Mozi ajánló

A legújabb filmekről hírek, érdekességek

Zoli 2012.05.03. - 17:42 65029 látogatás 55 bejegyzés

The Martian (Mentőexpedíció)

2015-10-13 17:23:04

Amerikai akció, kaland, sci-fi, 141 percRendező: Ridley Scott

Szereplők: Matt Damon, Kristen Wiig, Jessica Chastain, Kate Mara, Sean Bean, Jeff Daniels

Rövid történet:

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni.

Nem is találnák. Mark Watney ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat.

A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására.

De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban.


Hozzászólások száma: (0)

Everest

2015-09-30 15:30:35

amerikai akció, kaland, dráma, 121 perc


Rendező: Baltasar Kormakur

Szereplők: Robin Wright, Keira Knightley, Jake Gyllenhaal, Sam Worthington, Josh Brolin, Emily Watson

Rövid történet:


A filmet a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az EVEREST két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, és életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harccá válik.


Hozzászólások száma: (0)

Az U.N.C.L.E embere

2015-08-27 16:35:40


amerikai akciófilm, 116 perc


Rendező: Guy Ritchie

Szereplők: Henry Cavill, Armie Hammer, Hugh Grant, Jared Harris, Alicia Vikander

Rövid történet:


A hidegháború csak átverés volt. Jól tudják ezt az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet alkalmazottai, akik, ha kell, szívesen együttműködnek orosz kémtársaikkal. Napoleon Solo, a cég egyik legjobb embere is kénytelen közösen bevetésre indulni Ilja Kurjakinnal, mert mindketten jól tudják: az igazi veszély egészen máshonnan fenyeget. Egy nemzetközi bűnszövetkezet őrült tervvel próbálja káoszba taszítani a világot. Minél jobban el akarják terjeszteni a nukleáris technológiát, mert abban reménykednek, hogy ha folytatódik az atomfegyverek terjedése, a törékeny erőegyensúly felborul, és kitör a III. világháború. A párosnak csupán egyetlen nyom áll rendelkezésre: egy eltűnt német tudós lánya. Az ő segítségével talán behatolhatnak a bűnszervezetbe.


Hozzászólások száma: (0)

A hangy - Ant-Man

2015-07-29 21:55:23


amerikai akció, sci-fi, 117 perc


Rendező: Peyton Reed

Szereplők: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Michael Peńa, Judy Greer, Tip “Ti” Harris, Wood Harris, Jordi Mollŕ, Michael Douglas

Rövid történet:

A Marvel Moziuniverzum következő epizódjában a nézők megismerkedhetnek az eredeti Bosszúállók egyik alapítójával, aki első alkalommal látható a mozivásznon. A Hangya szuperképessége, hogy rendkívül kis méretűre tud zsugorodni, miközben ereje megsokszorozódik. A Scott Lang polgári névre hallgató, rendkívül sikeres tolvaj sorsa úgy alakul, hogy akarva-akaratlanul hőssé válik, amikor segítenie kell egykori mentorának, Dr. Hank Pymnek. A doktor által tervezett speciális Hangya páncélra gonosz erők vetettek szemet, a két férfinak ezért meg kell akadályozni, hogy a különleges öltözet rossz kezekbe kerüljön. Pymnek és Langnek ezért együtt kell dolgoznia, hogy végrehajtsák a tökéletes rablást és ezzel megmentsék a világot.


Hozzászólások száma: (0)

Terminator: Genisys

2015-07-07 10:09:00

amerikai akció, kaland, sci-fi, 126 percRendező: Alan TaylorFőszereplők: Emilia Clarke, Arnold Schwarzenegger, Jai Courtney, Jason Clarke

Rövid történet:

John Connor, az emberi ellenállás vezetője visszaküldi 1984-be Kyle Reese őrmester, hogy védje meg Sarah Connort és oltalmazza a jövőt, ám az események váratlan fordulata töredezett idővonalat hoz létre. Reese őrmester a múlt ismeretlen változatában találja magát, ahol különös szövetségesekre talál, köztük egy új T-800-as Terminátorra, a Védelmezőre. Veszélyes új ellenségekből sincs hiány, és szokatlan a küldetés is: helyre kell állítani a jövőt...
Hozzászólások száma: (0)

Bosszúállók: Ultron kora

2015-05-12 16:00:15


amerikai akció-kaland-fantasy, 141 perc

Rendező: Joss Whedon

Szereplők: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner

Rövid történet:

Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki.


Hozzászólások száma: (0)

Adaline varázslatos élete

2015-04-23 14:02:15


amerikai dráma, 110 perc

 

Rendező: Lee Toland Krieger


Szereplők: Blake Lively, Harrison Ford, Ellen Burstyn
Rövid történet:

A film a 29 éves Adaline varázslatos életét meséli el, aki egy majdnem végzetes baleset után nem öregszik tovább. A 20. században a lány egy nagy világkörüli utazásba fog, miközben megőrzi titkát egészen addig, amíg nem találkozik egy férfival, aki mindörökre megváltoztatja életét.
Hozzászólások száma: (0)

A 44. gyermek

2015-04-19 09:03:43


amerikai dráma, thriller, 137 perc

Rendező: Daniel Espinosa

Szereplők: Tom Hardy, Gary Oldman, Joel Kinnaman, Noomi Rapace

Rövid történet:

A politikai töltetű thriller az 1953-as sztálini Szovjetunióban játszódik. A titkosrendőrség lelkiismeretes ügynöke, Leo Dimitrov elveszíti beosztását, hatalmát és otthonát is, amikor nem hajlandó feleségét, mint árulót elítélni. Moszkvából vidékre száműzik őket, és Mikhail Nesterov tábornokkal összefogva egy sorozatgyilkos nyomába erednek. Leót az igazság felfedésében pszichopata riválisa, Vaszilij akadályozza, aki ragaszkodik ahhoz, hogy "A paradicsomban nincs bűnözés".


Hozzászólások száma: (0)

Halálos iramban 7

2015-04-12 09:11:17

akciófilm, 138 perc


Rendező: James Wan

Szereplők: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne "The Rock" Johnson, Lucas Black


Rövid történet:


A Halálos iramban 7 több mint egy évvel az után veszi fel a cselekmény fonalát, hogy a kegyelmet kapott Dom és Brian visszatértek az Államokba. A törvény helyes oldalán kezdenek új életet, mégsem számíthatnak boldog családi életre. Dom nehezen tud újra közel kerülni Lettyhez, Brian pedig furcsán érzi magát kertvárosi átlagpolgárként felesége, Mia oldalán. Tej és Roman viszont egész jól elvan, olyan életet élnek, amilyenről álmodtak: szórják a pénzt playboyként. Egyikük sem sejti, hogy közeleg a végzet egy hidegvérű, bosszúszomjas brit orgyilkos képében. Deckard Shaw  Tokióban kezdi terrorhadjáratát Han brutális meggyilkolásával.


 


Hozzászólások száma: (0)

Chappie

2015-03-13 09:01:29

Rendező: Neil Blomkamp

Szereplők: Hugh Jackman, Dex Patel, Sigourney Weaver, Sharlto Copley (Chappie)


Rövid történet:


Chappyt születésekor elrabolják. Idegen emberek közé kerül, és egy különleges, össze-vissza, teljesen működésképtelen családban nevelkedik. Lassacskán kiderül róla, hogy különleges tehetség, természetfeletti érzékek birtokosa. Egyedi és megismételhetetlen, ám egyben megnevelhetetlen is. És nem mellesleg, ő egy robot...


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2 3 4 ... 6  >>