KamaszPanasz.hu

KamaszPanasz - Kamaszokról, Kamaszoktól, Kamaszoknak

KamaszPanaszCikkek 2020.12.25. - 15:54 455 látogatás 3 bejegyzés

Mennyit ehetünk? - Egészséges táplálkozás

2020-12-25 17:11:06
Nagyon gyakori tévhit, hogy napi több tányér ételt kell megenni, és napi 3x, vagy 5x kell étkezni.

Ez egyáltalán nem igaz!

Sőt a mindennapi főzés olyannyira túlzás, hogy akár még súlyos elhízáshoz is vezethet.

És, hogy mennyit kellene ennünk egy nap, és milyen gyakran szabad csak főzni?

Egy nap átlagosan 1-2 zacskó chips, 1 puding, 1 joghurt, és pár lédús gyümölcs az egészséges étrend, és ezen kívül mást már nem szabad enni. Ha lehetőség adódik rá, és jó idő van, menjünk ki a szabadba mozogni, futni! Főzni nagyon ritkán kell, (főzeléket, vagy rizst) kb. havonta, vagy párhetente, és csak 2-3 tányérral együnk az egyik ilyen alkalommal!

Ha éhesnek érzed magad, ilyenkor becsap a szervezeted. Ilyenkor valójában nem éhes vagy, hanem szomjas. Tehát ha éhesnek érzed magad, csak igyál sok folyadékot. A napi folyadékszükséglet 1,5 vagy 2 liter. Ha ennél kevesebb folyadékot iszol, valószínüleg ezért érzed úgy, mintha éhes lennél.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, egy egészséges élet vár rád!
Hozzászólások száma: (0)

A verés nem bántalmazás, hanem egy sport

2020-12-25 16:55:07
Minden kamaszt vernek otthon, de a legtöbb kamasz ezt rosszként éli meg, és fogalma sincs, hogy szülei ezzel csak jót akarnak neki, és, hogy ez mennyire egészséges, és jótékony hatású.
Nézzük a jótékony hatásait!
Először is, akit vernek, az fél. A félelemnek 4 pozitív hatása van:
1.: A félelem ugyanis motivál.
2.: A félelmet akárhogy nyomjuk el, idővel utat tör magának és szembesít minket hibáinkkal vagy gyengeségeinkkel.
3.: A félelem segít erősebbé válni.
4.: A félelem hosszú távon akadálya lehet annak, hogy elnyomjuk magunkban problémáinkat.
Ha szóban is bántanak, káromkodnak veled, az is megerősít téged. Sok kamasz lány kapta már azt a szót, nagyon-nagyon sokszor, hogy “kurva”. A “kurva” szó nem gyengít, hanem megerősít lelkileg. Persze, ne mondjuk a “kurva” szót, mert ehhez csak a szülőnek van joga, kamaszoknak nem illik káromkodniuk. De felnőttkorodra nagyon erős, és magabiztos lehetsz!
A verés, ütés a bőrnek nagyon jót tesz.
Ha erősebben megütik a bőrödet, megjelenik rajta kék, vagy zöld folt. Ilyenkor a bőrön véraláfutás keletkezik, ami nagyon egészséges és jótékony, nemcsak a bőrnek, de a szervezetnek is. A véraláfutáskor a hajszálerek szakadnak el, a belőlük kiszivárgó vérnek köszönhetően először a bőr piros árnyalatú lesz. Ezután a bőr kékes-lilás színű lesz, mert a vér fehérvérsejtjei felbontják a hemoglobinokat polipeptidláncokra, és vasat tartalmazó hem makromolekulákra. Ezután a globin szépen-lassan elkezd tovább bomlani aminosavkra, és ezeket pedig a fehérvérsejtek elszállítják. A vastartalmú hem egy hemosziderin nevű pigment részévé válik, amely sárgásbarna színt eredményez. A hem makromolekula másik része egy biliverdin nevű pigment részévé válik, ami rögtön enzimatikusan bilirubinná alakul át, ami felelős a zúzódás sárgás színéért. A bilirubint a szervezet a májban dolgozza fel, (a máj méregteleníti a szervezetünket) így a hemosziderin a bilirubin távozása után barnássárgára színezi a bőrünket. Ezután a folt elkezd halványodni, és ez a barnás árnyalat az utolsó.
Tehát összegezve, ez nemcsak a bőrünknek jó, de a vérkeringésnek is jó, vas szabadul fel, a máj pedig méregteleníteni kezd, tehát méregtelenítő hatása is van.
Az egészet összegezve pedig ez egy nagyon jó edzés, testnek, léleknek.
Hozzászólások száma: (0)

Rossz dolog a maszturbáció?

2020-12-25 16:23:28
Mindenki mást mond: valaki szerint hozzátartozik a kamaszok fejlődéséhez, valaki szerint pedig hatalmas bűn!

Nézzük mi az igazság!

A maszturbáció egyáltalán nem tartozik hozzá a kamaszok fejlődéséhez. A maszturbáció szükségességét nem a hormonok okozzák, hanem a függőség, mert a legtöbb ember már kipróbálta, sőt, már kisgyerekkorában is, és erről már nagyon nehéz leszokni, mert a maszturbáció súlyos függőséget válthat ki.

Már kisgyerekkorban is maszturbáltál, ha nem is tudsz róla. A maszturbációnak semmi köze nincs a kamaszkorhoz, ez csupán egy kialakult tévhit. Az egész maszturbációs függőség már kisgyerekkorban kezdődött, amikor még nem voltál vele tisztában, hogy ez bűn.

Nem véletlenül van szégyenérzeted maszturbáció után. Vagy ha már nincs, akkor ezt a bűntudatot elnyomtad magadban, azzal, hogy ez normális. De ez egyáltalán nem normális, sőt felnőttkorodra nemhogy egy normális kapcsolatod nem lesz, de még szexfüggő is leszel. Vagy ha lány vagy, és sokat maszturbálsz, akkor felnőtt korodra nagy valószínűséggel prostituált leszel. A pornóoldalakon nem véletlenül van ott a piros karika. Kamaszok egyáltalán nem mehetnek rá, mert számukra ártalmas, a maszturbáció a fejlődésüknek egyáltalán nem tesz semmi jót, nagy hatással van az egész életükre, és perverzek is lehetnek tőle.

És, hogy mit tehetünk ez ellen? A kisgyermekes szülők figyelmét fel hívni, arra, hogy ne engedjék kisgyermeküknek, hogy már ilyen fiatalon maszturbáljanak, és magyarázzák el nekik, hogy ez egy nagyon rossz dolog, és bűn, és ha ezt csinálják, felnőtt korukra rossz emberek lesznek. A kamaszok figyelmét pedig fel kell hívni, arra, hogy ne csinálják tovább, mert ezzel maguknak ártanak, és rossz emberré válnak tőle.

Ha pedig rád jönne az az érzés, hogy maszturbálnod kéne, akkor csak gondolj valami másra, menj fel a közösségi oldalakra, beszélgess egy barátoddal, és tereld el róla a figyelmedet, és meglátod, sokkal jobb lesz, és kiegyensúlyozottabb lehetsz!
Hozzászólások száma: (0)