Onliner vagyok

Sziasztok, arra gondoltam, hogy létrehozom blogom, hogy leírjam tapasztalataimat az internetröl:) Nem vagyok még függö, de sok idöt töltök el ott:-)

zolika 2013.07.19. - 11:07 2454 látogatás 1 bejegyzés

Online játékok hatása

2013-07-19 11:32:03

 Olvasva az online szerepjátékok, röviden MMROPG-k veszélyeiröl, arra gondoltam, én is leírom véleményem.


Már évek óta vagyok "Gamer", számos online játékkal játszom, például a fejlécben látható battlestar galactikával.  Szerintem az online játékok a függöségen kívül nem okoznak sok problémát, igaz a függöség az már nagy probléma.


Miért is játszanak sokan ezekkel a játékokkal?


A legtöbb játék egy teljesen más környezetbe helyezi az embert, néhol farmot, néhol pedig csodás keret építhetsz..


Ezen játékok játszása közben kikakpcsolhat az ember, és elfeldheti a szürke hétköznapokat. Ezen ok miatt a játékosok száma folyton folyvást nö, föleg az 50 év felettiek körében. 

A fiatalok inkább a MMORPG-ékkel vagy akciós, lövölödös játékokkal játszanak. Ez a trend maradt olyan mint a számítógépes játékok kökorszakában: a játékosok 90%-a fiú és 10 és 20 év körüli.


Itt merül fel az egyetlen probléma: a kamaszok egy része a realitást nem tudja igazából felmérni. Itt sok esetben a játék megvonása az egyetlen kiút, igaz ez a legrosszabb választás, mert a gyermek ekkor már csak a tiltás miatt fog titokban játszani.Tippek szüköknek: vonják meg a játékot úgy tölük, hogy ez ne is vegye észre: csináljanak családi programokat (nem unalmas eröltetett programokat), melyek a gyermek érdeklödését mindenképpen felkeltik . Ez talán a mód arra, hogy ez a függöség elmúljon.Képek forrása: @ hu.bigpoint.com

 


 


 


Hozzászólások száma: (0)