Dogs Forever

Ezen a helyen minden a kutyusokról szól.Ha szereted a kutyákat akkor kövesd a blogot,mert hasznos tanácsok is előfordulnak majd benne négylábú barátainkról! :) Remélem,lesznek érdeklődők!

*Petraaa 2013.06.27. - 16:03 18751 látogatás 15 bejegyzés

Egy ember-kutya barátság megható történet

2013-07-26 21:14:47

Nincsenek rá szavak, hogy ember és állat között a barátság milyen meghatóan mély tud lenni.Több mint 350 ezer lájk, 214 ezer megosztás és közel 38 ezer hozzászólás: a világháló egyik legmeghatóbb felvétele, amin az ízületi fájdalmaktól szenvedő idős Schoep és az őt ringató John látható. A férfi a Superior-tóban igyekezett enyhíteni kutyája fájdalmait, akinek a hűs víz annyira jót tett, hogy gazdája mellén még aludni is tudott egy keveset.


A férfi és kutyája története igazán különleges, egymásnak köszönhették az életüket: Schoepet korábbi gazdája súlyosan bántalmazta, és Jacknek köszönhette az életét, de a kutya is megmentette őt, amikor egy szakítás miatt öngyilkos akart lenni. Schop a múlt héten elhunyt, a fotó azonban annyira szép, hogy még mindig terjed a világhálón.


Hozzászólások száma: (0)

Mit üzen rólad a kutyád?

2013-07-01 11:19:05


Kutyatulajdonosokat kérdeztek meg, mit olvasnak ki abból, hogy milyen kutyát sétáltat az általuk kiszemelt nő vagy férfi, írja a Daily Mail című bulvárlap. A felmérés eredménye szerint a csivavás nőket inkább csak egyéjszakás kalandokra vinnék el a férfiak. Egy fokkal jobb a vélemény az uszkáros nőkről, róluk azt gondolják, hogy kényesek, és valószínűleg költeni is kell rájuk, viszont legalább jól néznek ki.

Bezzeg egy golden retrievert vagy labradort sétáltató lánnyal már inkább hosszú távra terveznének, de a beagle-ök gazdái is ebbe a kategóriába estek. A kutyás férfiak között is a labradorosokra és a golden retrieveresekre szavaztak a nők, de a német juhászkutyák gazdáit is jó partinak tartják, mert férfiasan elintéznek bármit.


 Csak francia buldogja ne legyen


Ha husky lohol a kiszemeltjük mellett, akkor a nők a megbízható, kiszámítható párt látják benne. A francia buldog viszont a férfiak csivavája, ha valakinél meglátnak egy ilyen kis hörgős jószágot, akkor őt egy egyéjszakás kalandra tartják érdemesnek. A nők szerint az ilyen férfiak csak divatoznak és feltűnősködnek, ezért nem veszik őket komolyan.


 


Hozzászólások száma: (0)

Kutyapedikűr:őrült hobbi vagy állatkínzás?

2013-07-01 11:07:41

Újabb őrült hobbi ütötte fel a fejét a közelmúltban az állattulajdonosok körében: a mintás pedikűr. A kutyák már jó ideje élvezhetik a szépségszalonok kényeztető-programjait és olyan speciálisan számukra készített luxuscuccokban járhatnak elvégezni a dolgukat, melyeket a Mulberry és a Burberry tervez. Egy stílusos kutya nem éri be ennyivel, a legújabb trend szerint az elkényeztetett ebeknek már kutyapedikűr (vagy manikűr? Tényleg, hogy is lehet ezt nevezni?) is jár, Kary Perry kutyájának például volt már leopárdmintás és szivárvány színű a körme.


Egy New York-i székhelyű kutyaápolási-termékeket forgalmazó cég, a Warren London nemrégiben az aktuális divathoz igazodva neon és pasztell színekből álló körömlakk kollekciót adott ki kifejezetten kutyák számára. A lakkok 10 dollárért, 2200 forintért kaphatóak zöld (fantázia nevén ' Walk In The Park Green')  és narancs, lila vagy rózsaszín árnyalatokban.A speciális filctollszerű színezők vizes alapúak és nem mérgezőek, így nem kell aggódni, hogy a kedvencünk allergia miatt ne tudná követni a nagyon színvonalas körömtrendeket. A lakokk azonnal népszerűvé váltak az egész világon, mivel a praktikus kialakításnak hála otthon is könnyen ki tudjuk festeni az ebek körmét, nem kell emiatt szépségszalonba cipelni őket. A lakk gyorsan szárad, negyven másodperc elég arra, hogy házikedvence készen álljon a sétára. Természetesen nem csak egyszínű körmöket festhetünk ebünknek, csak a fantáziánkon –és kézügyességünkön– múlik, hogy virágmintás, focicsapatos, karácsonyos, vagy pöttyös lesz-e a kutya körme.


Hozzászólások száma: (0)

7 csodaállat,aki jobbá teszi az ember életét

2013-06-29 14:00:04

Jóval többek, mint egyszerű háziállatok. Vannak köztük, akik életeket mentenek, de gazdájuk és látogatóik mindennapjainak megkönnyítése mellett akár szerelmi kerítőnek sem utolsók. Bemutatom: Mókit, Dömit, Bonát és a többieket.


 


Rumi, a világelső7 csodaállat, aki szebbé teszi az emberek életét„A közlekedés fehér bottal számomra egy rémálom volt, miután megvakultam. Nem mertem kilépni a lakásból – emlékszik vissza a Rumi nélküli időkre Vincze Zsuzsanna. – Tizenkilenc évesen már három hónapja vakon éltem, amikor láttam, hogy látássérült barátnőm élete mennyivel könnyebb a kutyájával, Bugival. Most februárban lesz négy éve, hogy együtt élek a labradorommal, Rumival. Az én ötletem volt, hogy próbáljuk meg Rumit nemcsak vakvezetésre, hanem az epilepsziás rohamaim jelzésére is kiképezni, és a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány segített ebben. Amikor képeztük, még nem lehetett tudni, hogy Rumi világelső lesz ebben, de egy konferencián erre is fény derült – meséli Vincze Zsuzsanna. – Rumi maximálisan szófogadó állat, de miattam bármilyen szabályt képes felrúgni. Amikor érzi rajtam a roham közeledtét, simán felugrik az ágyra, kinyitja az ajtókat, vagy bejön a fürdőszobába, pedig napközben ezeket tilos csinálnia. Addig nem hagy nekem békét, amíg le nem fekszem és biztonságba nem helyezem magam – magyarázza Zsuzsa. – Soha nem tévedett sem a vakvezetésben, sem ebben, és semmi nem tudja megzavarni. Volt olyan is, amikor a parkban játszott egy másik kutyával, és egyszer csak odaszaladt hozzám, és jelezte, hogy azonnal menjünk fel. Tanítottam neki pár érdekes kunsztot is. Jelzőszóra tud keresni bank-, üdítő-, kávé- vagy Túró Rudi-automatát, és meg tudja különböztetni őket. A legkisebb tócsákat is kikerülteti velem... Mindenben megkönnyíti az életemet.”

Móki, a nyíregyházi hősforrás: www.szon.hu
 

Móki első ránézésre átlagos házicica, ám ő életeket mentett. Fazekas Dóra és párja siketnémák, akik békésen aludtak, hiszen semmit nem vettek észre abból, hogy a társasházban, ahol élnek, gázrobbanás történt 2010 nyarán. Cicájuk azonban felébresztette őket: elkezdte a mancsával pofozgatni az arcukat, Dóráék pedig felébredve meglátták az ablakon át a beszűrődő fényt, a tűzoltóautókat. A házaspárról a szomszédok a nagy ijedtségben megfeledkeztek, de cicájuk megmentette az életüket.

Dóra egy iskolában találta a cicust, azt látta, hogy bántják őt, és ő kötelességének érezte, hogy megmentse és hazavigye. Párja eleinte nem örült a jövevénynek, de hamar megszerette, a cica életmentő akciója óta pedig nagy becsben tartja. Azóta Móki élete luxus és kényelem: gazdái a legjobb ételekkel kényeztetik a cicust.

Dömi, a rendőrkutya7 csodaállat, aki szebbé teszi az emberek életét2010 nyarán, a legnagyobb kánikulában Dömi megtalált egy elkóborolt kislányt, aki eltévedt az erdőben. „Megtaláltuk a kislány cipőjét, és szagminta alapján, a megáradt patakot is átszelve gyorsan ráleltünk a gyerekre” – emlékszik vissza Dömi gazdája, Béres Péter főtörzszászlós. A másik eset 2011 januárjában történt. Egy asszony jelentette, hogy eltűnt a férje. „Egész este kerestük, de akkor nem találtuk. Reggel újra kimentünk, és találtunk egy elhagyott táskát. Ez elég szagmintát jelentett Döminek ahhoz, hogy rátaláljon a férfira, aki félig kihűlt állapotban feküdt az erdőben – emlékszik vissza a gazdi. – Ha akkor nem találunk rá, megfagyott volna.” Az életmentő német juhász kutya sajnos már nincs köztünk, de legendás tettei fenntartják a dicsőséget. Dömit másfél éves korában vásárolta meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrkutyának, később pedig átképezték nyomkövetőnek. Béres Péter főtörzszászlós öt éven keresztül dolgozott vele. Végül közel tízesztendősen, nemrég pusztult el betegség miatt. „Nagyon szoros kapcsolatom alakult ki vele, igazi társam volt, gyakran haza is vittem magammal. Nagy törés volt a halála, de szerencsére akkor már volt mellettem egy fiatal német juhász is” – meséli a gazdi.

Bona, a gyerekbarát

7 csodaállat, aki szebbé teszi az emberek életétBona másfél éves kora óta terápiás kutya, vagyis olyan állat, aki bizonyos emberi egészségügyi problémák megoldásában segít. Tavaly nyárig csak egészen pici gyerekekhez járt, de idén már felnőtt fogyatékos napközibe is hetente eljár. Már pusztán a jelenlétével képes segíteni. „Egy kislány nem járt a csoportba, sőt először járt nálunk. Ahogy meglátta Bonát, rögtön megszólalt, hogy nekik otthon fehér kutyájuk van, a terapeuták pedig csak néztek, hiszen korábban a kislányból egy szót sem sikerült kivarázsolniuk – emlékezett vissza a gazdi, Bán Éva. – Sok ilyen gyerekünk volt, aki a kutyával kezdett el beszélni, aztán később már velem és a terapeutájával is.” Bonát, a négyéves német dogot gazdája eleve terápiás állatnak szánta. „Ő volt az alom legbarátságosabb és legérdeklődőbb kiskutyája, ezért pécéztem ki magamnak. Páratlanul engedelmes állat. Minden szavamra reagál, és úgy van betanítva, hogy nemcsak nekem engedelmeskedik, hanem bárki másnak is, aki kéri. Tud akadályokat kerülgetni, kúszni és mászni, mivel ezeket a trükköket nagyon élvezik a gyerekek.” Bona a terápiákon főképp motivációs eszközként van jelen, mivel a gyerekek szívesen vezetik vagy követik őt.

Muki és Robi, a gyerekgyógyító lótestvérpár7 csodaállat, aki szebbé teszi az emberek életétMuki és Robi igazi univerzális segítők, akiket a gyógyítás és a fejlesztés szinte minden területén be lehet vetni. A gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna során a testvérpár tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekekkel, látás- és hallássérültekkel, valamint autista és hiperaktív gyerekekkel dolgozik együtt, a legváltozatosabb, egyénre szabott gyógypedagógiai módszereket használva. De együttműködnek pszichológusokkal, részt vesznek para-sportfoglalkozásokon és a leendő lovasterapeuták kiképzésében is.

A két haflingi egymás kiköpött hasonmásai, hiszen ők ketten testvérek. Bozori Gabriella, a fóti Lovasterápiás Központ vezetője szerint ugyan mindketten tökéletes terápiás lovak, és a korkülönbség csak egy év (Robi tizenegy, míg Muki tízéves) köztük, ők ketten mégis olyanok, mint a tűz és a víz. Kis, zömök termetük elsősorban a gyerekekkel való közös munkára teszi őket alkalmassá. Robi nagyon precíz, maximálisan koncentrált, Muki is nagyon jól képzett, de sokkal játékosabb és érdeklődőbb a testvérénél. „Akárhány éves, mindig picit éretlenebbnek tűnik a koránál. Odanézeget mindenre, és ha felül a lovas a hátára, ő hátrafordul, hogy megnézze magának – mosolyog Bozori Gabriella. – Nagyon elmélyült kapcsolat tud kialakulni a lovak és az őket látogató gyerekek között. Robikának például van egy állandó lovasa, aki rendszeresen hosszasan suttogva mesél a lónak az életéről, Robika pedig közben végig olyan arccal figyel, mintha mindent értene.”

Huba, Ámor kutyaformájú nyila7 csodaállat, aki szebbé teszi az emberek életét„Úgy terveztem az életemet, hogy nyugdíjas koromban lesz kutyám, de úgy alakult, hogy egy baleset miatt előbb lettem nyugdíjas, mivel tolószékbe kerültem – mesélte Nánási János, Huba, a két és fél éves labrador gazdája. – Nem is annyira a fizikai segítségnyújtás miatt volt rá szükségem, hanem inkább társként. Ha Hubával jelenek meg, sokkal nyitottabbak lesznek az emberek. Huba előtt az emberek szánalommal, illetve segítségnyújtási szándékkal közeledtek felém, vagy észre sem vettek. Amióta velem van, a kutya az első, csak azután érdeklődnek, hogy ki vagyok én, majd a legvégső esetben térnek csak rá az állapotomra” – magyarázza János.

Huba tizenöt hónaposan került gazdájához. Hathetes korától képezték. „Igazi társ, aki sok apróságban tud segíteni nekem – meséli János. – Kinyitja az ajtókat, kiviszi a szennyest a mosógépbe, vagy felveszi, ha leejtek valamit. Ezek látszólag nem nagy dolgok, de nekem óriási segítséget jelentenek – meséli büszkén a gazdi. – Versenykutyaként részt venne velem a paraolimpián, sőt terápiás kutyának is kiképeztem, és együtt szoktunk járni a foglalkozásokra, de a legnagyobb dolog az, hogy neki köszönhetem a páromat. Jártunk kutyaiskolába, hogy Huba lazíthasson kicsit, és ott ismertem meg a jelenlegi szerelmemet.”


Hozzászólások száma: (0)

A csillagjegyedhez illő kutyafajták

2013-06-28 15:46:34

Sokszor mondják, hogy a kutya pont olyan, mint a gazdája. Az asztrológiai tipológia képes átvilágítani, hogy ez miből fakad, illetve hogyan működik.


KOS


A Kosok fiatalosak, sportosak, mozgékonyak. Ezért olyan kutya való nekik, amelyik képes követni ezt a tempót. Ráadásul a játékosság is elengedhetetlen. Ugyanis egy vérbeli Kos sosem öregszik meg, egész életében vidám, energikus és örökmozgó marad. Az is igaz, hogy a kutya átveszi, lemásolja a gazdi habitusát, de ez akkor az igazi, ha az alaptermészete ilyen, és nem kell olyasmit magára erőltetnie, ami valójában idegen tőle. Ennek megfelelően csak olyan fajták jöhetnek szóba, amelyek „sosem” öregszenek meg, ám mindig kaphatóak futkározásra, hancúrozásra és labdázásra. Ami még „jópont”, az a vadászat, mivel ez is benne van a Kosok vérében.

Kutyafajták: vizsla, foxterrier, vadászkutya


BIKA


A Bikák végtelenül ráérősek, békések, és utálnak mindenféle sürgetést. Ennek értelmében a kutya is legyen hasonlóan nyugodt vérmérsékletű! Az az ideális, ha gazdi és kutyus egyaránt olyan kényelmes ritmusban élhetnek, ahogy nekik megfelel. Akkor tökéletes az összhang, ha sokat lustálkodhatnak, ha a séták lassú tempóban, sok ücsörgéssel telhetnek. Ebben az esetben mindketten élvezik az együtt töltött időt, ami igazi ajándék. Természetesen a finom falatok sem hiányozhatnak, de ezzel nagyon óvatosnak kell lenniük, hogy az élvezeteknek nehogy elhízás legyen a vége, mivelhogy mindketten hajlamosak a túlsúly felszedésére.

Kutyafajták: basset hound, tacskó, bokszer


IKREK


Az Ikrek-szülöttek örökmozgók: nem bírnak egy helyben maradni. Kimondottan büntetés a számukra, ha nem sportolhatnak, nem kirándulhatnak, nem levegőzhetnek. Szóval gazdi és kutyus folyton úton van, ha Ikrekről beszélünk. Emellett a játékosság is előtérbe kerül: minden bohókás, gyerekes tevékenységet élveznek, különösen ha labda is van benne. Az Ikreknél bármilyen sport vagy játék tuti siker, ami labdával kapcsolatos. Ezzel párhuzamosan azonban a fegyelem és a szabályok terén vannak hiányosságok. Valószínűleg gazdinak és kutyusnak is jót tesz az együttélés, mivel muszáj valamilyen rendszert vinni az életükbe, ha egészséges életet akarnak élni.

Kutyafajták: bedlington terrier, uszkár


RÁK


A Rákok ragaszkodnak a szeretteikhez. Számukra egy kutya a szó szerint családtag. Ahogy az embereknek, a kutyának is vannak jogai és kötelességei. Mindemellett a Rákok kényeztetik, sőt babusgatják ölebüket. Ezt a környezetük nem mindig nézi jó szemmel, és gyakran kritizálják őket emiatt. A másik sarkalatos téma a szaporítás, mivel a Rákok imádják a kölyköket. Ha tenyésztésre adják a fejüket, egészen biztos, hogy gondosan ellátják, ápolják az anyaállatot és a kicsiket is. Ha ezt macerásnak tartják, akkor minél előbb ivartalanítsák a kutyájukat, mert nem az ő lelküknek való a „szelektálás”, mindegy, hogy egészségről vagy ésszerűségről van szó.

Kutyafajták: bobtail, spániel


OROSZLÁN


Az Oroszlánok semmiben sem szeretik az átlagos színvonalú dolgokat. Nekik mindig mindenből különleges, drága, egzotikus kell. Ez igaz a kutyákra is. Egészen biztos, hogy fajtiszta, nemes vérvonalú kutyát választanak. Nem sajnálják a pénzt sem az állatra, sem az oltásokra, sem a gondozására, mindenből a legjobbat kapja a kutya: orvos, táp, vitaminok, ház, játékok, kiképzés stb. Ennek fejében vannak „elvárások” is: olyan legyen a kutya, akivel meg lehet jelenni, lehet dicsekedni, akire büszkének lehet lenni. Ez utóbbi abból is adódhat, hogy versenyekre viszi az Oroszlán a kutyáját, ott pedig tarolni kell: csak az aranyérem ér valamit.

Kutyafajták: dog, csau-csau


SZŰZ


A Szűz-szülöttek kényesek a higiéniára. Ha ők kutyatartásra szánják magukat, akkor azt a tisztaságra, ápoltságra odafigyelve teszik. Nem szabad csodálkozni, ha séta után nedves ronggyal megtörlik a kutya lábát. Igazuk van, hiszen az emberek sem mennek utcai cipővel a kanapéra. Akkor tudnak harmonikusan együtt élni, ha a kutya fegyelmezett és alkalmazkodó. A Szüzek szigorúak és következetesek mindig mindenben. Igazságosak is, nemcsak másokkal, hanem önmagukkal is, sőt csak azt várják el pl. a kutyájuktól, amit saját maguktól. Emellett sokra becsülik a hűséget, ami egészen biztos, hogy az ő kutyájukban megvan.

Kutyafajták: német juhász, dalmata


MÉRLEG


A Mérlegek ízlése és stílusa kifinomult, imádják a divatos dolgokat. Kutyaválasztásukkor is ez dominál, tehát a kutyájuknak szépnek, illatosnak és mutatósnak kell lennie. Egyáltalán nem lényegtelen a külső, erre hajlandóak pénzt áldozni, de a kedves természet is elengedhetetlen. Ahogy a mondás tartja: „amilyen a gazdi, olyan a kutyus”. Mivel a Mérlegek rendkívül bájosak, tapintatosak, szeretetteljesek, alkalmazkodóak, készségesek, segítőkészek és figyelmesek, a kutyának is hasonló erényekkel kell rendelkeznie. Ha ezek nincsenek benne születésétől, akkor a gazdi képes megtanítani rá, hogy ezeket elsajátítsa, vagyis a saját képére alakítsa az állatot.

Kutyafajták: szetter, skót juhász, yorkshire terrier


SKORPIÓ


A Skorpiók soha semmiben nem az elvárások szerint döntenek, ennek értelmében olyan kutyát választanak, ami sok embernél kiveri a biztosítékot. Lehet a kutyájuk csúnya, megdöbbentő, vagy a „normálistól” valamiben eltérő: pl. a szemei eltérő színűek. Ha Skorpió a tenyésztő, akkor ő az, aki pl. kopasz kutyát tenyészt ki, vagy ijesztő, provokatív fajt fogad a kegyeibe, ugyanis a Skorpió lelke mélyén elutasítja a hízelgést, a nyálas rajongást és magát a farkcsóváló hűséget. Épp ezért nem várja el ezeket a kutyájától, sőt kimondottan utálja, és gyorsan leszoktatja ezekről. Sokkal többre becsüli a keménységet, a merészséget és harci szellemet.

Kutyafajták: huskey, doberman, római harci kutya


NYILAS


A Nyilasok magukhoz hasonló természetű, vagyis nemes lelkű, segítőkész, lelkes és nyíltszívű kutyát választanak. Egészen biztos, hogy az az állat, akit befogadnak, minden létező jót megkap: gondoskodást, szeretetet és kényelmet. Az is biztos, hogy mindezt a kutya úgy hálálja meg, hogy figyeli a gazdi minden pici rezdülését, és ha véletlenül életveszélybe kerül, akkor gondolkodás nélkül a megmentésére siet. Ők a bizonyítékai annak, miszerint „amilyen a gazdi, olyan a kutyus”, s mivel a tipikus Nyilas gyakran saját érdekeit félredobva rohan, ha valaki bajba kerül, a kutyája sem tehet másképp. De emellett a jó kedély, a játékosság és a tartás is jelen van.

Kutyafajták: újfundlandi, dog, bernáthegyi


BAK


A Bakok nem képesek kibújni a bőrükből, ha kutyáról van szó: feltétel és gondolkodás nélküli fegyelmet várnak el, ezért érdemes jól nevelhető és tanulékony fajtát választaniuk. Mindenképpen vigyék iskolába, de csak akkor, ha az életkora már alkalmassá teszi a kiképzésre. A fegyelem mellett a Bakok számára fontos a vérvonal is. Tuti, hogy utánanéznek a felmenőknek, és csak akkor adnak ki pénzt, ha biztos a fajtatisztaság. Ezzel párhuzamosan az egészségre is sok gondot fordítanak. Tudatosak a táplálkozás és a mozgás tekintetében, ők maguk is eszerint élnek. Miért tennének másképp a kutyájukkal kapcsolatban? Még jó, hogy ez mindkettőjüknek kedvező.

Kutyafajták: német juhász


VÍZÖNTŐ


A Vízöntők szeretik az állatokat. Lehet hogy jobban, mint az embereket. Sokszor érzik úgy, hogy az állatok mindig őszinték és egyenesek, ami a legtöbb emberről nem mondható el. Ebből kifolyólag előfordulhat, hogy a kutyájukhoz erősebben kötődnek, mint embertársaikhoz. Ha ők választanak, akkor olyan kutyára szavaznak, aki testalkatában, méretében vagy szőrzetében eltér az átlagtól. Az igazi Vízöntő nem törődik a társadalmi elvárásokkal és az aktuális divattal, sőt ezeket korlátozásnak élik meg, ezért harcolnak ellenük. Szóval kutyatartásuk sem mondható semmilyen vonatkozásban hagyományosnak; lehet, hogy együtt alszanak, esznek, fürdenek a kutyájukkal.

Kutyafajták: pekingi palotapincsi, afgán agár


HALAK


A Halak-szülöttektől teljesen idegen a sznobizmus és/vagy az észérvek. Így ők inkább érzelmi alapon döntenek, semmint racionálisan. Általában menhelyről vagy az utcáról fogadnak be kutyát, aki rendszerint sem nem fajtiszta, sem nem jól nevelt, viszont sérült és hátrányos múltú, érzékeny, megfélemlített állat, akinek vissza kell adni a képességet, hogy ismét tudjon bízni az emberben. Nemcsak a sebeit, de a lelkét is meg kell gyógyítani, és ez az, ami meghatja és cselekvésre sarkallja a Halak jegyű gazdikat. Egy idő után annyira egymásra hangolódnak, hogy képesek kitalálni egymás gondolatait és igényeit. Ez az összhang lenyűgöző.

Kutyafajták: keverékek


Hozzászólások száma: (0)

A világ legdrágább kutyafajtái

2013-06-28 15:22:51

A világ legdrágábbnak nyilvánított kutyájával volt tele a világsajtó!Hong Dong a 11 hónapos Red Tibeti masztiffért (ami a képen látható) közel 300 millió forintnak megfelelő összeget (10 millió kínai jüant) fizetett ki egy újgazdag kínai férfi - ekkora vagyont még soha sehol a világon nem adtak ki kutyáért.


A világ legdrágább kutyája azonban "csak" a hatodik legdrágább kutyafajta a világon - legalábbis a legfrissebb világszintű adatok szerint, ami az átlagos eladási árak alapján rangsorolja a fajtákat. Íme a Top 10 legdrágább kutyafajta a világon (a lista évről-évre változik és egy-egy országon belül is nagy eltérések lehetségesek)

Löwchen

Ez a kicsi, hosszúszőrű kutyafajta a reneszánsz idején volt nagyon népszerű, majd a 19.században szinte teljesen kihalt. Napjainkra újra kelendő és ritka, átszámítva átlagosan 900 - 1,5 millió forint között alakult az ára.

2. Kanadai eszkimók kutya

Egy másik fajta, amit szinte teljesen kihaltnak tekintettek a világon; 1963-ben már csak egy bejegyzett kanadai eszkimó kutyát tartottak nyílván Kanadában. Ma egy kiskutyát átlagosan 1,3 millió forint körüli áron vehetünk.

Samoyed

Ez a közepes méretű kutyafajta eredetileg Szibériából származó terelő-szánhúzó és annak ellenére is egyre népszerűbb a világon, hogy gyönyörű megjelenéséhez nehéz kezelhetőség társul. Ára 750 ezer - 1,3 millió forint között alakul a nemzetközi piacon.

Cavalier King Charles spániel

Ezt a kisméretű, hosszúszőrű kutyafajtát egyszerűen csak angol törpe spánielnek nevezik, s az előző kutyákhoz hasonlóan kevésbé elterjedt hazánkban, ezt ára sem segíti, egy kölyök vételárában elképesztő különbségek vannak: 180 ezertől, 2,7 millióig is terjedhet az összeg.

Rottweiler

Kutyafajták felkerülnek és lekerülnek a Top10-es listáról, de ez a zömök, erőteljes testalkatú kutyafajta régóta tartja magát a listán. Nemzetközi szintű átlagárát, átszámítva, 450 ezer és 1,5 millió forint közötti összegben jelölik jelenleg.

Tibeti masztiff

A világ legdrágább kutyája lett egy kínai milliomos révén és úgy általában igen keresett fajta a kínaiak körében az elmúlt időszakban. Ennek a dús bundájú kutyafajtának az átlagos ára világszinten 600-900 ezer forint között alakul.

Angol bulldog

Ezeknek a masszív testfelépítésű, sokak számára ijesztő kinézetű, kedvelő által viszont gyönyörűnek tartott, de mindenképpen szeretetreméltó kutyák nyakán (átszámítva) 450 ezer-600 ezer forint közötti összegről szóló árcédula lóg.

Egyiptomi fáraókutya

Ismét egy igazi ritkaságról van szó, aminek fennmaradása – úgy tartják – annak köszönhető, hogy a föníciaiak magukkal vitték fáraókutyáikat, mikor letelepedtek Málta és Gozo szigetén. Kifejezetten ritka kutya, ez magyarázza magas árát, ami félmillió és 1 millió között mozog átlagosan.

Mitől függ egy kutya ára?

Számos, különböző tényező befolyásolja a fajták árát, ezek közül a legfontosabb a kutya ritkasága, különlegessége, a tenyésztési körülmények, illetve természetesen fajtán belül, hogy milyen pedigrével rendelkezik egy kutya. Meglepően nagy árbefolyásoló tényező, ha egy kutyafajtát lefotóznak egy hírességgel, ugyanis annak a fajtának azonnal megugrik a népszerűsége ezért a Top10-es lista folyamatosan változik és országonként is igen eltérő lehet.


Hozzászólások száma: (0)

Az 5 legcukibb sportoló kutya

2013-06-28 15:13:54

Nem csak mi, emberek szeretjük a sportot, hanem az állatok is. Sőt mi több, tudnak is sportolni, amit a következő cuki fényképek bizonyítanak.


 


Ez a kiskutya éppen hogy megtanult menni, ennek ellenére már le sem lehet szedni a gördeszkáról.A szörfdeszkán nem csak a szexi, félmeztelen pasik mutatnak jól, hanem ez az édes bulldog is.Ő a legmerészebb, hiszen a levegőbe is képes lenne felemelkedni, ha lehetne!A bulldogok láthatólag több sportot is űznek. Ez a kutyus nem csupán a deszka, de saját küllemére is ügyel.A vízilabda nem csak nálunk, embereknél egy rendkívül közkedvelt sport.Hozzászólások száma: (0)

Fogyókúrázik a világ legkövérebb tacskója

2013-06-28 15:04:20

Idős gazdái azt hitték, hogy attól lesz boldog a kutya, ha minél kövérebbre hizlalják. Majdnem belehalt.


Az 5 éves, Amerikában élő tacskó, Obie nagy valószínűséggel a világ legkövérebb tacskókutyája. Míg egy egészséges, átlagos fajtársának súlya nagyjából 9 kiló, addig ő 34 kilót nyom.


A szerencsétlen tacsi gazdája egy idős, szenilis házaspár volt, akik miután ilyen iszonyatosan felhizlalták, rádöbbentek, hogy az állat gyakorlatilag tönkrement és leadták egy menhelyen - igaz, a kutya ezzel járt a lehetőségekhez képest a legjobban. Itt talált rá ugyanis Nora Vanetta állategészségügyi szakember, aki elhatározta, hogy megmenti a jobb sorsra érdemes kutyus életét.„Nagyon kedves és szeretetteljes. Nyilvánvalóan szerették, öröm vele dolgozni. Az idős tulajdonosok valószínűleg nem tudtak nemet mondani azoknak a nagy, barna szemeknek" - mentegette a kutya korábbi gazdáit Nora egy sajtónyilatkozatában.


Az ebet speciális diétára fogták és béltisztító vízterápiával kezelik. Bár Obie egyelőre még túl kövér ahhoz, hogy érdemben mozogni tudjon, ha sikerül valamennyit fogynia, akkor a testmozgást is beépítik majd súlycsökkentő programjába. Nora abban bízik, hogy sikerül legalább 14-16 kilósra fogyasztani a kutyust.


Mi is drukkoljunk a kedves kis tacskónak,hogy eredményes legyen a fogyókúrája!


Hozzászólások száma: (0)

A feketelista-melyik a legveszélyesebb kutya

2013-06-28 14:50:27

Vajon mi alapján sorolnak be egy kutyafajtát a világ legveszélyesebbjei közé?


Hogy állíthatja bárki egyértelműen, hogy egy bizonyos fajta minden egyede veszélyesebb, akármelyik más fajta bármely egyedénél? Kik állítják össze a veszélyesnek talált fajták feketelistáját? Mitől számít valójában veszélyesnek egy kutya?

Amikor kutyatámadásról hallunk a híradásokban, mindig felkapjuk a fejünket. Tudni akarjuk milyen fajtájú volt a kutya és a körülményekre esetenként már nem is emlékszünk, csak állítjuk egy-egy fajtáról, hogy az veszélyes. A kormány és az önkormányzatok is egyre több intézkedést hoznak a vélt biztonság megvalósítására. A póráz előírt használatát közterületeken abszolút mondhatjuk jogosnak, hiszen ezzel nemcsak környezetünket, hanem saját magunkat és kutyánkat is védjük. Magunkat a vitás helyzetektől, a bírságtól és a gyilkos pillantásoktól, a kutyát pedig a szökéstől, gázolástól vagy más hasonló veszélyhelyzetektől. Felelős, empatikus kutyatartóként tiszteletben kell tartanunk mindazokat, akik félnek a kutyáktól, így ők is biztonságban érezhetik magukat. A szájkosár viszont más tészta. Akár előítélet forrása is lehet. Hiszen ha az ember egy szoros pórázon sétáltatott, szájkosárral felszerelt kutyát lát, hajlamos rögtön harapósnak titulálni és jó messzire elkerülni. S így valószínűleg kevesen fognak odajönni azzal, hogy „jaj de édes, megsimogathatom?”. Persze ha a gazda tudja, hogy kutyája támadólag léphet fel más emberekkel, kutyákkal szemben, akkor igenis tegyen rá szájkosarat (bár fém szájkosárral is tud a kutya sérülést okozni).

Ezenkívül sok más kérdés is felmerülhet bennünk. A tereket, parkokat ellenőrző közterület-felügyelő, vagy az eljáró rendőr vajon mennyire ismeri a különböző kutyafajtákat? Mert az nem lenne túl életszerű, hogyha valaki egy kis kutyahatározót lapozgatva vizslatná, hogy vajon jogosan büntet e vagy sem. Hogyan állapítják meg egy keverék kutya pontos „összetételét”, mikor ez sokszor még a leggyakorlottabb szemnek is problémás lehet. Mindenesetre érdekes lenne próbára tenni a bírságolókat egy kis fajtafelismerő játékkal, hisz a legtöbb kutyás nap mint nap szembesül azzal, hogy az átlag járókelő mennyire nem ismeri a különböző kutyafajtákat. Ez alól csak néhány fajta kivétel, de gyakran még azoknak sem tudják a pontos nevét. Így lesz a németjuhászból farkaskutya, a shetlandi juhászkutyából „kislesszi, kölyöklesszi” és minden kék szemű kutyából husky.Olaszországban törvény mondja ki, hogy milyen fajta számít veszélyesnek. 92 fajtát sorolnak fel, mint potenciális veszélyforrás, köztük a border collie, a welsh corgi és a bernáthegyi. Az olasz feketelistán a staffordshire terrier például nem szerepel. Ezeket a fajtákat nem tarthatja kiskorú, illetve (állati vagy emberi élet ellen vétett) büntetett előéletű személy, sétáltatáskor pedig kötelező a póráz és a szájkosár használata, valamint felelősségbiztosítást kell kötni rájuk (kb. 50 000 Ft évente). A törvény rekordgyorsaságú megszületését az egyre gyakoribb kutyatámadásokkal indokolták. Bármilyen hasonló listát néz át az ember, a veszélyesnek tartott fajták sok esetben teljesen különböznek. Egy amerikai feketelista (négy nagy szervezet adta ki, köztük az American Veterinary Medical Association) szerint például kiemelten veszélyes fajta a dalmata és a csau-csau.

Az USA-ban 1979 és 1994 között 279 (regisztrált) halálos kimenetelű kutyatámadás történt. Az adatok napvilágra kerülése után a Pennsylvania Egyetemen kutatást kezdtek, Állati interakciók a társadalomban címmel. Négy szempontból vizsgálták a kutyákat: tulajdonos felé mutatott agresszió, idegenekkel szembeni agresszió, más kutyákkal szembeni agresszió és rivalizálás más kutyákkal. Évekig tanulmányozták és pontozták a fajtákat, s ez alapján állították össze a 15 legveszélyesebb fajta listáját (pl csivava, papillon, tacskó, lhasa apso, jack russel terrier, stb). A tanulmány készítői azonban egyértelműen kijelentik, hogy minden fajta minden egyede különböző személyiségű és különböző helyzetekben, más mértékben lehet agresszív. A kutatók szerint nagyobb hangsúlyt kell fektetni az olyan okok, helyzetek vizsgálatára, amik miatt egy kutya támadóan léphet fel. Mint pl. bántalmazás, elhanyagoltság, láncra verés, düh, rossz nevelés, képzés hiánya, veszélyhelyzet, ijedtség, félelem, rossz szocializáció, kölykeit védelmező anyakutya, sérülés, betegség, fizikai fájdalom.

Ez a tanulmány is bizonyítja, hogy nem lehet egy fajtáról kategorikusan kijelenteni, hogy veszélyes. Ha egy fajtát külleme vagy a vele kapcsolatos feltételezések, hiedelmek alapján ítélnek meg, azt nyugodtan nevezhetjük „kutyarasszizmusnak”. A veszélyes kutya ugyanis nem biológiai, hanem emberi produktum. Veszélyesnek, harapósnak csak olyan egyedet tarthatnak, aki már legalább egyszer támadott. Ilyen esetben pedig nem a kutyákat kéne büntetni, hanem az olyan gazdákat, akik mellett ilyenné vált. Az állat alapvető vérmérséklete, öröklött hajlama az agresszióra, és habitusa befolyásolja ugyan a személyiségét, de tragédia akkor történhet, ha a gazda kezéből kicsúszik az irányítás. Persze könnyebb kijelenteni, hogy egy eb kezelhetetlen és veszélyes, mintsem a gazdának bevallani, hogy nem tudja kezelni a saját kutyáját. Minden embernek ismernie kell a saját és kutyája határait, illetve azon fajta jellemzőit amit tart vagy tartani akar. Ha nem vagyunk elég határozottak, képtelenek vagyunk parancsolni akkor ne válasszunk olyan fajtát ami ezt kifejezetten igényli. Egy erős, domináns kutya, aki nem tanulja meg a megfelelő viselkedést, valóban veszélyessé válhat környezetére. S hiába valaki rutinos kutyatartó, nagy a különbség fajta és fajta tartása között.

Egyes fajtákra már teljesen ráragadt az előítélet, miszerint eredendően veszélyesek. Ezek a kutyák még a filmekben is mindig a gonosz szerepét kapják. Cesar Millan a kutyasuttogó, évek óta küzd azért, hogy lemossa a pit bull terrierek véres hírnevét. Saját maga is pit bullt tartott, tart a mai napig. Látva az ő kutyái viselkedését, senki nem vonhatja kétségbe, hogy bármilyen fajtából lehet igazi kezesbárány, csak emberi hozzáállás kérdése az egész. Éppen ezért némely európai országban kötelező ebtartási tanfolyamot végezni és vizsgát tenni a kutyatartóknak. A tanfolyam végeztével a hallgatók kutya-jogosítványt kapnak. Az oktatás a kutyák megismerésére, nevelésére és helyes tartására koncentrál.

A fentiek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a fajta alapú besorolás nem vezet sehova. A kutyák viselkedését csak egyénileg lehet minősíteni. A nevelési és tartási körülmények fontosságát pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni. Egy kutya, ha rossz kezekbe kerül – fajtától függetlenül – könnyen fegyverré is válhat. Veszélyessé válhat egy kutya, ha gazdája emberként és nem kutyaként kezeli. Veszélyessé válhat egy kutya, ha gazdája nem fordít elegendő figyelmet a szocializációra, és a nevelésre. Veszélyessé válhat egy kutya, ha gazdája ütéssel, veréssel, rúgással próbálja fegyelmezni. Veszélyessé válhat egy kutya, ha a gazdája nem képes irányítani. Az igazi veszélyt nem a kutyák jelentik a társadalomra, hanem az ember maga. Az emberi tudatlanság és felelőtlenség az, ami igazán veszélyes.


Hozzászólások száma: (0)

Így barátkozz idegen kutyákkal

2013-06-28 12:53:37

Békésen sétálgatsz, egyszer csak feltűnik egy ismeretlen kutya. Jobb esetben a gazdájával együtt és vidáman csóválva a farkát, kevésbé szerencsés helyzetben gazdi nélkül, vicsorgó fogakkal.

Bizonyára mindenkinek van legalább egy, az előbb leírakhoz hasonló személyes története. Mit tehetsz ilyenkor? Vagy olyan esetben, ha csupán szívesen megsimogatnál egy idegen ebet? Összegyűjtöttök a legfontosabb tudnivalókat, amelyekre figyelned kell.1. Bármennyire is nehéz, ne mutasd ki a félelmed. Az sem segít, ha ilyen szituációkban még mormolod is magadnak, hogy „nem félek, nem félek, akkor sem félek...”A kutyák ugyanis mindent megéreznek, az emberi félelem pedig agressziót válthat ki belőlük.

2. Ha a gazdájával érkezik a kutya, akkor közelítsd, esetleg érintsd meg (például egy kézfogással) inkább előbbit, mint utóbbit. Ha a kutya látja, hogy gazdája (reakciói alapján) „megbízhatónak” minősít téged, akkor ő is megnyugszik.

3. Mielőtt megsimogatnád az állatot, kérj engedélyt a tulajdonosától. Ő tisztában van ugyanis kedvence testi és pszichés állapotával, így előre tud neked szólni, ha esetleg éppen nem lenne annyira alkalmas az ismerkedés (például az előbb verekedett össze egy másik kutyával, és emiatt ideges).

4. Kerüld a szemkontaktust. Az állatok támadásnak érzékelhetik a közvetlen szemkontaktust, ebből a szempontból teljesen másképp vannak beprogramozva, mint az emberek. A legjobb, ha a gazdájára nézel vagy az állat egyéb, ilyen szempontból semleges területeire, például a mellkasára vagy a lábaira (utóbbi opció különösen javasolt, ha kóbor állattal találkozol, mert így azért továbbra is szemmel tarthatod).


5. Ne állj meg vele szemtől szembe, pozicionáld magad inkább oldalra. Ha ugyanis nem így teszel, azt szintén támadásnak veheti az eb.

6. Ha kimondottan veszélyes állattal van dolgod: ne kuporodj és ne guggolj le mellé, maradj állva. Tartsd meg az alfapozíciódat, sokat javítasz a helyzeteden, ha nem „ereszkedsz” le a szintjére.

7. Hagyd, hogy ő menjen oda hozzád. Ha fordítva cselekszel, azt támadásnak veheti. Várd ki, hogy ő közeledjen, különben félelmet és agressziót válthatsz ki belőle.

8. Nyújtsd oda neki az öklöd, hadd szagolja meg. Fontos, hogy ne nyitott tenyérrel próbálkozz, mert az félelmetesebb és veszélyesebb számára, mint egy ökölbe szorított kéz.

9. Ne a fejét vagy a hátsó testrészét veregesd! Sokkal inkább a vállait, nyakát vagy mellkasát.

10. Vedd fel az ő tempóját. Ha úgy látod, hogy nem nyitott a közeledésedre, ne erőltesd. Néha jobb, ha inkább meg sem próbálsz barátkozni az állattal, csak nyugodtan és barátságosan elhaladsz mellette. Majd legközelebb.


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2  >>