minden és még több

Tudjátok sokszor kezdtem már el írni, sok mindenről. A blogozást még soha nem próbáltam ki. Azt hiszem itt az ideje. Nem tudom milyen lesz, azt sem, hogy bárki fogja-e olvasni, de azért jó szórakozást

Ginger 2014.12.11. - 14:36 4239 látogatás 6 bejegyzés

Még mindig!

2014-12-12 15:24:45

 

Nézzétek és olvassátok ezt is ;)

Hozzászólások száma: (0)

Felnőttkor lépésről lépésre

2014-12-12 15:19:28

Gyerekkorában mindenki boldogan várja a felnőtté válást, az önálló életet. Viszont nagyon sokoldalú ez a változás. Miből állapíthatjuk meg, hogy mikor válunk igazán felnőtté? Hol van az a pont? Van, aki érzi ezt, folyamatosan észleli a jeleket magán, és átalakul? Egyáltalán mi bizonyítja azt, hogy felnőtté váltunk? Az életkor? A viselkedés? Az életmód? Mi az, ami alapján azt mondjuk valakire, hogy felnőtt?


Szerintem nem egy varázsütésre válunk felnőtté. Nem tudjuk megállapítani, azt az ember egyszer csak észreveszi, hogy felnőtt lesz. Nincs kimondott pont rá, nem egy bizonyos év betöltése után leszünk felnőttek, hanem ahogy telnek az évek ahogy változik az életünk ahogy komolyodunk és okosodunk. Lehet valaki 18 éves és már felnőtt, de lehet valaki 25 évesen is gyerek. Sokan azt mondják akkor leszel felnőtt, ha gyereked és családod van, de előtte sem vagy már gyerek, és gyerekként is lehet már gyereked, ez véleményem szerint nem így működik.


Vannak akik sosem tudtak igazán gyerekek lenni, tönkrement a szülők kapcsolata ne talán tán meghaltak és nekik kell felnevelni a testvérüket. ők már fiatalon felnőtté válnak kényszerből. Megtanulják ellátni magukat vagy akár másokat is, de vannak akik még 20-25 éves korukban is a szüleik nyakán élnek a szülők nehezen megkeresett pénzéből.


Mi az arany középút? Nincs olyan. Vagy pont eltalálod az életedet tökéletesen vagy nem. Ritka a tökéletes élet. Elvégzed az iskoláidat és munkát kapsz elköltözöl otthonról és megállsz a lábadon. Ha ilyen az életed marha szerencsés vagy. De a felnőtté váláshoz soha nem árt egy kis löket szülőktől rokonoktól másoktól.


Én nem tartom magamat felnőttnek, de kezdem úgy érezni, hogy közeledek hozzá. Igaz otthon lakok, de már van érettségim és munkám is. Kezdek önállósodni, és rájönni az élet nehézségeire, de nem hagyom megtörni magamat, minden új kihívást örömmel fogadok, tudom, hogy erősebb komolyabb és felelőségteljesebb leszek tőlük. Mindenkinek kívánom, hogy legyen kitartása a saját életének a felépítésében!


Hozzászólások száma: (0)

Ciao amor!

2014-12-12 15:10:04

Helló újra itt.! Megérkezett a beígért cikk a szerelemről! Olvassátok és véleményezzétek! ;)


Melyik kamasz lány vagy fiú nem esik át 15-20 éves korában a nagy mindent elsöprő szerelmen? Mindenkin átfut ez a dolog, de nagyon kevesen vannak azok akik tényleg szerelmesek, akik tényleg életük párját találták meg ilyen idősen. Lehet, hogy a vonzalom minden addiginál erőssebb és, hogy hirtelen úgy érzed, hogy mindenre képes vagy a másikért, de ez korántsem az a szerelem ami a 40 éve házas pároknál van!


Hiába a szerelem veszélyes dolog, és ha véget ér és kinyílik a szemünk csak akkor jövünk rá, hogy hol is volt a baj.


Nézzük 2 oldalról az elkövethető hibákat!


1. LÁNYOK:


Na csajok először titeket vesézlek ki. Sokan ismeritek már az érzést, hogy megláttok egy nagyon jó pasit és rögtön fantáziálni kezdtek róla, ugye?!


Kivel ne történt volna már meg, hogy egy srác a suliból az edző csapatból vagy bárhonnan ne tetszett volna már meg? Mindenki átélte már.


Leggyakoribb eset véleményem szerint, távolról szemlélitek, nem közeledtek elmondjátok a barátnőknek,de a srác semmit nem tud, maximum ha valamelyik ármánykodó/féltékeny barátnő nem továbbÍítja neki. Végeredméy:


1.:A srác rajtad fog nevetni a barátaival, hogy milyen szerencsétlen vagy, hogy reménytelenül beleszerettél


2.: Halálra fog szivatni, ott használ ki ahol tud és sárba tiporja az öértékelésedet.


3.: Ritkán, álltalában a mesékben és a hollywoody filmekben előfordul, hogy visszonozza érzéseidet és egy darabig boldogan éltek indekit kiröhögve.


Következő kategória amikor nem titkoljátk a srác elől érzéseiteket, ráírtok facebookon, viberen vagy bárhol ahol alkalmatok adódik. Oda mentek bulizni ahova ő, úgy öltöztök, ahogy szerintetek neki tetszenétek és közben észre sem veszitek a többi srácot. Végeredmény:


1.: Ha ne talán tán lefeküdnétek vele (jelszóval, hogy majd így megtartom) csak arra fog használni titeket, meg mellettetek még vagy ezer másik csajt.


2.: ember számba se vesz mindenki előtt elmondja, hogy miket csinálsz és halálra éget titeket.


3.: Amelett, hogy ezt az egy srácot reménytelenül üldözitek aki csak kénye kedve szerint használ titeket és nem juttok sehova sem, elszalasztotok egy csomó másik cukibbnál cukibb pasit aki bármit megtenne értetek.


Lányok nyissátok fel a szemeteket! Nem tehettek meg mindig mindent egy fiú miatt, abból nem lesz szerelem, nem lesz rendes kapcsolat, csak vita és elhagyottság. Saját magatokat írjátok le azzal, hogy kiszolgáltatjátok magatokat.


2.: FIÚK


Na sráck! Csak, hogy megnyugodjatok ez nem az a post ahol csak titeket szidunk. Elővesszük a lányokat is akik rossz hatással vannak rátok.


Először talán nézzük azt amikor bármit, de tényleg bármit megtennétek a kiszemeltért. Virág, vacsora, randi, ital, mozi. Sok pénz oda és egy idő után a lány is. Nem lehet megvásárolni őket. Meg lehet, de aki csak azért van veletek, hogy meglegyen mindene az nem téged szeret hanem a pénzed. Ha egy lány megtartásához pénz kell akkor ott már komoly problémák vannak. Ha meg otthagy akkor többentek rá, hogy mennyi pénzt pazaroltatok el a semmiért. Végeredmény:


1.: Az adott csaj csak akkor fog keresni ha pénz kell ha kell eki valami, mellette megcsal és nem is törődik veletek, ti meg szép lassan általánosítva megutáljátok az összes lányt.


2.: Papucsot farag belőletek, mindig mindenben ő dönt, mindig oda mész ahová ő, z ő barátaival lógsz vele vásárolsz. A végére neked nem marad már haverod sőt önálló életed sem.


Jöjjön az elérhetetlen kategória. Amikor elhívtok egy lányt randizni és mindig nemet mondd, néha talán még igent is de hónapok múlva még mindig ugyanot tartotok. Végeredmény:


1.: Minél inkább húzza az időt annál inkább vágytok rá, annál inkább meg akarjátok szerezni mindeközben mindenről lemondtok magatok körül.


2.: Még hónapok múlva se jött össze a dolog, de ti mégis folyamatosan futtok utánaminden más lányt kikosarazva.


3.: Mikor megunjátok csalódottan fogjátok fel, hogy soha nem fogjátok megkapni pedig ti halálosan szerelmesek vagytok az illetőbe.


 


Tinédzser korban a nagy szerelmek ilyenek szoktak lenni, de ezek korántsem szerelmek, csak játszadozások.


Most viszont vegyük azt amikor kapcsolatba vagytok.


Az első tartósabb kapcsolatok átlagban 1-2 évig szoktak tartani és szenvedélyesek örömteliek. Meg sem tudtok lenni egymás nélkül, bármit megadnátok a másiknak. Majd kezdődnek a problémák nézet eltérések, más más életfelfogások egyre hevesebb viták, megcsalások és a szomorú vég. Nincsennek barátok nincs semmi csak két fiatal egyedül. És 2 hónap múlva beköszönt újra a nagy mindent elsöprő szerelem. Ezek a kapcsolatok nem az életvégéig tartó dolgok, ezek csak a tapasztalat gyűjtések. Akit tényleg szeretsz azzal képes vagy kölcsönös kompromisszum készségre (nem csak az elején, hanem 1 év elteltével is), képes vagy egyenlő félként tekinten rá.


 


Nem szánom kioktatásnak senkinek sem, de nem árt belegondolni a dolgokba mielőtt agyament hülyeséget követünk el, és mielőtt csak úgy kimondjuk valakinek, hogy szeretlek!


Hozzászólások száma: (0)

Csekkoljátok ;)

2014-12-11 16:29:18

Tönkrement családok, szerelmek és egyéb

2014-12-11 15:07:00

Ezer és ezer jó tanácsa van mindenkinek arra, hogy mikor melyik helyzetben mit tegyél. De vajon az adott pillanatban amikor kapsz egy tanácsot akkor végig lgondolod-e, hogy tényleg az a helyes amit mondanak, vagy csak hirtelenjében cselekszel mert akkor éppen az tűnik  legjobb dolognak?


Nem fogok senkit újabb és újabb tanáccsal zaklatni, hogy mit csináljon mondjuk, ha válna a szülei, vagy az élete nagy szerelme ott hagyta. Szimplán felhozok pár tanácsot és a tanácsra felhozhetó ellenérvet. Természetesen, ha ti hoztok még fel abban is szívesen segítek.


1. Romló szülői kapcsolatok, válás és veszekedések.


Mit csinál a legtöbb fiatal ebben a helyzetben? Rohan a barátnőkhöz, haverokhoz segítségért, menekülve az otthoni újabb vitától, vagy esetleg annak végén lévő rosszkedvtől. Miért? Mert kellemetlenül érzik magukat, mert rossz hatással van rájuk. Pedig nem kellene. Hogy miért nem? Attól, hogy a szülők vitáznak, nem értik meg egymást nem nekünk kell elmenekülni, megfutamodni. Erősnek kell maradni olyankor is.


Másik lehetőség a folyamatos bulik, alkohl drog minden mennyiségben. Jelszóval addig is kikapcsolom magam, addig sem velük foglalkozok. Ez mire jó? Semmire! Az, hogy minden este sakál részegen fekszetek az utcán vagy esetleg teljesen bedrogozva üldögéltek valahol semmit nem old meg. Lehet, hogy az hatásosabb döntés lenne ha minden erőtökkel azon lennétek, hogy talpon maradjatok, hogy tanuljatok, hogy vigyétek valamire a jövőre, hogy letegyetek valamit az asztalra, és utána a szülők orra alá dörgöljétek : nézzétek, így is megcsináltam, még akkor sem adtam fel amikor ti nem álltatok mellettem


Másik amikhez inkább már az idősebb korosztály folyamodik, hogy akkor elköltöznek. Miből, hogyan, hova?! Erre a pillanat hevében senki nem gondol hirtelen. Ahozz, hogy szaba önálló életed legyen nagyon sok munka kell, ahozz h legyen annyi pénzed nem elég egy suli utáni diákmunka. És őszintén nem kényelmesebb otthon ülni a melegben, ahol van kaja van saját szoba és lényegébe minden ami létfontosságú (ahol nincs esetleg azoknak csak azt tudom mondani, hogy a diákmunkával ki lehet segíteni a szülőket), mint, hogy azon égondolkozni, egyedül egy albérletben, hogy na és holnap mit egyek? ezekért a dolgokért nem olyan nagy ár kibírni a szülők vitáit.


Az egyetlen nagyon jó tanács a nagyszülőkhöz való menekvés. Abból nem lehet baj, és ha olyan szerencsés vagy akinek a nagyszülei elvállalják ezt a feladatot, lépd meg és próbálj hozzá menekülni. Ő mégis csak a családod része senkinek nem lehet kivetni valója. Persze a szülők beleegyezésével menekülj el ne csak úgy egyik pillanatról a másikra, abból semmi jó nem sülhet ki.


 


Hirtelen csak ennyi jutott eszembe ebben a témában. Ha valamit kihagytam volna szóljatok rám! :) folytatás következik, a szerelem témába :)


Hozzászólások száma: (0)

egy pár tudni való

2014-12-11 14:40:38

Nem csak saját szórakozásra akarom írni ezt a blogot, nem csak azért mert unom az életem és titket akarlak untatni a hülyeségeimmel, ha tudok szeretnék segíteni, szeretném, ha kérdeznétek, vagy ha egy egy dologról véleményt alkotnátok, ha megmondanátok, hogy mi tetszik és mi nem! :)


Üdvözlettel: Ginger


Hozzászólások száma: (0)