Zeneblog

Minden ami a zenevilágában fontos és érdekes!

Csépe 2009.05.02. - 11:41 62958 látogatás 1 bejegyzés

Így ünnepelt a Tankcsapda

2009-07-05 18:25:01
A 20 éves Tankcsapda bivalyerős VOLT koncerttel ünnepelte meg a jubileumot, míg a közönség lelkes tombolással köszöntötte fel az ünnepeltet - írja rendezvény holnapja, a volt.hu.

Bármilyen hihetetlen, a Tankcsapda immár 20 éve osztja az igét a magyar rock’n’roll egyház híveinek. A zenekar grandiózus, augusztus 10-ei Sziget bulija előtt a VOLTon melegített be, és tesztelte, hogyan reagál a nyári fesztiváltömeg a 20 év csákányozás során összegyűlt rock himnuszokra. Persze ne gondoljunk valami giccses jubileumi csinnadrattára, a Tankcsapda sosem csípte a pózokat és a teátrális kellékeket. A közönség ezúttal is három embert láthatott a színpadon, akik a lehető legtisztességesebben tolták azt a durva darabolást, melynek rock ’n’ roll a hivatalos neve.

Lukácsék a Bajban című számmal csaptak a lecsóba a VOLTon, majd nagyobb sebesség fokozatra kapcsoltak: jött a Gyűrd össze a lepedőt velem, az Ez az a ház és a Jönnek a férgek, melynek sorait egy emberként kántálta a Nagyszínpad előtt összeverődött több ezer rajongó.

Ahogy a zenekar frontembere ígérte, a buli nem a nosztalgia jegyében telt el, ennek ellenére jó pár klasszikust is hallhatunk a sok fesztiválpróbát megért Tankológiából.

Az újabb slágereket a közönség fiatalabb fele fogadta kitörő lelkesedéssel, míg a korai időkből származó punkos attitűddel farba billentett szösszenetek azok arcára csaltak mosolyt, kikben lázadó ifjúságuk emlékét idézték fel az ominózus dalok. Akinek maradt energiája a ’Csapda fergeteges bulija után, az minden bizonnyal megfogadta a debreceni srácok tanácsát, és rendesen belevetette magát az éjszakába, aki pedig feladta, az lelkiekben készülheta mai VOLT fináléra. Biztos nem lesz benne köszönet.

Forrás: Zene.hu
Hozzászólások száma: (0)