csecsemő gondozás, születés

Nem ismerek olyan nőt vagy lányt aki a jövőben nem tervezne a családot,nem szeretne gyermeknek életet adni,vagy ha vannak is ilyenek nagyon kevesen és én nem értek egyet velük.születés élet csodája:)

healtvisitor 2013.07.30. - 20:17 4907 látogatás 5 bejegyzés

Az újszülöttkori sárgaság

2013-08-01 14:53:49

 Születése után 3-5 nappal majdnem minden újszülött besárgul vagyis az újszülött bőre és szeme fehérje sárga árnalatú lesz.

Kisebb mértékben szintze mindenkinél előfordul.



Mi a bilirubin???????



A bilirubin annak a sárga festék anygnak a neve, mely bármely életkorban a sárgaság okozója.





Amikor az újszülött sárgább, mint megengedett, a kivizsgálás azonnali megkezdése mellett kezelik is. Enyhe esetben elég lehet a fokozottabb folyadékbevitel (nagyobb adagú szopás, infúzió), különösen, ha nagy volt az újszülött súlyvesztése. Kórosan magas szérumbilirubin-szint mellett eleinte elegendő az ún. kékfény-kezelés, , hogy a bőrben megtörténhessen a bilirubin vízben oldható formává alakítása.

 


Hozzászólások száma: (0)

magzatmáz, más néven: vernix caseosa

2013-08-01 14:40:03

 Az újszülött bőrét születéskor fehér, ragacsos anyag borítja, melyet magzatmáznak nevezünk. egyes kórházakban lemosság születés után az újszülöttről, míg sog kelyen rajtuk hagyják. Fontos réteg volt ez a számára oda bent, hisz ez védte meg a felfázástól, fertőzésektől.

Ez az anyag egy-két nap alatt felszívódik magától, addig továbbra is ápolja a bőrét és védi a fertőzésektől is.

Ha a pocaklakó 40. hét után születik akkor a magzatmáz már felszívódott.


Hozzászólások száma: (0)

Újszülött

2013-08-01 14:24:59

 

A gyermek életének első 4 hetes élettani szakasza az újszülöttkor. Nagyon jellegzetes vonások és jelenségek kísérik ezt az időszakot, míg a határt fokozatosan átlépve az újszülött babából csecsemő lesz.



Az első levegővétel után, míg az oxigén a véráramon keresztül fokozatosan el nem jut a test minden részébe egészen a végtagokig, sötétvörös és kékeslilás színben pompáznak a jövevények. Akkor sem kell kétségbe esni, ha

a születés küzdelmei kisebb foltokat, vagy duzzanatokat hagynak a babán.

Az erőlködéstől még dagadt lehet a szeme, vagy éppen az övé is kicsit bevérzik, mint ahogy ez előfordulhat a kitolási szakaszban préselő anyákkal is.

Ráncos is lehet, mintha saját bőrébe még nem nőtt volna bele, és spontán grimaszai vannak. Az újszülöttek karakteréről néha olyan benyomást is lehet szerezni, mintha most született aggastyánok lennének bébinek álcázva.



Mivel koponyája szerkezete képes rugalmasan alkalmazkodni a hüvelyi szüléshez, ebből adódhatnak a kissé deformált, csúcsos fejformák, melyek csak lassan alakulnak át szabályosan gömbölyű fejecskévé.

A nemi szervek pedig még eltúlzottan duzzadtak lehetnek az

anyai vérből begyűjtött hormonoktól. Miniatűr, hajlékony körmei már

születéskor hosszúak, és véletlenül meg is karmolhatja magát.











Hozzászólások száma: (0)

Csecsemő fejlődése

2013-07-31 19:08:54

 A csecsemő fejlődése rendkívül gfyorsütemű, ez idő alatt csodeálatos váltosások mennek végbe.

A csecsemőkor az élet küölönleges időszaka.

Egy kisbaba az állatkölyökhöz hasonlóan, rendkívül kiszolgáltatott, minden onatkozásban  a szüleire utalt.



https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/995945_494167150673910_1405870106_n.jpg


Hozzászólások száma: (0)

Újszülött, csecsemő

2013-07-31 18:54:21

  A várandóság (áldott állapot), a születés az első találkozás az első lépések, mind-mind csodálatos események,de nevezketjük kalandoknak is.

Baráti közösségben vagy családi körben kimeríthetetlen témaként mindig örömteli pillanata.A csecsemőgomdozás, gyermeknevelés alatt sokszor ütközünk  nehézségekbe  és nagyon kimerítő és rengeteg erőt, időt és türelmet vesz el, de ez is hozzájárul a gyermekneveléshez.





Amikor egy gyermek születik az az élet egy igazi nagy csodája,

hisz annál csodálatosabb dolog, esemény nincs is.

a szülés fájdalmas az anya számára (és a gyermeknek is nagy küzdelem.......,) és mégis ez a legjobb dolog ami az életében történhetett.

Én mit nem adnék azért hogy gyermeknek adhassak életet,

csodálatos dolog a várandóság, szülés és a gyermeknevelés örömteli élménye.....  amikor a gyermekünk az első lépteit teszi meg, vagy

amikor az első szót ejti ki a száján, amikor óvodás korúak lesznek és annyi vicces mondattal nevettet bennünket, vagy épp az újabb és újabb "tudományát" fedezzük fel benne!


Hozzászólások száma: (0)