O könyvdolgai

Olyan könyveket próbálok összegyűjteni és megmutatni, leírnmi, ajánlani ami még akkor is tetszhet ha nem vagy nagyolvasó, pár klasszikus, ismeretlenek. stb:)

Osebheikhian 2009.09.05. - 21:49 11400 látogatás 12 bejegyzés

Úton

2009-11-23 19:58:30

Jack Kerouac írta ezt a önyvet, ami a beat nemzedék egyik ékessége. Akit érdekelnek a hippik, a híres beatnemzedék, miért volt is az a bizonyos, mifélék is lehettek ott woodstcokban az olvassa el ezt és meg tudja mit is jelent a lazaság. kamion hátuljába huppanai csak úgy otthagyni a nagy almát és körbeutazni AMERIIKÁT- na ez ez.


Hozzászólások száma: (0)

Frankenstein

2009-11-23 19:54:02

Mindenki ismeri ezt a nevet  de sokan nem tudják, hogy valójában nem is a szörnyeteget hívják így, és sokan azt sem tudják mi ez? kiez? csak úgy mint a drakulát benne van a fejükben hogy ilyen isvan, horror stb, zombik. DE a könyv az alap.


Egy alig 18 éves lány írta ezt a a könyvet alighanem csak fogadából, "kitudrémisztőbbetírni" (hehe) felkiáltással. Persze vannak benne bakik (pl. van egy szereplő aki csakúgy "elszunlimál" szóval volt aztán már nincs) de mindehhez képest is zseniálisnak mondható..mm a körülménykete tekintve.


Hozzászólások száma: (0)

Ki nevet a végén?

2009-11-04 22:32:02

Meg cabot megint csak elvileg felnőtteknek de zsreitem úgyanúgy tinik kezében köt ki. önbizallom hiányos lányról szól, de ugyancsak tipikkus lányregény remélem ez az utolsó ilyn amit "ajánlani" fogok. De ez tetszett és nemcsak a borítój amiatt ami tényleg jó:D


Hozzászólások száma: (0)

Ceila Rees Bűbájos Mary

2009-11-04 22:29:40

Na most elvileg ezt egy régi takaróban találták mármint a kéziratot és az írónő abból írta meg. nemtom igaz e vagy nem naivan azt modom ez nem is kérdéses. viszont a könyv jó. határozottan nem tipikus lányregény, és érdekes, megismered belőle a boszoprkányüldözés barbár mivoltát az örörkös félelmet, hogy valami idióta kitalálja h te is az vagy, és az emberi kapcsolatok egyszerűségét és bonyolultságát is.


Hozzászólások száma: (0)

Mediátor sorozat

2009-11-04 22:27:02

tipikus meg cabot= letehetetlen lánbyregény semmi kertelés , cded határozottan jobb mint a neveletlen hercegnő naplója.. meg valahogy az egész eredetibbnek tűnik ha egyáltalán mondhatok ilyet cabotra:)


Hozzászólások száma: (0)

Kincskereső kisködmön

2009-11-04 22:25:38

Nézed a címet nevetsz mit ír ez ide. Pedig de. ezt ha nem olvastad szégyelheted magad mert ez adja az alapot. Szerintem ez teljesen egyértelműen kötelezőőő. ha nálatok a suliban nem volt akkor vedd meg, vedd ki, kérd kölcsön és ne add vissza, mert ebből is az éelt alapvető tanulságait véled majd felfedezni, és ha majd a sorok közé látsz enm pedig csak a tröténetet figyeled mint alsóban az életben az ember legszebb tulajdonságait látod majd.És ha látod ezt a könyvben feltudid  majd fedezni magadban is.


Hozzászólások száma: (0)

Ajar Émile:Előttem az élet

2009-11-04 22:21:58

Igen. Ez valóban zseniálisan fantasztiusan megírt könyvn EL KELL hogy olvasd. Nem olyan nemtudom letenni könyv hanem az amit húzol minél több ideig mert nem akarod hogy vége legyen. csak a buszon kezded el olvasni, nem hallgatsz közben zenét sem. minden mondatát kifejezését magadba szívod. elraktározod a fontos dolgokat elrágcsálod a mondatokat, nevetsz a száraz hangvételen, sírnál az egész körülményen, és végül amikor befejezted úgyérzed valami igazit, valódit tettél le, vittél végbe tudsz a magadénak. vége.


Hozzászólások száma: (0)

Drakula Bram Stoker eredetije

2009-11-04 22:17:56

ez a könyv izgalmas, élvezeetes olvasni, bár talán az elején kis csalódottságot okoz. a vége kissé összevan csapva az egész természetesen képtelenül abszurd, a szereplők érzései nincsenek leírv aholott az egész egy kis társaság külön naplóiból van összetákolva. Miért ajánlanám? Mert teljesen alap könyv nem a llegrosszabb fajtából és így megtudhatod hogy ki miért hogyan találta ki a híres Drakulát.


Hozzászólások száma: (0)

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

2009-10-11 17:26:47

Tipikus klasszikus aki nem olvasta szégyelje magát:D. Dehogy. Viccesen mutatja be az akkori társadalmi életet, sok kritikával és gúnyos hangvétellel. A párbeszédei zseniálisak, bár néha talán túl bonyolultak is. Elizabethről szól arról az intelligens büszke lányról aki hugaival és nővérével együtt kerül be a férjszerző társadalmi életbe.


Hozzászólások száma: (0)

E. Lockhart: A pasilista

2009-09-20 17:08:16

Ez olyan könyv amire nehezen vettem magam rá hogy elolvassam mert a címe elég..hm.. hát a címe mondjuk úgy nem üzent így semmit..olyan taszító volt.

Viszont mint olyan sokszor a könyvekkel kapcsolatban tévedtem.

Ruby Olivert az iskolája társadalma kitaszította magából. Ennek a történését meséli el a könyv. A pasilista pedig azokbnak a fiúknak a listája akivel valaha csinált vagy beszlét vagy bármi történt is volna vele kapcsolatban. Szerintem ne a címről ítéljünk. Mert e  egy jó könyv. Olyan könyv ami most persze tudálékosnak vagy dedósnak vagy nemistudom minekhangozhat de tanulsága van. ÉS nem egy olyxan tanulság amit csak egy adott helyzetben tudsz levonni, hanem olyan amire bmikorvissazgondolhatsz.


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2  >>