptjeiről.

AlanWalker 2021.03.03. - 10:49 3114 látogatás 7 bejegyzés

A padlófűtés előnyei

2021-10-30 12:24:25
A padlófűtés meglehetősen bonyolult, sok a buktató, melyeket nem tudni, rengeteg fát lehet feltörni, és később megbánni az elpazarolt erőfeszítéseket és erőforrásokat. Tehát próbáljunk meg mindent a polcokra tenni, és beszéljünk a padlófűtés előnyeiről és hátrányairól.

A padlófűtés előnyeiAz előnyöknek köszönhetően ez a rendszer egyre jobban behatol modern életünkbe. Tekintsük a rendszer fő fogyasztói előnyeit:
A rendszer facilitációja és esztétikája
vízpadló fűtés plusz

Más szóval, ez a fűtött felület kényelmes hőmérséklete és kényelmes hőmérsékleti rendszer a helyiségben. Ezenkívül egy ilyen rendszerrel rendelkező helyen nincs helyi túlmelegedés és alig felmelegedett területek. A fűtési rendszernek nincsenek látható elemei. A rendszer nem kötődik a bútorok elrendezéséhez a szobában.
A padlófűtéses épületekben a hő nem konvekcióval, hanem sugárzással kerül átadásra. Más szóval, a hőenergia átadása egyik részecskerõl a másikra történik. Természetesen a konvekciós komponens jelen van, de ez nem több, mint a teljes hősugárzás 10%-a, és ebben az esetben teljesen elhanyagolható.

SokoldalúságA meleg padló következő előnye, hogy bármilyen energiaforrást, bármilyen hőtermelőt, bármilyen típusú hőhordozót és padlóburkolatot használhat.
Érdemes figyelni az egyetlen árnyalatra, ami a padlóburkolatot érinti - ha mondjuk laminált, parkettával, parkettával vagy linóleummal van dolgunk, akkor ügyeljen a csomagolásra és figyelmesen olvassa el a rajta feltüntetett információkat, használható vagy nem használható ilyen típusú padlóburkolat a "meleg padló" rendszer telepítésekor.Egészség és biztonságA padlófűtés másik előnye - az egyenletes hőáramlás miatt nincs porkeringés, nincs elektromágneses mező az elektromos padlófűtéshez képest.
Mindez annak köszönhető, hogy a helyiségben folyamatosan keringenek a konvekciós légáramok, ezekkel a levegőrétegekkel mozognak a legkisebb száraz részecskék, mikroorganizmusok, amelyek allergiás és negatív reakciókat válthatnak ki az emberi szervezetben.

EnergiahatékonyságNagyon fontos plusz a meleg padlóhoz. Először is, a hűtőfolyadék hőmérséklete, amelyet a padlófűtési csövekhez vezetünk, a szabványok szerint lehetséges maximum 55 ° C. A gyakorlatban ez a szám körülbelül 35-45 fokot ér el. Ennek megfelelően ez lehetővé teszi a hűtőfolyadék fűtési költségeinek csökkentését.
Másodszor, a helyiségben a hő egyenletes eloszlása ​​és a levegő felső rétegeinek felmelegítésének hiánya miatt a helyiség átlagos hőmérséklete körülbelül 2 ° C-kal csökken, anélkül, hogy a hőérzetben változás következne be. személy. Az átlaghőmérséklet ilyen csökkenése 15-20%-os energiamegtakarítást eredményez a helyiség fűtése során. Ez akkor van így, ha olyan helyiségről beszélünk, amelynek standard belmagassága legfeljebb 3 méter. Ha egy nagy belmagasságú ipari vagy sportlétesítményt tekintünk, akkor ez a megtakarítás elérheti a 30%-ot és a 40%-ot is. A fűtési szezonban, amely hazánkban átlagosan körülbelül 200 napig tart, ez anyagilag jelentős megtakarítást jelent.

A harmadik pont a hő függőleges eloszlása, ismét nincs szükség a levegő felső rétegeinek fűtésére, ami minimalizálja a falak és a mennyezet felső részein keresztüli hőveszteséget.

A meleg padló összes felsorolt előnye magából a folyamat fizikájából következik. Lehetőség van az energiahatékonyság további 15-20%-os növelésére rendszerünk különböző típusú automatizálásával, beleértve az időjárásfüggő automatizálást is.
Nem mindig vagyunk tisztában azzal, hogy egy adott fűtési koncepció mennyibe kerül nekünk. Megnézhetjük, mennyibe kerül a berendezés, a specifikáció szerint, és szerintünk ennyi. De ennek a jéghegynek van egy kis rejtett része is, ami jóval nagyobb, mint a felső része. Tehát a jéghegy felső része a berendezések és a telepítés indulási költségeit szimbolizálja. Ám a vizes padlófűtés nem egy évre, hanem hosszú évtizedekre készül, így a jéghegy rejtett alsó része mutatja az üzemeltetési költségeket a rendszer teljes élettartama alatt. Havonta fizetünk az energiafogyasztásért, minél energiahatékonyabb fűtési rendszer van kiépítve, annál kevesebb havi költsége lesz házunk energiafogyasztásának.
eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!