Zeneblog

Minden ami a zenevilágában fontos és érdekes!

Csépe 2009.05.02. - 11:41 62926 látogatás 3 bejegyzés

Zuhogó eső - Depeche Mode

2009-06-28 13:07:55
Jackson halálának a híre megrázta az egész világot. Emiatt kicsit késve érkezik a beszámolója annak a világhírű zenekarnak, akik 25.-én este szakadó esőben kápráztatták el Magyarországi fanjaikat.A Puskás Ferenc Stadionban zuhogó esőben adott teltházas koncertet a Depeche Mode, kedden. A fellépésre hónapok óta a jegyek nagyrésze elkelt.

Ismét Budapesten koncertezett a Depeche Mode, az angol csapat kedden immár hatodik alkalommal lépett fel Magyarországon.

Először a nyolcvanas évek közepén jártak nálunk, és azóta időről időre visszatérnek. Ez persze nem csoda, hiszen a mai napig hatalmas rajongótáboruk van az országban - havonta egyszer több százan, néha több mint ezren találkoznak a Depeche Mode Fan Club rendezvényein.

Így nem meglepő, hogy legutóbb is duplázniuk kellett, a Puskás Ferenc Stadion után az Arénába is visszatértek egy koncertre. Ugyanez ismétlődik meg idén: Tour Of The Universe nevű turnéjuk június 23-i koncertjére a stadionba rövid idő alatt elkelt az összes jegy, ezért 2010. január 11-én ismét eljönnek, akkor a Budapest Sportarénában játszanak, méghozzá az ígéretek szerint a nyári stadionkoncertekhez képest változó színpadképpel és más dalösszeállítással.

Isteni volt!

A Puskás Ferenc Stadionban 35 ezer rajongó bulizott kedden: a megacsapat előzenekara a magyar Zagar volt, az est főszereplői röviddel 21 óra után léptek a színpadra.

- Isteni élménnyel gazdagodtunk, na meg egy jó nagy megfázással , de kit érdekel? - írta az egyik rajongó, Maryke így folytatta:

- Nekünk nagyon tetszett a koncert felépítése! Nagyon szupik az új számok és volt sok régi sláger is!! Martin votl a legjobb! És az utolsó szám: Waiting for the night. David köszi, hogy meggyógyultál és itt voltál! Külön köszönet a közönségnek is, akik együtt/egyként tették felejtehetetlenné a mai estét! Tudjátok nélkülünk ez nem jöhetett volna létre - zárta viccesen.

Metropol tudósítója így ir az eseményről: "Számomra egyébként egy koncert sikere ott mérhető igazán, ha azok is jól érzik magukat, akik egyébként nem túl gyakori hallgatói a színpadon játszó bandának. A rajongók ugyanis – nem akarok senkit megbántani, előre szólok – gyakran erősen elfogultak, éppen ezért akkor is hajlandóak jónak titulálni a koncertet, ha az valójában nem is volt az.

Nos, a Depeche Mode esetében elfogultságról nem lehet beszélni: tényleg frenetikus este részvevői lehetetek azok, akik bőrig áztak kedden este a Stadionban. Ráadásul ezt úgy állítom, hogy nem vagyok Depeche Mode-rajongó. Alig ismerem egy-két számukat, CD-jük egy sincs meg otthon. Viszont nagyon jól szórakoztam a koncerten, és anélkül jól tudtam érezni magam, hogy az együttes mindegyik dalát kívülről fújnám."

A Depeche Mode és az Anton Corbijn közötti 20 éves barátságnak köszönhetően a zenekar úgy döntött, hogy legkedvesebb tervezőjük és fotográfusuk budapesti kiállítását megtekintik a Ludwig Múzeumban. A látogatásra a fellépés előtt került sor.

Forrás: Zene.hu
eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!