Gyógyító sarok

Gyógyító sarok - blog a táplálkozás és a kezelés különféle receptjeiről.

AlanWalker 2021.03.03. - 10:49 2027 látogatás 2 bejegyzés

4 LEGJOBB HELY AZ ESKÜVŐRE A VILÁGON

2021-08-26 15:25:22
Az esküvőre való felkészülés és a szertartás helyszínének kiválasztása nagyon nagy dolog. Sok pár szeretné helyben megtartani az ünnepséget, hogy a család és a barátok könnyen el tudjanak jutni. Mások külföldre tervezik az esküvőjüket, és szokatlan, egzotikus helyeket választanak, hogy egy életre emlékezzenek rá.
A legnépszerűbb helyszínek évről évre változnak, de az utóbbi időben jelentősen megnőtt a kereslet az olyan festői helyek iránt, mint Olaszország, Görögország, Ciprus, Mauritius, a Seychelle-szigetek, Sri Lanka, Dél-Afrika és Bali.
Ma kiderítjük, hol és miért a legjobb hely az örök szerelem fogadalmának kicserélésére.

Bali


Forrás: qjob.hu
Bali az örökké ragyogó nap és a végtelenül meleg óceán szigete. A legmerészebb álom is megvalósítható a szigeten, ha esküvői szertartást szeretnénk tartani.
Bőséges fehér homokos strandok, Bali egyedülálló kultúrájának ősi templomai, katolikus templomok és kápolnák, Ubud smaragdzöldje, festői falvak, sőt a szomszédos Gili vagy Lembongan szigetek strandjai - megannyi hely van a tökéletes esküvőre!
Bali lehetővé teszi az ifjú pár számára, hogy ne csak az esküvőjüket ünnepeljék, hanem hivatalosan is bejegyeztessék házasságukat.

Költség: ~ 360.000 Ft.
Egy egyszerű ceremóniával egy villában tartott esküvő már 500 dollárba is kerülhet. Egy pompás esküvő száz vendéggel, fényűző virágdekorációval, hatalmas tortával és az összes kapcsolódó szolgáltatással több mint 1 500 000 Ft kerülhet.

Ciprus


Ez a sziget az egyik legnépszerűbb a nászutasok körében. A természeti szépség mellett Ciprus romantikus történelme is vonzó. A legenda szerint itt született a szerelem istennője, Aphrodité.
A házasság Cipruson jogerős, ami azt jelenti, hogy az ifjú párnak kevesebb gondja lesz a legalizálási eljárással.
Egyébként Cipruson sok ortodox templom található. Ha Ön ortodox keresztény, akkor érdemes elgondolkodnia az esküvői szertartáson.

Költség: ~ 420.000 Ft.
Az ok, amiért a fiatal párok Cipruson kötik össze az életüket, a költségek, amelyek lényegesen alacsonyabbak, mint az Egyesült Államokban vagy Európában. Ciprus török oldalán pedig még olcsóbb a házasságkötés. Egy átlagos esküvő 60-80 vendég számára Cipruson körülbelül 12 000 euróba kerül.

Görögország


A napfényes, barátságos és vibráló Görögországot már évek óta az egyik legjobb célpontként tartják számon esküvői utakra. Ráadásul mind a hivatalos házasságkötésekről, amikor az ifjú házasok dokumentumokkal is megerősítik új státuszukat, mind a szimbolikus ceremóniákról van szó.
Görögországról nincs értelme hosszasan beszélni - mindenki ismeri a hullámok, homok és sziklák mesés táját.

Görögországban a házassági anyakönyvezést és a szimbolikus esküvői szertartásokat Szantorini, Rodosz, Kréta, Korfu, Zakynthos, Mykonos, Hydra, Skiathos szigetein tartják. Házasságkötése a városháza felkeresése nélkül is jogilag kötelező érvényű lesz. Három hét múlva postai úton kapja meg a hivatalos tanúsítványt.

Költség: ~ 570 000 Ft.
A szantorini esküvő hozzávetőleges költségtartománya magában foglalja az esküvőszervezői szolgáltatásokat is, hogy ne idegeskedjetek, hogyan kell az esküvőt levezényelni. Továbbá a fogadás, a helyszín, a villák, a catering, a virágárusok, az esküvői táncdalok, a smink, a fodrászat, a fotósok és az üzemeltetők, és természetesen az esküvői ruhák is benne vannak.

Spanyolország


Forrás: svadebka.ws
Spanyolország egyedülálló természete, az azúrkék tenger, a tengerpartok, a lélegzetelállító építészet, a finom konyha és bor, a barátságos emberek valóban a világ legjobb romantikus hangulatát teremtik meg. Itt bárhol megtartható az esküvő: a tengerparton, egy jachton, egy erdőben, egy virágoskertben, egy középkori várban vagy villában, egy szabadtéri múzeumban, Barcelona, Madrid vagy Sevilla régi gótikus negyedeiben... A legmerészebb párok akár a víz alatt is összeházasodhatnak!
Spanyolország egyébként a világ egyik legmelegbarátabb országa. 2005. július 3-án lett a harmadik ország a világon, amely hivatalosan elismerte az ilyen típusú házasságok bejegyzését. Az új törvénynek köszönhetően a külföldi állampolgároknak lehetőségük van házassági köteléket kötni, még akkor is, ha ezt hazájukban a törvények nem írják elő.

Költség: ~ 750 000 Ft.
Ez az ár tartalmazza az összes áru és szolgáltatás költségeit, mint például a ruházat, a zene, a videósok, a bankett és a meghívók. Az esküvő ára a meghívott vendégek számától és a leendő feleség és férj ízlésétől függően változhat.

Esküvői tippek


Az esküvők drágák, ez tény. rrás: qjob.hu. Az ifjú házasok azonban spórolhatnak a videózáson. Például ne rendeljenek drága fotósokat, hanem kérjék meg a barátaikat, hogy örökítsék meg a vendégek és a szerelmesek élénk és őszinte érzelmeit. Aztán készítsék el az esküvői filmet saját maguk, például a Movavi.com-ról.

Hívjatok meg egy animátort. Az ok a gyerekek az esküvőn. Aligha lehet azt mondani a vendégeknek, hogy "Szeretném, ha eljönnétek, de a gyerekeitek ne". Ezért gondoskodjon a kicsik szórakoztatásáról.

Néha az esküvői kiadások nem a tervek szerint alakulnak. Ezért nagyon fontos, hogy a költségvetés 5-10%-át félretegyük előre nem látható kiadásokra, például esernyőre a vendégeknek rossz idő esetén vagy taxira.

Apropó, használd a Pantone Studio-t a színegyeztetéshez. Ez elengedhetetlen mindenkinek, aki egy rendezvény színpalettájának kiválasztásán fáradozik.
Készítsen apró ajándékokat a vendégeinek hálából, amiért megosztották önökkel a napot. Ez lehet kézzel készített szappan az ifjú pár monogramjával, jó kávé, édes ajándék vagy más szimbolikus ajándék.

Utolsó szavak


Az esküvő felejthetetlen esemény, és ha külföldön tartják, akkor tündérmesévé válhat! Sok pár tévesen azt hiszi, hogy egy ilyen esemény itthon történő megtartása olcsóbb lesz. De mennyibe kerül egy esküvő Magyarországon? Körülbelül 960.000 Ft!
Ne spórolj a helyszínnel! Ezek az emlékeid az életed hátralévő részére szólnak!
eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!